Netflix jaagt op geld: ingrijpende aanpassing bij abonnementsvormen

Netflix last de laatste tijd erg veel nieuwe maatregelen in, waar gebruikers alles behalve blij mee zijn.

Nina Beerendonk, 29-06-2023 17:19

Netflix maakt het er niet makkelijker (of goedkoper) op voor zijn abonnees. Eerst moesten gebruikers al extra kosten gaan betalen voor het delen van hun account. Nu komt er nog een extra kostenpost: binnenkort kunnen abonnees niet meer kiezen voor het 'basic'-abonnement.
Voorlopig is dat alleen nog maar in Canada het geval. Het zit er echter dik in dat deze maatregel binnenkort ook naar Nederland en de rest van de wereld komt, want het verbieden van het delen van wachtwoorden begon ook in Canada.

Advertenties

Het 'basic'-abonnement op Netflix is het goedkoopste abonnement dat afgesloten kan worden. Met dit abonnement kun je met één scherm tegelijk streamen, zonder last te hebben van advertenties. Momenteel kost dit in Nederland 8 euro.

Helaas komt daar dus waarschijnlijk binnenkort verandering in. In Canada kunnen kijkers nu of wel streamen met advertenties, of 6,50 dollar per maand meer betalen. Reclame op Netflix klinkt voor ons nog erg vreemd, maar in veel andere landen wordt dit al een tijdje gedaan.

Stijgende aantallen

Eerst was deze optie met advertenties nog niet populair onder gebruikers, maar na een tijdje zag de streamingdienst de aantallen van het abonnement met reclame stijgen. Het zou dus mee kunnen vallen hoe storend de advertenties daadwerkelijk zijn, of mensen hebben gewoon geen zin om zoveel extra te betalen.In Nederland kunnen we nog even gebruik maken van het 'basic'-abonnement, maar dit duurt dus waarschijnlijk niet lang meer. Wanneer en of deze maatregel ook in Nederland doorgevoerd gaat worden, moeten we nog afwachten.

Lees meer over: Netflix, Abonnement, Streaming, Streamen, Streamingdienst

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Recensie Apple TV+-serie 'Slow Horses' seizoen 3

Recensie Apple TV+-serie 'Slow Horses' seizoen 3

Populair nieuws

Spannende Netflix-thriller blijft een aanrader

Spannende Netflix-thriller blijft een aanrader