search
Oorlogsfilm 'The Covenant' binnenkort eindelijk op streaming te zien

Oorlogsfilm 'The Covenant' binnenkort eindelijk op streaming te zien

De film van regisseur Guy Ritchie zal vanaf vrijdag 28 juli te streamen zijn bij Prime Video.

Patricia Koning
De film was vanaf april dit jaar voor het eerst te zien in de Amerikaanse bioscopen. The Convenant zal hier gelijk door naar een streamingsdienst gaan.

Ondanks dat we de film hier niet in de bioscopen hebben kunnen bewonderen biedt Prime Video ons vanaf 28 juli de mogelijkheid om de film te gaan kijken bij de dienst.

Hinderlaag


Sergeant John Kinley is bezig aan zijn laatste tour in Afghanistan als hij samen met de lokale tolk Ahmed de regio gaat verkennen. Hun eenheid loopt tijdens een patrouille in een hinderlaag. Kinley en Ahmed de enige overlevenden, en met vijandelijke strijders in de achtervolging riskeert Ahmed zijn leven om een gewonde Kinley over kilometers ruig terrein naar de veiligheid te brengen.

Eenmaal terug op Amerikaanse bodem verneemt Kinley dat Ahmed en zijn familie geen overtocht naar Amerika hebben gekregen zoals beloofd. Vastbesloten om zijn vriend te beschermen en zijn schuld in te lossen, keert Kinley terug naar het oorlogsgebied.

Cast


In deze film van Ritchie zien we onder meer Jake Gyllenhaal, Dar Salim, Sean Sagar, Jason Wong, Rhys Yates en Emily Beecham.Parel van een film


Op IMDb doet de film het goed met een score van 7.5/10. De critici bij Rotten Tomatoes scoren de film een goede 84%. Het publiek scoort de film een overweldigende 98%. "Ritchie verrast met een veel conventionelere actiefilm. Dar Salim is uitstekend in dit uitgeklede soldatenverhaal dat aangrijpender is dan de trailers suggereerden.", weet een van de critici over de film te vertellen.Kix911 weet op de site van Moviemeter te vertellen, "Parel van een film. Ben wellicht een beetje bevooroordeeld, deed soortgelijk werk in Bosnië. Goed geacteerd, mooie setting. Soms heftige beelden maar niet heel expliciet in beeld gebracht. Veel actie maar drama had toch wat meer de overhand. Denk dat de meesten ook wel veel van de beelden herkennen uit het nieuws." Bij Moviemeter weet de film ook een goede score te pakken van 3.6/5.

Prime Video


Bekijk de film vanaf vrijdag 28 juli bij Prime Video.

Aanbevolen artikelen