search

Ons nieuws van vrijdag 30 juni 2023

Recensie Prime Video-serie 'Colin from Accounts'
Recensie

Recensie Prime Video-serie 'Colin from Accounts'

Een dokter, een man met een eenwieler en een hond op wieltjes lopen een kroeg binnen...

Regie: Matthew Moore, Trent O'Donnell, Madeleine Dyer | Cast: Harriet Dyer (Ashley), Patrick Brammall (Gordon), Emma Harvie (Megan), Helen Thomson (Lynelle), Genevieve Hegney (Chiara), Michael Logo (Brett), Tai Hara (James), Annie Maynard (Yvette), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 26-33 minuten | Jaar: 2022

Het is een gewone dag in Sydney wanneer Gordon in de auto stapt en naar zijn werk rijdt. Wanneer hij stopt om een vrouw te laten oversteken, trekt zij als bedankje haar shirt naar beneden en laat haar borsten zien... en boem, hij rijdt een hond aan. Gordon en de vrouw, Ashley, kiezen ervoor de hond met een peperdure operatie te laten redden. Plotseling moeten de twee onbekenden samen zorgen voor de hond, die ze als grap Colin de Accountant noemen. Echter, Gordon moet zijn brouwerij open zien te houden, terwijl Ashley nog bezig met haar doktersopleiding. De oplossing? Samenwonen.

Colin from Accounts is geschreven door Patrick Brammall en Harriet Dyer, die zelf ook de hoofdpersonages spelen. In het dagelijks leven zijn de twee getrouwd, wat bijdraagt aan de chemie tussen hun personages. De situaties waarin zij belanden zijn erg bizar, maar dat is logisch voor twee onbekenden die samen spontaan een hond adopteren en gaan samenwonen. Dankzij de botte Australische humor komt dit tafereel toch geloofwaardig over en voelt de interactie tussen de personages natuurlijk. Dat Gordon tien jaar ouder is dan Ashley zorgt voor grappige momenten die herkenbaar zullen zijn voor koppels met een leeftijdsverschil.

Een romantische komedie loopt het risico voorspelbaar te zijn (je weet immers al dat de hoofdpersonages verliefd zullen worden), dus de truc is de reis naar de vastliggende bestemming interessant te maken. Dat Colin from Accounts daarin slaagt komt vooral door de personages. Gordon is een veertigjarige bierbrouwer die iets te lang vrijgezel is en nogal onhandig met vrouwen. Ashley is slim, grappig en ook best rommelig. Ze wordt ondersteund door haar net zo rommelige moeder Lynelle en vriendin Megan, terwijl Gordon kibbelt met zijn collega's Chiara en Brett. Deze personages zullen zelden falen de kijker te laten lachen.

Colin from Accounts is een must voor romkomfans die graag een keer iets anders willen zien. De combinatie van realistische personages en botte Australische humor zorgt voor een fijn wegkijkende serie. Zeer geschikt om in een ruk uit te kijken, maar de afleveringen hebben ook een goede lengte om er even snel tussendoor een mee te pakken. De makers vermijden de emotionele momenten niet, maar zorgen er wel voor dat die lekker luchtig blijven. En voor iedere bezorgde hondenliefhebber die twijfelt om aan deze serie te beginnen: Colin gaat niet dood.

★★★★☆

Colin from Accounts is te zien bij Prime Video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Glamorous'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Glamorous'

The Devil Wears Prada meets Sex and the City anno 2023.

Regie: Brennan Shroff, Rebecca Asher Todd Strauss-Schulson, e.a. | Cast: Kim Cattrall (Madolyn Addison), Miss Benny (Marco Mejia), Jade Payton (Venetia Kelaher), Zane Phillips (Chad Addison), Graham Parkhurst (Parker), Michael Hsu Rosen (Ben), Ayesha Harris (Britt), Diana-Maria Riva (Julia Mejia), e.a. | Afleveringen: 10 | Speelduur: 42-47 minuten | Jaar: 2023

Wie niet kan wachten op het nieuwe seizoen van Emily in Paris kan zich in de tussentijd vermaken met Marco in New York, oftewel Glamorous. Het is The Devil Wears Prada met Samantha uit Sex and the City als Miranda Priestly, maar moderner en inclusiever. Dat bijna alle hoofdpersonages queer zijn zorgt voor wat aangename verandering in het romkomgenre, maar helaas heeft de serie vooral glamour en niet veel diepgang.

Het plot is niets nieuws. Marco werkt als make-upverkoper en probeert carrière te maken als beauty-influencer, wanneer op een dag de topvrouw van het beautymerk Glamorous zijn winkel binnenkomt en hem een baan aanbiedt als haar tweede assistent. Marco is nog maar nauwelijks ingewerkt wanneer het bedrijf failliet dreigt te gaan. Aan hem en zijn nieuwe collega’s de taak dit te voorkomen. Ondertussen doet hij ontdekkingen over de datingscene van New York én zichzelf.

Qua personages is de serie wat baanbrekender. Zo is niet alleen het hoofdpersonage queer, maar ook al zijn collega's. Dit had kunnen zorgen voor een inclusieve kijkervaring, maar helaas wordt in de tien afleveringen weinig verteld. Het dunne plot had misschien gewerkt in een romkom van anderhalf uur, maar wordt al snel saai wanneer het tot een heel seizoen wordt uitgerekt. Waar Emily in Paris in iedere aflevering een andere kwestie behandelt, focust Glamorous vooral op het dreigende faillissement, wat voor maar weinig betrokkenheid zorgt.

De cast krijgt helaas ook niet de kans om te schitteren. De dialoog is een masterclass in LGBT+-vocabulaire, maar jammer genoeg zo geschreven dat deze onnatuurlijk overkomt. Aangezien de meeste personages geen achtergrondverhalen hebben voelen ze een beetje als karikaturen. Kim Cattralls personage heeft in vergelijking met haar rol in Sex and the City weinig karakter. Marco is de enige die echt een ontwikkeling doormaakt, maar later blijkt dat een cruciaal deel daarvan buiten beeld heeft plaatsgevonden. Zonde van zo’n diverse cast, die in tien afleveringen meer had kunnen betekenen voor queer representatie op televisie.

Glamorous was een goed idee dat helaas niet zo goed is uitgevoerd. De serie kan wel gebruikt worden als inspiratie voor producties die inclusiever én innovatiever willen zijn. Een voorbeeld is het gebruik van genderneutrale wc’s op het kantoor, wat voor een aantal interessante gesprekken zorgt die voorheen nooit hadden kunnen plaatsvinden. Een ander voorbeeld is een club waar je enkel halfnaakte mannen ziet dansen, terwijl meestal vooral vrouwen bloot moeten gaan voor de camera.

Wie meer wil leren over de LGBT+-gemeenschap kan Glamorous een kans geven, al is de serie vooral geschikt voor romkomliefhebbers met lage verwachtingen. Door de oppervlakkigheid is de representatie niet altijd even realistisch, ondanks de diverse cast, waarmee de serie het belang van een goed script aantoont. Voor diversiteit op televisie is Glamorous een stap in de goede richting, maar er moet nog veel gebeuren als deze serie wil tippen aan een icoon als Sex and the City.

★★☆☆☆

Glamorous is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Oorlogsfilm 'The Covenant' binnenkort eindelijk op streaming te zien
Films / Nieuws

Oorlogsfilm 'The Covenant' binnenkort eindelijk op streaming te zien

De film van regisseur Guy Ritchie zal vanaf vrijdag 28 juli te streamen zijn bij Prime Video.

De film was vanaf april dit jaar voor het eerst te zien in de Amerikaanse bioscopen. The Convenant zal hier gelijk door naar een streamingsdienst gaan.

Ondanks dat we de film hier niet in de bioscopen hebben kunnen bewonderen biedt Prime Video ons vanaf 28 juli de mogelijkheid om de film te gaan kijken bij de dienst.

Hinderlaag


Sergeant John Kinley is bezig aan zijn laatste tour in Afghanistan als hij samen met de lokale tolk Ahmed de regio gaat verkennen. Hun eenheid loopt tijdens een patrouille in een hinderlaag. Kinley en Ahmed de enige overlevenden, en met vijandelijke strijders in de achtervolging riskeert Ahmed zijn leven om een gewonde Kinley over kilometers ruig terrein naar de veiligheid te brengen.

Eenmaal terug op Amerikaanse bodem verneemt Kinley dat Ahmed en zijn familie geen overtocht naar Amerika hebben gekregen zoals beloofd. Vastbesloten om zijn vriend te beschermen en zijn schuld in te lossen, keert Kinley terug naar het oorlogsgebied.

Cast


In deze film van Ritchie zien we onder meer Jake Gyllenhaal, Dar Salim, Sean Sagar, Jason Wong, Rhys Yates en Emily Beecham.



Parel van een film


Op IMDb doet de film het goed met een score van 7.5/10. De critici bij Rotten Tomatoes scoren de film een goede 84%. Het publiek scoort de film een overweldigende 98%. "Ritchie verrast met een veel conventionelere actiefilm. Dar Salim is uitstekend in dit uitgeklede soldatenverhaal dat aangrijpender is dan de trailers suggereerden.", weet een van de critici over de film te vertellen.



Kix911 weet op de site van Moviemeter te vertellen, "Parel van een film. Ben wellicht een beetje bevooroordeeld, deed soortgelijk werk in Bosnië. Goed geacteerd, mooie setting. Soms heftige beelden maar niet heel expliciet in beeld gebracht. Veel actie maar drama had toch wat meer de overhand. Denk dat de meesten ook wel veel van de beelden herkennen uit het nieuws." Bij Moviemeter weet de film ook een goede score te pakken van 3.6/5.

Prime Video


Bekijk de film vanaf vrijdag 28 juli bij Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit weet bijna niemand: waar komt dat vreemde accent van Henry Cavill in 'The Witcher' vandaan?
Series / Nieuws

Dit weet bijna niemand: waar komt dat vreemde accent van Henry Cavill in 'The Witcher' vandaan?

De perfectionistische Cavill zocht een vond een accent dat passend was voor Geralt of Rivia.

In de boeken is Geralt of Rivia duidelijk uniek. Zijn uiterlijk en spraak geven dit weer. Geralt's gele ogen, witte haar, littekens en accent illustreren zijn bijzondere status.

In gesprek met The Wrap legde de acteur, die een ongelooflijke fan is van de boeken, uit waar hij zijn accent vandaan heeft gehaald. Cavill streefde niet zozeer naar een specifiek accent, maar naar een spraak die Geralts persoonlijkheid goed zou weergeven.

Aangenomen accent


In de boeken heeft Geralt een accent dat in Rivia te horen is. Hij komt hier echter niet oorspronkelijk vandaan. Het is eerder zo dat Geralt dit aannam vanaf het moment dat hij besloot als Geralt of Rivia door het leven te gaan. In zekere zin is het dus niet zijn 'echte' accent.

Uitdrukking identiteit


Cavill hield dit in zijn achterhoofd toen hij aan de slag ging voor de rol. Cavill: "In Engeland heb je een heleboel verschillende accenten. Dit kan van dorp tot dorp verschillen, ook al liggen ze niet ver uit elkaar. Ik vergeleek het Continent daarmee".

"Het ging me er dus niet om om Geralt een accent te geven dat letterlijk niemand anders heeft. Je zult altijd wel iemand tegenkomen die hetzelfde accent heeft als jij, net zoals dit in Engeland het geval is. Ik wilde dat Geralts accent een uitdrukking zou zijn van zijn identiteit," besluit Cavill. Cavills aanpak heeft duidelijk gewerkt. Geralts accent trekt de aandacht en brengt op die manier over dat er meer achter dit personage zit dan je misschien zou denken.

Kijk het eerste gedeelte van seizoen 3 van The Witcher op Netflix. Het tweede gedeelte is vanaf 27 juli te bekijken.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Veelbesproken 'The Idol' maakt HBO Max "dolblij" ondanks verontwaardiging en verschrikkelijke recensies
Series / Nieuws

Veelbesproken 'The Idol' maakt HBO Max "dolblij" ondanks verontwaardiging en verschrikkelijke recensies

HBO zou dusdanig tevreden zijn dat een tweede seizoen een serieuze optie is.

The Idol heeft het dubieuze record de slechtst beoordeelde HBO-serie ooit te zijn. Volgens actrice Joy Randolph (Destiny) staat dit een tweede seizoen echter niet in de weg.

In een interview met Variety sprak Randolph over de toekomstplannen voor de serie. Volgens Randolph was de intentie voor meer seizoenen vanaf het allereerste begin al aanwezig.

Anti-triomftocht


Je kunt The Idol als een anti-triomftocht omschrijven. Tijdens het filmen was er natuurlijk al ontzettend veel drama. Het verhaal werd drastisch omgegooid, en volgens Rolling Stone maakte regisseur Sam Levinson er "martelporno" van.

Op Rotten Tomatoes krijgt de serie 22% van de critici en 41% van het publiek. Men vindt het verhaal over popzangeres Jocelyn (Lily-Rose Depp) die een relatie krijgt met foute Tedros (The Weeknd) nu eenmaal niet om aan te zien.

Meer dan een miniserie


Randolph laat echter doorschemeren dat dit allemaal een onderdeel is van de entertainment-industrie. Randolph: "Dit soort dingen gebeuren letterlijk de hele tijd! Ik ben wel vaker op het laatste moment ontslagen doordat het verhaal was omgegooid en mijn personage er niet meer in paste".

De actrice geeft aan vertrouwen te hebben in een tweede seizoen. "Ik denk dat het altijd al de bedoeling was dat er een tweede seizoen zou komen. Er staat nog niks vast, maar HBO is dolblij," aldus Randolph. Mocht HBO inderdaad besluiten tot vernieuwing, dan is The Idol een goede illustratie van het gezegde dat slechte publiciteit niet bestaat.

Je kunt The Idol streamen op HBO Max.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze acteur smeekte om een rol in 'The Bear' seizoen 2
Series / Nieuws

Deze acteur smeekte om een rol in 'The Bear' seizoen 2

Er zitten behoorlijk wat grote namen in het tweede seizoen van The Bear, maar één acteur moest letterlijk smeken om zijn rol te krijgen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het tweede seizoen van hitserie The Bear werd door zowel critici als kijkers in de Verenigde Staten extreem positief ontvangen, maar ook ander acteurs zijn er heel wat fans van de serie.

Een van die fans is Will Poulter (Midsommar, Guardians of the Galaxy Vol. 3, die er alles aan deed om een rol te bemachtigen in het tweede seizoen.

Poulter zei er het volgende over tijdens een recent gesprek met Variety:

"Ik heb ze gebeld en ze letterlijk gesmeekt om mee te mogen spelen. Ik vroeg of ik Chris Storer mocht ontmoeten en gaf door dat ik een grote fan van zijn werk was, maar dan vooral van The Bear.

Hij was zo aardig om mij de rol van Luca te laten spelen. En dat heeft mijn leven veranderd als ik eerlijk ben. Ik heb altijd al een chefkok willen spelen op tv.



Ik heb ontzettend veel respect voor chefs en de mannen en vrouwen in die wereld. De hele maatschappij leeft of valt bij de voedselindustrie, en we denken daar nooit bewust over na."

The Bear seizoen 2 is vanaf augustus in Nederland te streamen via Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Book of Boba Fett' was als film véél gewelddadiger geweest
Series / Nieuws

'The Book of Boba Fett' was als film véél gewelddadiger geweest

James Mangold (Logan, Indiana Jones and the Dial of Destiny) ging eigenlijk een film maken over Boba Fett.

Het heeft lang geduurd voordat Boba Fett zijn terugkeer maakte in live-action vorm, maar dat gebeurde nog niet zo lang geleden eindelijk met serie The Book of Boba Fett. Oorspronkelijk had dit echter een film moeten zijn.

En die film zou eigenlijk gemaakt worden door James Mangold, wiens Indiana Jones and the Dial of Destiny, óók van Lucasfilm, nu in de bioscopen draait.

Wat had kunnen zijn


Mangold gaat binnenkort wel eindelijk een Star Wars-film maken over de herkomst van de Jedi en de Force, maar hij liet zich onlangs ook uit over de Boba Fett-film die nooit was.

Vijf jaar geleden werd Mangold ingehuurd om een grootschalige film te maken over de premiejager. Het script zou hij toen schrijven met Simon Kinberg (X-Men: Dark Phoenix).

Sergio Leone vibes


Mangold werd gestrikt voor het project nadat Fantastic Four-regisseur Josh Trank het project verliet wegens creatieve meningsverschillen met Kinberg.



Tijdens de Happy Sad Confused-podcast van deze week, liet Mangold het volgende weten over zijn geschrapte Boba Fett-film:

"Toen ik eraan was verbonden joeg ik waarschijnlijk iedereen de stuipen op het lijf met mijn idee. Ik wilde er een bijna R-rated rauwe spaghetti-western van maken. De wereld had Baby Yoda nooit in haar armen gesloten als ik die versie had gemaakt. Mijn versie zou een hele andere richting op zijn gegaan."

Veel fans zullen teleurgesteld zijn dat we deze versie nooit te zien kregen, maar we kunnen dus wel uitkijken naar Mangolds Star Wars-project Dawn of the Jedi, dat nog geen releasedatum heeft.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Regisseur van 'Twilight'-films heeft advies voor de makers van de nieuwe reboot
Series / Nieuws

Regisseur van 'Twilight'-films heeft advies voor de makers van de nieuwe reboot

'Twilight'-regisseur Catherine Hardwicke geeft alvast haar advies aan de makers van de nieuwe serie.

Nu er een nieuwe Twilight-serie in aantocht is, deelde de regisseur van de originele films, Catherine Hardwicke, haar inzicht en advies met de makers. Ze geeft een aantal geweldige suggesties, waar fans zeker achter kunnen staan.

Het rebooten van populaire franchises is de laatste tijd een veel voorkomende trend geworden. Van Disney die religieus de ene na de andere live-action-versie uitbrengt tot grote streamingdiensten die verhalen van een paar jaar geleden opnieuw lanceren - zoals Harry Potter, Percy Jackson en dus ook Twilight.

Guilty pleasure


Net als andere franchises heeft Twilight al zijn eigen films, maar wordt er nu ook een serie gemaakt. Hoewel dit het mogelijk maakt om het verhaal van de originele romans beter en vollediger te vertellen, maken veel fans zich zorgen over mogelijke miscasts en slechte regiekeuzes die hun favoriete franchise voor de nieuwe generatie verpesten.

De originele films met Kristen Stewart en Robert Pattinson zijn voor veel mensen een guilty pleasure - dus de bezorgde fans kunnen gerust zijn, wetende dat Hardwicke in ieder geval haar advies aan de makers van de tv-serie heeft gegeven.

Realiteit


"In de eerste konden we het een beetje meer geaard houden, een klein beetje. Je had het gevoel dat er een soort realiteit in zat, en je voelde echt de connectie tussen Bella en Edward. Dus dat is misschien een leuke manier om erover na te denken, maar ook de chemie tussen Edward en Bella is zo belangrijk", zei Hardwicke.




De regisseur heeft niet het gevoel dat de makers van het programma haar territorium betreden. Ze is zelfs enthousiast om de serie te zien. Hardwicke denkt dat een frisse kijk op het verhaal een geweldig idee is, ook al wordt er nog steeds enorm genoten van de films door de fans.

TikTok-wereld


"Ik vind het spannend! Ik denk dat we zien dat het een blijvend verhaal is waar mensen mee bezig blijven. Weet je, de TikTok-wereld houdt ervan, de internetgeneraties, iedereen blijft het vinden. Ik sprak laatst met een meisje, ze werd geboren in het jaar dat we de eerste Twilight-film maakten, en ze was er erg gepassioneerd over".

@ladyyasmina1 You caught me! I just uploaded clips straight from the movies #twilighttiktok #jasper #astrology #cullens #twilightsparkle ♬ Theme from "Twilight (Bella's Lullaby)" - Movie Sounds Unlimited


Waar en wanneer de Twilight-reboot te zien zal zijn is nog niet bekend. Kijk in de tussentijd de films op Prime Video.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kevin Bacon krijgt zijn eigen serie op Prime Video
Series / Nieuws

Kevin Bacon krijgt zijn eigen serie op Prime Video

Bacon werkte eerder al samen met Prime Video aan de comedy-serie I Love Dick.

De doorgewinterde en geliefde acteur Kevin Bacon zal de rol van een premiejager die opstaat uit de dood spelen in de nieuwe Prime Video-serie The Bondsman.

De productie van Blumhouse Television is gebaseerd op een origineel idee van bedenker Grainger David.

Bacon speelt de rol van Hub Halloran, een premiejager die opstaat uit de dood en een tweede kans op leven, liefde en een loopbaan krijgt.

Nieuwe kans is een dure grap


Wederopstanding is echter een duur grapje, want hij moet zijn vaardigheden namelijk inzetten om demonen en ander bovennatuurlijk gespuis uit te schakelen.



Showrunner van The Bondsman is Erik Oleson (Carnival Row. Het eerste seizoen zal bestaan uit acht afleveringen van elk een half uur.

Horror en actie


Oleson en David zullen de serie produceren samen met Jason Blum, Chris McCumber, Jeremy Gold, Chris Dickie en Paul Shapiro. De opnames gaan pas van start als de stakingen in Hollywood voorbij zijn.

Dit is overigens niet de eerste keer dat Bacon samenwerkt met Amazon Prime Video. Eerder zagen we hem al in de comedy-serie I Love Dick.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze ene vraag zit fans van 'How I Met Your Mother' nog steeds dwars
Series / Nieuws

Deze ene vraag zit fans van 'How I Met Your Mother' nog steeds dwars

Het is logisch dat er wat vragen overblijven als een serie een decennium lang loopt, maar dit is wel een erg dringende kwestie.

How I Met Your Mother eindigde in 2014, maar liet nogal wat cliffhangers achter. Hoewel we de antwoorden krijgen in de seriefinale (zoals wie de moeder is) of zelfs in de finale van seizoen 1 van het vervolg How I Met Your Father (zoals waar Ted die ananas vandaan heeft), blijven er ook mysteries over.

Een van de belangrijkste onbeantwoorde vragen is de doodsoorzaak van Tracy. Het bestaan van Tracy is het hele punt van de show. How I Met Your Mother bouwt al negen legendarische seizoenen op naar Ted en Tracy's meet-cute, alleen om de moeder uiteindelijk zo ongeveer over te slaan.

Achtergrondverhaal


We krijgen slechts een glimp van Tracy's leven vóór Ted en hoe ze hem ontmoette, hoewel die aflevering genoeg is om ons allemaal van haar te laten houden. Seizoen 9 biedt ook wat achtergrondverhaal over hoe de moeder de rest van de groep ontmoette en hoe ze met hen omging.

Tracy kalmeert Lily, pikt Marshall op in de vrachtwagen, geeft Barney levensveranderend advies en haalt zelfs Robin over om niet te trouwen. Ze is een behoorlijk belangrijk personage. Maar blijkbaar niet belangrijk genoeg om de kijkers te vertellen hoe ze stierf.

Ziekte


Het is al erg genoeg dat de HIMYM-schrijvers Tracy zo snel hebben vermoord, om het grote liefdesverhaal van haar en Ted met een tragedie te laten aflopen en hem toch met Robin te laten eindigen. Maar ze hadden in ieder geval het fatsoen kunnen hebben om Tracy een behoorlijk afscheid te geven en bekend te maken welke ziekte ze had.



Het enige dat we ervan weten, is dat het vanaf het begin terminaal was, maar het duurde even voordat Tracy er erger aan toe was. Ze stierf in 2024, maar ze voelde zich goed genoeg om datzelfde jaar met Ted van New York naar Farhampton te reizen (en ze wisten toen al dat ze ziek was).

Eindelijk antwoord?


How I Met Your Father moet nog worden verlengd voor seizoen 3. Als dat zo is, moet Tracy's mysterieuze ziekte daarin zeker onthuld worden. Kijk How I Met Your Mother en How I Met Your Father op Disney Plus.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Twee onbekende acteurs gecast als moordende broers in opvolger van 'Dahmer'
Series / Nieuws

Twee onbekende acteurs gecast als moordende broers in opvolger van 'Dahmer'

Seizoen 2 van de serie 'Monster' gaat niet over een seriemoordenaar, maar over twee broers die hun ouders vermoordden.

Ryan Murphy heeft zijn twee hoofdrolspelers gevonden voor het aankomende tweede seizoen van Monster. Het seizoen heet Monsters: The Lyle and Erik Menéndez Story en gaat over twee broers die hun ouders vermoordden.

In het seizoen zien we het waargebeurde verhaal van de gebroeders Menéndez. Joseph Lyle en Erik Menéndez werden in 1996 veroordeeld voor de moord op hun ouders. Na het succes van Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story in 2022 heeft Netflix aangekondigd dat de serie een anthologiereeks zal worden, met plannen voor in ieder geval drie seizoenen.

Eerste grote rol


Volgens een nieuw rapport van Deadline, zijn in het tweede seizoen van Monster de relatieve nieuwkomers Cooper Koch en Nicholas Alexander Chavez gecast als de broers die momenteel levenslange gevangenisstraf uitzitten, zonder de mogelijkheid op een voorwaardelijke vrijlating.

Koch zou volgens het rapport Erik spelen, terwijl Chavez de rol van Lyle op zich neemt. Hoewel beide acteurs al filmcredits hebben, zoals de rol van Koch in het Starz-drama Power Book II: Ghost en Chavez als Spencer Cassadine in ABC's General Hospital, is dit voor beide de eerste echt grote rol.

Kritiek


Dahmer was een onverdeeld succes voor Netflix. Op de serie kwam echter ook een hoop kritiek. De echte families van de slachtoffers van Jeffrey Dahmer beschuldigden de streamingdienst van het profiteren van hun traumatische ervaringen en waren het niet eens met hoe de misdaden werden afgebeeld.



De focus van seizoen 2 op de gebroeders Menéndez biedt de streamer een kans om soortgelijke klachten te vermijden en hun focus te verleggen van de gruwelijke aard van Dahmers misdaden naar het moderne rechtssysteem. De meningen zijn namelijk nog altijd verdeeld over de rechtszaak van de broers.

Onjuist berecht?


Terwijl aanklagers beweerden dat Lyle en Erik hun misdaden hadden gepleegd om te profiteren van een erfenis van meerdere miljoenen dollars, beweren de broers nog steeds dat ze werden gemotiveerd door jarenlang fysiek, emotioneel en seksueel misbruik.



Afgelopen mei lanceerde het paar zelfs een petitie voor een nieuw proces op basis van bewijs dat hun beweringen ondersteunt. Voor Monster ligt hier dus een kans om de zaak genuanceerder in beeld te brengen. Seizoen 2 verschijnt waarschijnlijk in 2024 op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe is het nu toch met Mark-Paul Gosselaar die hosselaar 'Zack Morris' speelt in 'Saved by the Bell'?
Series / Featured

Hoe is het nu toch met Mark-Paul Gosselaar die hosselaar 'Zack Morris' speelt in 'Saved by the Bell'?

Mark-Paul Gosselaar speelde de rol van 'Zack Morris' in de hitserie 'Saved by the Bell'.

Saved by the Bell was een grote hitserie van 1989 tot en met 1992. In de serie werd een groep van zes studenten op de 'Bay Side High School' gevolgd. Hoofdrolspeler van de serie was Mark-Paul Gosselaar die de rol van 'hosselaar' Zack Morris speelde.

Zack Morris is een fictief personage dat in de serie bekend staat om zijn grote desinteresse voor school, maar die stiekem hartstikke slim is. Hij is ook degene die in zijn vriendengroep zorgt dat de dingen voor elkaar komen.

Mark-Paul Gosselaar


Gosselaar was al jong actief als acteur, zo had hij kleine rollen in de series Punky Brewster en Charles in Charge. De rol in Saved by the Bell was zijn grote doorbraak als acteur. De serie kreeg overigens nog twee minder succesvolle films en spin-offs (ook nog zeer recent) waaraan Gosselaar allemaal meedeed.

Gosselaar is verder bekend van hoofdrollen in NYPD Blue en Franklin & Bash.

Privé-leven


Gosselaar kende vooral in de tijd dat hij superpopulair was een roerig liefdesleven. Hij heeft zelf aangegeven destijds gedated te hebben met de voornaamste dames uit de cast van Saved by the Bell, te weten Lark Voorhies, Tiffani Amber Thiessen en Elizabeth Berkley.



Hij trouwde uiteindelijk met Liisa Ann Russell en ze kregen samen twee kinderen. Na een scheiding trouwde hij in 2012 met Catriona McGinn. Ook zij kregen samen twee kinderen.

Bekijk op instagram





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe 'Secret Invasion' een enorme impact heeft op de Mutiverse Saga (en niemand heeft het door)
Series / Nieuws

Hoe 'Secret Invasion' een enorme impact heeft op de Mutiverse Saga (en niemand heeft het door)

Heel veel Marvel-fans gaan de grootste twist in het MCU tot nu toe missen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Er gebeurt heel veel in Secret Invasion. Zo kreeg de serie al de meest bloederige scène tot nu toe, maar onthult het ook belangrijke informatie over de Skrulls. Veel fans zullen dit echter gaan missen, aangezien Secret Invasion niet echt een groot succes is.

Secret Invasion heeft in aflevering 2 één van de grootste wendingen van de Multiverse Saga onthuld. De serie markeert een groot verschil voor Marvel Studios, aangezien Secret Invasion heel anders is aangepakt.

De grote wending


Aflevering 2, Promises, focuste zich meer op het persoonlijke leven van Nick Fury en plaagde zelfs dat er een Super Skrull gecreëerd was.



Er werd ook aan Fury onthuld dat er een miljoen Skrulls op aarde rondlopen. Zij zijn hier gekomen na de Kree-Skrull-oorlog die de thuisplaneet van de Skrulls, Skrullos, vernietigde. Deze informatie zou voor altijd de Multiverse Saga van het MCU kunnen veranderen.

Wat betekent dit?


De bevolking is op dit moment iets meer dan 8 miljard, wat zou betekenen dat één op de achtduizend mensen eigenlijk een Skrull is. Politieke leiders, journalisten, hooggeleerden en nog veel meer kunnen in principe dus een Skrull zijn.

Helaas gaan veel fans deze informatie missen, aangezien de kijkcijfers van Secret Invasion erg laag zijn.

Bekijk hieronder de breakdown van aflevering 2 en stream Secret Invasion op Disney+.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ontdek deze succesvolle psychologische thriller op Netflix
Films / Nieuws

Ontdek deze succesvolle psychologische thriller op Netflix

De thriller uit 2014 van regisseur David Fincher kan je vanaf zaterdag 1 juli streamen bij Netflix. Voeg hem snel toe aan je watchlist.

De film is gebaseerd op het boek met dezelfde naam van Gillian Flynn, voor de film is zij ook verantwoordelijk geweest voor het scenario.

Rosamund Pike vertolkt een van de hoofdrollen in de film. Zij was voor deze rol genomineerd voor een Oscar voor vrouw in de hoofdrol maar wist de Oscar alleen niet te verzilveren.

Sterke cast


Naast Pike zien we in de andere grote rol in de film Ben Affleck. De cast wordt verder versterkt door Neil Patrick Harris, Tyler Perry, Carrie Coon, Kim Dickens, Patrick Fugit en David Clennon.

Synopsis


Nick en Amy willen hun vijfjarig jubileum vieren. Op de ochtend van de dag zelf krijgt Nick twijfels over zijn relatie en gaat hij naar zijn zus voor advies. Wanneer hij later op de dag terugkomt, is zijn vrouw spoorloos verdwenen.

Onder druk van de politie en de grote media aandacht ontstaan er steeds meer scheurtjes in het door Nick geschetste beeld van hun perfecte huwelijk. Hierdoor en andere leugens en bedrog gaat iedereen zich steeds meer afvragen of Nick zelf zijn vrouw niet heeft laten verdwijnen.



Een favoriet uit 2014 voor velen


De film weet een hele mooie 8.1/10 te scoren op IMdb. Op Rotten Tomatoes zijn de critici en het publiek het met elkaar eens en scoren ze de film samen een goede 88%. "Door gebruik te maken van scherpe cinematografie, sfeervol geluidsontwerp en een ongelooflijk effectieve score, slaagt Fincher erin om veel van deze ambachten te gebruiken om een ​​boeiend uitgangspunt te creëren dat een intrigerend thematisch inzicht verkoopt.", aldus een van de critici.





Netflix


Gone Girl is een film die je zeker niet mag missen. Stream de film vanaf zaterdag 1 juli bij Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het Marvel Cinematic Universe wordt "bloediger dan ooit" op Disney+
Series / Nieuws

Het Marvel Cinematic Universe wordt "bloediger dan ooit" op Disney+

De bloederigste scène van het MCU wordt verspild door Secret Invasion.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Hoewel er heel wat gevechten zijn in het Marvel Cinematic Universe, zijn er heel weinig echt bloederige scènes. Tot nu toe dan. Helaas gaat deze scène in het MCU verloren doordat deze in Secret Invasion zit.

De nieuwe Secret Invasion levert de bloederigste scène in de hele 15-jarige geschiedenis van het MCU. De paranoïde sfeer zorgt ervoor dat Secret Invasion een hele volwassen serie is met meeslepend drama en realistisch geweld.

De scène


Telkens wanneer Sonya Falsworth in een scène verschijnt, laat actrice Colman haar talent zien. Dit talent heeft voor de meest sadistische scène gezorgd.



Op een gegeven moment in aflevering twee martelt Sonya namelijk op brute wijze een Skrull voor informatie. Haar personage verspilt geen moment en al snel is alles helemaal bloederig. Ze sneed zelfs een vinger af, wat helemaal te zien was.

Verspilde scène


Helaas is deze mijlpaal van het MCU verspild. Secret Invasion had tijdens de première namelijk heel weinig kijkcijfers. Echter, aflevering 1 heeft de kijkers wel al duidelijk gemaakt dat deze serie veel bloederiger is dan alle andere series en films van het MCU.

Bekijk hieronder de breakdown van aflevering 2 en stream Secret Invasion op Disney+.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO Max cancelt serie 24 uur voordat de seizoensfinale online komt
Series / Nieuws

HBO Max cancelt serie 24 uur voordat de seizoensfinale online komt

Ineens werd de aflevering die slechts een seizoensfinale moest zijn de seriefinale.

HBO Max is de laatste tijd druk bezig met het schrappen van series. Dit keer zijn ze er echter wel heel erg laat mee. Deze serie werd namelijk 24 uur voordat de seizoensfinale, die nu de seriefinale is, geannuleerd.

The Other Two werd kort voor de allerlaatste aflevering geannuleerd. Hierdoor werd de seizoensfinale meteen de aflevering die de hele serie afsluit. De komedie uit 2019 volgde drie seizoenen lang de roembeluste Brooke (Heléne Yorke) en Cary Dubek (Drew Tarver) nadat hun jongere broertje in één keer beroemd werd.

Geannuleerd


Beide showrunners Chris Kelly en Sarah Schneider zijn beschuldigd van het creëren van een slechte werkomgeving. Er wordt echter gezegd dat de annulering en deze beschuldigingen niets met elkaar te maken hebben.

Kelly en Schnieder zijn vrijgesproken van wangedrag na een officieel onderzoek. Kelly was beschuldigd van verbaal geweld en overbelasting. Schneider werd beschuldigd, doordat ze dit gedrag mogelijk gemaakt zou hebben.

Misschien wel de beste tijd


Hoewel het natuurlijk jammer is voor de fans dat deze serie geëindigd is, was het misschien wel tijd. The Other Two heeft drie prachtige seizoenen gehad, maar zou nooit door mogen gaan met een ongezonde werkomgeving.

Bekijk hieronder de trailer en stream The Other Two op Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Alle 34 nieuwe series en seizoenen die in juli op Netflix verschijnen
Series / Nieuws

Alle 34 nieuwe series en seizoenen die in juli op Netflix verschijnen

Ga je niet op vakantie, dan zit je met deze enorme line-up in juli meer dan goed op Netflix!

Een nieuwe maand staat voor de deur en Netflix heeft alvast genoeg paraat om je ook in juli flink te kunnen vermaken. Hieronder het overzicht van alle nieuwe series die in juli op de streamingdienst verschijnen.

Eerder plaatsten we al het overzicht van wat kijkers in juli kunnen verwachten op Netflix. Hierin zijn de grootste series uitgelicht die de kijkers komende maand kunnen verwachten. Lees hiervoor ook het artikel Dit zijn de 8 meest opvallende Netflix-series in juli.


1 juli
King the Land (seizoen 1 - aflevering 5)
Papadag (seizoen 1-2)
See You in My 19th Life (seizoen 1 - aflevering 5)

2 juli
King the Land (seizoen 1 - aflevering 6)
See You in My 19th Life (seizoen 1 - aflevering 6)

3 juli
Love is Blind: Brazil (seizoen 3 - aflevering 11)

4 juli
Il principe (seizoen 1)

5 juli
De Volta aos 15 (seizoen 2)
Doctor Cha (seizoen 1 - aflevering 15-16)
My Happy Marriage (seizoen 1)

6 juli
Falso Amor (seizoen 1)
Riverdale (seizoen 7 - aflevering 14)
The Lincoln Lawyer (seizoen 2)

7 juli
Fatal Seduction (seizoen 1)
Hack My Home (seizoen 1)

8 juli
King the Land (seizoen 1 - aflevering 7)
See You in My 19th Life (seizoen 1 - aflevering 7)

9 juli
King the Land (seizoen 1 - aflevering 8)
See You in My 19th Life (seizoen 1 - aflevering 8)

11 juli
Nineteen to Twenty (seizoen 1)

12 juli
Sugar Rush: The Baking Point (seizoen 1)
Quarterback (seizoen 1)
Record of Ragnarok (seizoen 2 - aflevering 11-15)

13 juli
Burn the House Down (seizoen 1)
Devil's Advocate (seizoen 1)
Survival of the Thickest (seizoen 1)

14 juli
Five Star Chef (seizoen 1)
The Beauty Queen of Jerusalem (seizoen 2)
Too Hot to Handle (seizoen 5)

15 juli
King the Land (seizoen 1 - aflevering 9)
Kohrra (seizoen 1)
See You in My 19th Life (seizoen 1 - aflevering 9)

16 juli
King the Land (seizoen 1 - aflevering 10)
See You in My 19th Life (seizoen 1 - aflevering 10)

20 juli
Riverdale (seizoen 7 - aflevering 15)
Sweet Magnolias (seizoen 3)

22 juli
King the Land (seizoen 1 - aflevering 11)
See You in My 19th Life (seizoen 1 - aflevering 11)

23 juli
King the Land (seizoen 1 - aflevering 12)
See You in My 19th Life (seizoen 1 - aflevering 12)

25 juli
Sintonia (seizoen 4)

26 juli
Baki Hanma (seizoen 2)

27 juli
Riverdale (seizoen 7 - aflevering 16)
The Witcher (seizoen 3 - aflevering 6-8)

28 juli
Captain Fall (seizoen 1)
D.P. (seizoen 2)
Terzi (seizoen 2)
Un cuento perfecto (seizoen 1)

29 juli
King the Land (seizoen 1 - aflevering 13)

30 juli
King the Land (seizoen 1 - aflevering 14)

31 juli
Bastard!! -Heavy Metal, Dark Fantasy (seizoen 2)



Let op: dit overzicht is voorlopig. De streamingdienst kan te allen tijde beslissen om bepaalde titels toe te voegen, te annuleren of uit te stellen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Liam Hemsworth "traint als een waanzinnige" voor 'The Witcher' seizoen 4
Series / Nieuws

Liam Hemsworth "traint als een waanzinnige" voor 'The Witcher' seizoen 4

Hoofdrolspelers geven een update over de toekomstige Geralt of Rivia.

Nu het laatste seizoen met Henry Cavill als Witcher Geralt is gestart, druppelen de eerste berichten binnen over zijn opvolger. Liam Hemsworth heeft vooralsnog geen interviews gegeven, maar zijn voorbereiding is er niet minder om.

In een interview met Games Radar+ gaven Joey Batey en Anya Chalotra aan dat ze contact hebben gehad met Hemsworth. Dit was via de mail, en kennelijk heeft de Australische acteur zich volledig op zijn rol gestort.

Boeken verslinden


Hemsworth heeft veel te bewijzen en hij lijkt dit maar al te goed te besefffen. Volgens zijn nieuwe collega Batey is hij bezig met een behoorlijk heftig fitnessregime. Batey: "Ik heb contact met hem [Hemsworth]. Dit is via email, en we wisselen favoriete quotes uit uit de boekenserie. Het is natuurlijk niet aan mij om hem advies te geven wat de rol van Geralt betreft. Maar hij gaat er helemaal voor, hij traint als een waanzinnige en verslindt de boeken".

Anya Chalotra voegt hier aan toe dat zij de Australiër een korte email heeft gestuurd "om hem succes te wensen". Vooralsnog hebben de castleden nog niet officieel kennisgemaakt, aangezien de opnames voor het vierde seizoen nog niet gestart zijn.

Mettertijd zal Hemsworth natuurlijk zelf aan het woord komen over zijn rol. De tijd zal uiteindelijk uitwijzen of hij de fans voor zich zal weten te winnen. Kijk het eerste gedeelte van seizoen 3 van The Witcher op Netflix. Het tweede gedeelte is vanaf 27 juli te bekijken.

Bekijk op instagram




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kim Cattrall over haar onverwachte terugkeer in de 'Sex and the City'-reboot
Series / Nieuws

Kim Cattrall over haar onverwachte terugkeer in de 'Sex and the City'-reboot

De Canadees-Amerikaanse actrice vertelt meer over haar terugkeer als de fan-favoriete Samantha.

Tijdens een optreden in The View vertelde Cattrall over de voorwaarde die zij stelde voor haar gastoptreden in de reboot van Sex and the City. Eerder deelde de actrice dat haar tijd bij de serie niet bepaald rozegeur en maneschijn was.

Een en ander veranderde toen zij wel een heel bijzonder telefoontje kreeg, dit was namelijk van het hoofd van HBO zelf. Dit deed haar overstag gaan, maar Cattrall stelde een duidelijke eis.

Creatief mee omgaan


Cattrall vond het erg bijzonder dat het niet een van de makers was, maar een HBO-baas. Cattrall: "Het was nogal bijzonder om te horen 'wat kunnen we voor je betekenen?' Ik dacht bij mijzelf 'hm, laat ik hier eens creatief mee omgaan'. Een van de voorwaarden was dat ik Pat Field als kostuumontwerpster zou krijgen".

Field was de kostuumontwerpster voor de oorspronkelijke Sex and the City, en heeft meerdere prijzen gewonnen. "Ik was van mening dat, als Samantha dan terugkwam, dit volledig in haar eigen stijl moest zijn. Dus ik heb flink op mijn strepen gestaan wat dat betreft, en dat is gelukt," aldus de actrice.

Aanvullende eisen?


Andere berichten vermeldden dat Cattrall haar scène zou spelen waarbij zij geen contact zou hebben met de andere actrices in de serie. Daarnaast heeft zij maker en regisseur Michael Patrick King niet gesproken tijdens haar cameo.

Wat zich precies heeft afgespeeld achter de schermen van de populaire komedieserie zullen we waarschijnlijk nooit te weten komen. HBO heeft duidelijk een handreiking gedaan waardoor we nu de populaire Samantha onverwachts toch te zien krijgen. Kijk Sex and the City: And Just Like That op HBO Max.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De finale van de geliefde jaren 90-serie 'Dawson's Creek' had er bijna zo uitgezien
Series / Featured

De finale van de geliefde jaren 90-serie 'Dawson's Creek' had er bijna zo uitgezien

Veel fans smolten helemaal weg bij de finale van 'Dawson's Creek', maar deze had er bijna anders uitgezien...

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Katie Holmes, bekend van haar rol als Joey Potter in Dawson's Creek, was het niet eens met het oorspronkelijke idee voor de finale en heeft dat heel duidelijk gemaakt aan de producers.

In de coming-of-age serie volgen we het verhaal van een hechte vriendengroep in Capeside, Massachusetts. We zien hoe ze langzaam opgroeien en alle ups en downs van het volwassen leven doormaken.

Tegengas


In het nieuwe boek Freaks, Gleeks and Dawson's Creek: How 7 Teen Shows Transformed Television beweert producer Tom Kapinos dat Holmes er alles aan deed zodat Joey niet met Dawson zou eindigen.



Uitvoerend producent Paul Stupin stemt daarmee in en geeft toe dat Pacey uiteindelijk een betere keuze was voor Joey. Lees hieronder hun citaten.

Knoop doorhakken


Kapinos: "Katie raakte helemaal in paniek. 'Ik wil niet eindigen met Dawson.' Dus het werd opnieuw uitgedacht en herschreven."

Stupin: "Als je goed oplet, dan lijkt het erop dat Dawson de ware is, maar ik denk dat Katie haar mening heeft laten horen en wilde dat het Pacey zou zijn."

Zie hieronder een clip van Joey en Pacey samen en stream alle afleveringen van Dawson's Creek op Prime Video.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.