search
Dit weet bijna niemand: waar komt dat vreemde accent van Henry Cavill in 'The Witcher' vandaan?
Series / Nieuws

Dit weet bijna niemand: waar komt dat vreemde accent van Henry Cavill in 'The Witcher' vandaan?

De perfectionistische Cavill zocht een vond een accent dat passend was voor Geralt of Rivia.

In de boeken is Geralt of Rivia duidelijk uniek. Zijn uiterlijk en spraak geven dit weer. Geralt's gele ogen, witte haar, littekens en accent illustreren zijn bijzondere status.

In gesprek met The Wrap legde de acteur, die een ongelooflijke fan is van de boeken, uit waar hij zijn accent vandaan heeft gehaald. Cavill streefde niet zozeer naar een specifiek accent, maar naar een spraak die Geralts persoonlijkheid goed zou weergeven.

Aangenomen accent


In de boeken heeft Geralt een accent dat in Rivia te horen is. Hij komt hier echter niet oorspronkelijk vandaan. Het is eerder zo dat Geralt dit aannam vanaf het moment dat hij besloot als Geralt of Rivia door het leven te gaan. In zekere zin is het dus niet zijn 'echte' accent.

Uitdrukking identiteit


Cavill hield dit in zijn achterhoofd toen hij aan de slag ging voor de rol. Cavill: "In Engeland heb je een heleboel verschillende accenten. Dit kan van dorp tot dorp verschillen, ook al liggen ze niet ver uit elkaar. Ik vergeleek het Continent daarmee".

"Het ging me er dus niet om om Geralt een accent te geven dat letterlijk niemand anders heeft. Je zult altijd wel iemand tegenkomen die hetzelfde accent heeft als jij, net zoals dit in Engeland het geval is. Ik wilde dat Geralts accent een uitdrukking zou zijn van zijn identiteit," besluit Cavill. Cavills aanpak heeft duidelijk gewerkt. Geralts accent trekt de aandacht en brengt op die manier over dat er meer achter dit personage zit dan je misschien zou denken.

Kijk het eerste gedeelte van seizoen 3 van The Witcher op Netflix. Het tweede gedeelte is vanaf 27 juli te bekijken.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen