search
Deze scifi-steampunk film zie je nu bij Netflix
Films / Nieuws

Deze scifi-steampunk film zie je nu bij Netflix

'Mortal Engines' komt van de filmmakers van onder meer 'The Lord of the Rings' en 'The Hobbit'.

De film is geregisseerd door Christian Rivers. Zijn volgende project wordt later dit jaar verwacht. Dan komt hij met actiethriller Into Thin Air.

Bondgenoten per toeval


Honderden jaren nadat een grote gebeurtenis de beschaving verwoest, ook wel de 'Zestig Minuten Oorlog' genoemd, verschijnt de mysterieuze jonge Hester Shaw. Zij is de enige die de stad Londen, een stad veranderd in een gigantisch roofdier op wielen, kan stoppen.

Tom Natsworthy, afkomstig uit een van de lagere bevolkingsgroepen van de grote stad Londen, moet vechten om te overleven nadat hij de gevaarlijke, voortvluchtige Shaw ontmoet. Twee tegenpolen worden door het toeval bondgenoten en samen proberen ze de toekomst te veranderen en te zorgen voor minder onrecht.

In de film


Als Hester Shaw zien we Hera Helmar, ook bekend van The Ottoman Luitenant. De rol van Tom Natsworthy wordt vertolkt door Robert Sheehan, hem kennen we tegenwoordig ook wel als Klaus Hargreeves in The Umbrella Academy. Naast hen zien Hugo Weaving, Jihae, Ronan Raftery en Leila George.Steampunk


De film pakt op IMDb een gemiddelde score van 6.1/10. Bij MovieMeter zien we een score van 2.98/5, daar weet Amenmalek het volgende over de film te zeggen, "Je vindt dit leuk of niet. Ik vond dit geweldig. Wat een beelden in de bios indertijd. 4K thuis doet het ook leuk op de grote TV. Prima sfeer. Steampunk on steroids. Van mij mag er wel een deel 2 komen."

Netflix


Stream de film hier als je enthousiast bent geworden of voeg hem toe aan je watchlist voor een later moment.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen