search
Vecna-acteur Jamie Campbell Bower had dit detail in 'Stranger Things' liever anders gezien

Vecna-acteur Jamie Campbell Bower had dit detail in 'Stranger Things' liever anders gezien

Je zou misschien denken dat het uiterlijk van Vecna gecreëerd werd met CGI, maar niets is minder waar.

Nina Beerendonk
De onthulling over Vecna in Stranger Things seizoen 4 was absoluut één van de hoogtepunten van het seizoen. Acteur Jamie Campbell Bower zette de rol geweldig neer, maar acteervaardigheden waren niet de enige vereiste voor de rol van de ultieme schurk van de serie.

In seizoen 4 van Stranger Things kwamen we erachter dat Henry Creel, One en Vecna eigenlijk allemaal dezelfde persoon zijn. We zagen voor het eerst Vecna in de Upside Down, waar hij er nogal angstaanjagend en walgelijk uitzag. En dit effect werd niet zomaar bereikt.

Geen CGI


Je zou bijna aannemen dat het uiterlijk van Vecna allemaal door CGI gecreëerd is. Bower zelf bevestigde echter dat het voor 90% om praktische effecten en make-up ging. In een interview met SiriusXM onthulde Bower voor welke uitdagingen het pak zorgde.

Volgens Bower duurde alleen al de applicatie zo'n zeven uur, en daarna moest hij nog tien uur filmen met de make-up en het pak aan. Bower werd ook gevraagd of hij naar het toilet mocht gaan terwijl hij het pak droeg. Gelukkig zorgde Barrie Gower, de visagist die aan het pak werkte, ervoor dat dat geen probleem was.

Plaspauzes


Bower legt uit dat het hele kostuum aan elkaar was gelijmd, behalve de onderste helft. Het pak had iets weg van een broek, zodat hij plaspauzes kon nemen. Hoewel het Bower wel lukte om dat te doen, was het een echte worsteling. Hij kon niet veel bewegen omdat het delicate meesterwerk dat hij aanhad gemakkelijk uit elkaar zou kunnen vallen.

Bekijk op instagram


Bower bekent dat hij vaak probeerde het toiletbezoek zo lang mogelijk uit te stellen. Hij zegt dat het hem ruim 15 minuten kostte om zijn zaken af te handelen, en dat hij het filmproces niet wilde onderbreken door halverwege een toiletpauze in te lassen.

Verrassend


Het is nogal verrassend dat de makers ervoor kozen om voor een echt pak te gaan, in plaats van CGI te gebruiken. Bower laat echt zien wat het betekent om een toegewijde acteur te zijn die oprecht houdt van wat hij doet. Stranger Things is te zien op Netflix.Aanbevolen artikelen