search
Deze 3 splinternieuwe films knallen Netflix en SkyShowTime binnen
Films / Featured

Deze 3 splinternieuwe films knallen Netflix en SkyShowTime binnen

Een gedurfde animatiefilm, een hartverwarmende schelp en een legendarische nachtclub.

Netflix en SkyShowTime hebben weer enkele mooie aanwinsten online gezet deze week. De recensenten van FilmTotaal lichten je wederom in welke je kan skippen en welke je zeker moet kijken. Hieronder 3 uitmuntende voorbeelden uit de laatste categorie.

Nimona | NetflixDeze techno-middeleeuwse fantasywereld charmeert met een indrukwekkende visuele stijl en een gedurfd plot over de voortvluchtige schildknaap Ballister en de stoere gedaanteverwisselaar Nimona. Dit onwaarschijnlijke duo van buitenbeentjes redt het koninkrijk en deelt meteen een verhaal over acceptatie en inclusie.

Recensent Mitchell van Vuren gaf de animatiefilm 3.5 ster en vond: "De actiescènes en achtervolgingssequenties zijn een plezier voor het oog en de lachspieren, waarin Nimona iedereen een welverdiend lesje leert en de lol van de film het meest naar voren komt. Samen met een opzwepende soundtrack, goede visuele humor en grappige dialogen heeft de film veel van de ingrediënten voor een gedurfde film over een abnormaal personage dat allesbehalve normaal wil zijn."

Lees de rest van de recensie.

Marcel the Shell with Shoes on | SkyShowTimeMarcel is het schattigste schelpje dat je ooit zal zien, dat in deze mockumentary allerlei dingen beleeft in het huis waar hij woont. De zoektocht naar zijn verloren familie weet op simpele wijze het hart te raken, maar de film weet volgens Jacoline Maes dit gevoel niet voor de duur van een hele speelfilm vast te houden.

Maes gaf de mockumentary 3.5 ster en vertelde: "Door de keuze voor de vorm van een documentaire wordt die unieke visie van Marcel nog eens extra benadrukt. Als Marcel tegen de camera vertelt hoe zijn leven eruit ziet, geeft dat meer inzicht in zijn personage. Daarnaast is het grappig om te zien hoe hij typisch menselijke dingen soms niet begrijpt, raar vindt of op een ingenieuze manier menselijke voorwerpen in weet te zetten om zijn eigen leven makkelijker te maken."

Lees de rest van de recensie.

Eldorado: Everything the Nazis Hate | NetflixDe geschiedenis wordt verteld in deze documentaire van een legendarische nachtclub in Berlijn, die een veilige haven vormde voor queer personen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Jacoline Maes waardeerde de uitstekende uitwerking van de documentaire, maar miste soms focus in het grotere verhaal over de impact van het nationaalsocialisme op de LGBTQ+-gemeenschap.

Zij vond de documentaire 3 sterren waard en deelde: "Als geheel is 'Eldorado: Everything the Nazis Hate' esthetisch een aangename documentaire. De inhoud is uiteraard een stuk grimmiger. Desondanks zorgen de geënsceneerde optredens en de hoopvolle (ervarings)deskundigen ervoor dat het niet alleen maar kommer en kwel is."

Lees de rest van de recensie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen