search
In deze 4 stoere retroseries op Netflix waan je jezelf in een nostalgisch verleden
Series / Featured

In deze 4 stoere retroseries op Netflix waan je jezelf in een nostalgisch verleden

Met prachtige sets en gepaste personages creëren deze series een hele eigen retrostijl.

Kan jij geen genoeg krijgen van uitbundige kostuums, uitgebreide sets en een ander tijdperk als setting voor jouw Netflix-serie? Bekijk dan hieronder 4 gouden tips voor sterke retroseries op Netflix.

Peaky Blinders | Netflix | 6 seizoenen



In het Engeland van de jaren 1920 streeft de beruchte Shelby-familie, een criminele bende die heerst over de straten van Birmingham, naar macht en rijkdom. Met hun kenmerkende petten en hun gewelddadige reputatie moeten ze vechten om staande te blijven in een stijlvolle wereld vol intrige en corruptie.



Outlander | Netflix | 6 seizoenen



Verpleegster Claire wordt door magische krachten naar de achttiende eeuw geteleporteerd, waar ze wordt overvallen door avonturen, romantiek en politiek gekonkel. Terwijl ze navigeert tussen twee verschillende tijdperken en haar liefde voor twee mannen, wordt Claire geconfronteerd met uitdagingen die haar leven voorgoed zullen veranderen



Stranger Things | Netflix | 4 seizoenen



Een groep vrienden uit Hawkins wordt in een nostalgische wereld, die zo uit de fantasie van Stephen King had kunnen ontspruiten, geconfronteerd met bovennatuurlijke verschijnselen en een mysterieuze dimensie, genaamd de Upside Down. Gegrond in de cultuur uit de jaren tachtig brengt de tienerserie een tijdperk weer tot leven met een spannend avontuur over vriendschap en opgroeien.



Sex Education | Netflix | 3 seizoenen



Wanneer tiener Otis ontdekt dat zijn kennis van seksualiteit en relaties hem populair maakt op een Engelse middelbare school, besluit hij samen met Maeve, een rebelse klasgenoot, een ondergrondse sekstherapiekliniek op te zetten. Ondanks dat de setting van de serie in het heden is, zijn de gestileerde invloeden uit de jaren tachtig niet te missen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen