search
Fans smeken om een 'Narnia'-serie: waarom films niet genoeg zijn om de franchise nieuw leven in te blazen
Series / Nieuws

Fans smeken om een 'Narnia'-serie: waarom films niet genoeg zijn om de franchise nieuw leven in te blazen

De fantasy-reeks 'The Chronicles of Narnia' krijgt nieuwe films, maar zou een serie niet een beter idee zijn?

Het lijkt erop dat er weer een andere geliefde franchise een reboot krijgt. Onlangs werd bekend dat Greta Gerwig tenminste twee nieuwe Narnia-films gaat regisseren. Volgens sommige fans is dat echter helemaal geen goed idee, en is er een andere optie die veel meer mogelijkheden biedt.

The New Yorker heeft onthuld dat Greta Gerwig ten minste twee films zal schrijven en regisseren, gebaseerd op de Chronicles of Narnia-romans van C.S. Lewis. Eerder werden er door Disney al drie van de zeven boeken verfilmd, van 2005 tot 2010.

Niet nodig


Hoewel deze verfilmingen een sterke start hadden, werd elke film slechter en slechter ontvangen. Na de release van The Voyage of the Dawn Treader werd de franchise stopgezet. Desondanks maakte een hele nieuwe generatie fans kennis met de verhalen, die nu gemengde reacties hebben op het nieuws van de nieuwe films.

Volgens hen waren de Disney-films misschien niet van de allerbeste kwaliteit, maar wel een goede verfilming van de boeken. Het is voor hen dus niet nodig om nog een franchise opnieuw op te starten. Anderen zijn echter van mening dat dit een perfecte gelegenheid is om de boeken deze keer volledig te verfilmen.

Serie?


Er zijn namelijk nog vier boeken over die Disney niet verfilmd heeft. En met Gerwig aan het roer kan dit bijna niet mis gaan. Toch is er nog een ander punt van kritiek: het format zelf. Waarom een reboot via films, als je in een serie veel meer tijd hebt om het verhaal te vertellen?



Een hoop andere franchises kiezen momenteel namelijk ook voor een reboot-serie. Voor Harry Potter, Percy Jackson en Twilight zijn momenteel allemaal series in de maak. Er gingen een tijdje geruchten over een Narnia-serie, maar het lijkt nu onwaarschijnlijk dat deze er in de nabije toekomst komt. Er is verder nog geen informatie over de aankomende films vrijgegeven.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen