search
Dit detail in 'Edge of Tomorrow' maakt de scifi-klassieker zowaar wat realistischer
Films / Video/clip/featurette

Dit detail in 'Edge of Tomorrow' maakt de scifi-klassieker zowaar wat realistischer

Timeloops, buitenaardse wezens en nog veel meer details die we in de film terugzien maken dat deze film een echte sciencefiction klassieker is. Er is toch een ander detail welke de film een stukje realistischer maakt dan we vooraf wisten.

De film is gebaseerd op de manga-roman van Hiroshi Sakurazaka, genoemd All You Need is Kill. Hij schreef mee aan het scenario van de film, deze is te zien bij HBO Max.

In de film zien we Tom Cruise en Emily Blunt in de hoofdrollen. De cast wordt verder versterkt door Bill Paxton, Brendan Gleeson, Jonas Armstrong en Tony Way.

Verhaal van de film


In de nabije toekomst wordt de aarde aangevallen door buitenaardse wezens. Majoor William Cage is een officier die nog nooit een oorlogsfront van dichtbij gezien heeft, totdat hij betrokken raakt bij een zelfmoordmissie. Hij sneuvelt binnen enkele minuten en belandt vervolgens op raadselachtige wijze in een timeloop. Hierin moet hij elke keer hetzelfde gevecht doen.

Mede dankzij de hulp van Special Forces strijder Rita Vrataski kan hij steeds meer tegenstand bieden tegen de wezens en komen ze samen dichterbij het overmeesteren van de vijand.

Operation Downfall


Edge of Tomorrow's 'Operation Downfall' deelt dezelfde naam en is gebaseerd op het geallieerde offensief op D-Day. De film werd in de VS uitgebracht op 6 juni 2014, de 70e verjaardag van de D-Day-invasie.'Operation Downfall' was in feite een echte geplande Amerikaanse invasie van Japan aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. Het is echter nooit gebeurd sinds de atoombommen op Hiroshima en Nagasaki zijn gevallen. Dit geeft de film dan toch een stuk meer realisme dan verwacht.

Meer feitjes


Een heel groot deel van het scenario werd geschreven tijdens het filmen. Aan het einde van de opnames waren er ongeveer 80 verschillende versies van de film.In de film zien we Tom Cruise als Cage, Brad Pitt en Ryan Gosling kwamen echter ooit ook in aanmerking voor de rol van Cage.

Op HBO Max


Mocht je deze film nog niet gezien hebben of toch nog een keer terug willen zien, dan kan je hem streamen op HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen