search
Ontdek de tien meest schokkende momenten in het spraakmakende 'The Idol' van HBO
Series / Featured

Ontdek de tien meest schokkende momenten in het spraakmakende 'The Idol' van HBO

Als straf doet Tedros een schokhalsband bij hem om en martelt hij hem met elektrische schokken

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
The Idol kende vanaf het begin grote controverse, nu het eerste seizoen voorbij is, vragen velen zich af: heeft HBO een fout gemaakt met deze serie? De serie had immers een hele hoop vrij bizarre momenten.

10. Jocelyns dansrepetitie in de achtertuin


Er vindt een vreemd moment plaats aan het begin van The Idol wanneer Jocelyn (Lily Rose Depp) repeteert voor haar aankomende muziekvideo.

Het personage draagt een behoorlijk gewaagde outfit die nauwelijks blijft zitten terwijl ze de bewegingen van de routine doet.

Mensen hadden de grootste lol op internet door haar onthullende shorts belachelijk te maken, en zelfs SNL-ster Chloe Fineman parodieerde de scène op haar Instagram door haar bh achterstevoren te dragen om Jocelyns minuscule top na te bootsen.

@chloefineman I guess my auditin got lost in the mail… #theidol #theidolhbo #lilyrosedepp ♬ original sound


9. Jocelyns dans voor Andrew


De bizarre dansroutines hielden daar niet op.

In de laatste aflevering van The Idol speelt Jocelyn een van haar nieuwe nummers voor Andrew (gespeeld door Eli Roth), een vertegenwoordiger van Live Nation.

De man is aanzienlijk ouder dan zij, wat het zeer ongemakkelijk maakt om te zien hoe ze in een extra kort jurkje over de vloer rolt, waarbij ze herhaaldelijk haar ondergoed onthult.

Jocelyn kronkelt over de vloer, slaat op haar achterwerk en doet alsof ze zichzelf wurgt terwijl ze de tekst zingt: "Speel ik het nu goed, papa?" naar Andrew.

Op bepaalde momenten leek haar optreden op iets uit The Exorcist, en het vreemdste was dat Andrew elk moment ervan genoot.



8. Jocelyns uitgelekte foto


Het seizoen begint met een gebruikelijk Hollywood-schandaal: een expliciete foto van Jocelyn die op internet uitlekt.

Haar team probeert het voor haar verborgen te houden totdat ze het niet langer geheim kunnen houden.

Natuurlijk wordt wat doorgaans een zeer vernederende en traumatiserende gebeurtenis is voor beroemdheden in het echte leven, en zelfs een enorme seksistische backlash kan opleveren, in The Idol niet serieus of gevoelig behandeld.

Jocelyn overweegt zelfs om de foto als haar albumhoes te gebruiken.



7. Tedros kust Leia en zij voelt zich duidelijk ongemakkelijk


Gedurende The Idol is Leia, Jocelyns assistent en beste vriendin, begrijpelijkerwijs wantrouwend tegenover Tedros (Abel Tesfaye / The Weeknd).

Hij behandelt haar gedurende de hele serie verschrikkelijk en gedraagt zich regelmatig alsof ze minderwaardig is.

In een scène loopt Tedros het huis binnen en kust hij Leia (Rachel Sennott), wat haar zeer ongemakkelijk maakt.

De kus is ongepast, voegt weinig toe aan het plot van The Idol en maakt zowel de show als het personage van The Weeknd nog enger.



6. Tedros martelt Xander met een schokhalsband


Een van de meest verontrustende scènes in The Idol vindt plaats wanneer Tedros boos wordt op Xander (Troye Sivan) omdat hij Jocelyn heeft verraden.

Xander beweert dat Jocelyn hem heeft gevraagd om niemand te vertellen over haar mishandelende moeder en dat haar moeder hem een contract heeft laten ondertekenen waarin staat dat hij nooit meer zou zingen.

Jocelyn beweert dat hij liegt, en als straf doet Tedros een schokhalsband bij hem om en martelt hij hem met elektrische schokken.

Het is moeilijk te begrijpen waar de schrijvers van de show aan dachten bij het schrijven van deze verontrustende scène, omdat het niets toevoegde aan het verhaal en alleen maar versterkte dat The Idol in wezen martelporno is.



5. Seksuele scène tussen Jocelyn en Tedros in de opnamestudio


Een van de meest virale scènes uit The Idol vond plaats in de eerste aflevering toen Tedros zich bij Jocelyn voegt in haar thuisstudio om haar nieuwe single te remixen om het sexyer en volwassener te laten klinken.

Tedros wrijft met zijn koude glas over Jocelyns lichaam en bindt het stof van Jocelyns gewaad om haar gezicht, en begint haar te wurgen.

De scène is ongemakkelijk om naar te kijken en wat de schrijvers ook probeerden over te brengen, het kwam niet over en werd alleen maar voer voor grappen op internet.



4. Jocelyns fotoshoot met ziekenhuisarmband


Al vroeg in The Idol is er een fotoshoot met Jocelyn voor haar nieuwe album.

Ze zit bijna naakt onder een rode badjas, met een ziekenhuisarmband om haar pols.

Terwijl sommige personages bezwaren maken tegen de seksualisering en verheerlijking van geestesziekten, zijn anderen het ermee eens dat Jocelyn de armband in de foto's draagt.

Zelfs als de show een commentaar wilde leveren op de manier waarop de samenleving profiteert van geestesziekten, kwam de boodschap niet goed over.

Het voelde meer alsof The Idol de spot dreef met beroemdheden die hebben geworsteld met hun geestelijke gezondheid.



3. Jocelyn geeft toe dat ze het "aanrandende" gedrag van Tedros waardeert


The Idol zit vol absurde en beledigende scènes, maar dit is misschien wel een van de ergste.

Terwijl ze op de bank zitten, uit Leia haar zorgen over Tedros en noemt hem "aanrandend". De meeste mensen zouden deze beschuldiging heel serieus nemen, maar Jocelyn lacht het weg en bekent dat ze dat juist leuk vindt aan hem.

Het feit dat het hoofdpersonage toegeeft dat ze een man leuk vindt omdat hij roofzuchtige vibes afgeeft, is zeker een van de gevaarlijkste WTF-momenten die recent op tv zijn uitgezonden.



2. De onverwachte ontknoping van The Idol


Niemand zag de onverwachte ontknoping van The Idol aankomen, voornamelijk omdat het totaal geen zin had.

Aan het einde van de finale vindt Tedros de borstel, waarvan Jocelyn beweerde dat haar moeder die gebruikte om haar te slaan.

Hij realiseert zich dat de borstel gloednieuw is, dus het verhaal van Jocelyn kan niet waar zijn. Haar reactie suggereert dat ze het hele verhaal heeft verzonnen en dat ze nooit door haar moeder mishandelend is.

Waarom de makers het nodig vonden om een verhaal over kindermishandeling te verzinnen en daarmee een buitengewoon serieus probleem als een gimmick te behandelen, is onduidelijk.



1. De valse verkrachtingsbeschuldiging


Verreweg het ergste moment van The Idol kwamen in de laatste aflevering, toen Jocelyns ex-vriend werd beschuldigd van verkrachting door een van de volgelingen van Tedros' sekte.

Het blijkt dat Tedros de beschuldigingen heeft verzonnen omdat hij boos was dat Jocelyn met hem had geslapen.

Niet alleen verwoesten valse verkrachtingsbeschuldigingen mensenlevens, maar vaak beschuldigt de samenleving vrouwen die mannen van verkrachting beschuldigen ervan dat ze de beschuldigingen verzinnen.

De verontrustende verhaallijn versterkt alleen maar de stereotypen dat vrouwen liegen over verkrachting voor roem en geld.

The Idol heeft in het eerste seizoen veel verkeerde dingen gedaan, maar deze verhaallijn in de finale is verreweg het ergst.



Alle afleveringen van The Idol zijn nu op HBO Max te bingen.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen