search
Veelbesproken 'The Idol' maakt HBO Max "dolblij" ondanks verontwaardiging en verschrikkelijke recensies
Series / Nieuws

Veelbesproken 'The Idol' maakt HBO Max "dolblij" ondanks verontwaardiging en verschrikkelijke recensies

HBO zou dusdanig tevreden zijn dat een tweede seizoen een serieuze optie is.

The Idol heeft het dubieuze record de slechtst beoordeelde HBO-serie ooit te zijn. Volgens actrice Joy Randolph (Destiny) staat dit een tweede seizoen echter niet in de weg.

In een interview met Variety sprak Randolph over de toekomstplannen voor de serie. Volgens Randolph was de intentie voor meer seizoenen vanaf het allereerste begin al aanwezig.

Anti-triomftocht


Je kunt The Idol als een anti-triomftocht omschrijven. Tijdens het filmen was er natuurlijk al ontzettend veel drama. Het verhaal werd drastisch omgegooid, en volgens Rolling Stone maakte regisseur Sam Levinson er "martelporno" van.

Op Rotten Tomatoes krijgt de serie 22% van de critici en 41% van het publiek. Men vindt het verhaal over popzangeres Jocelyn (Lily-Rose Depp) die een relatie krijgt met foute Tedros (The Weeknd) nu eenmaal niet om aan te zien.

Meer dan een miniserie


Randolph laat echter doorschemeren dat dit allemaal een onderdeel is van de entertainment-industrie. Randolph: "Dit soort dingen gebeuren letterlijk de hele tijd! Ik ben wel vaker op het laatste moment ontslagen doordat het verhaal was omgegooid en mijn personage er niet meer in paste".

De actrice geeft aan vertrouwen te hebben in een tweede seizoen. "Ik denk dat het altijd al de bedoeling was dat er een tweede seizoen zou komen. Er staat nog niks vast, maar HBO is dolblij," aldus Randolph. Mocht HBO inderdaad besluiten tot vernieuwing, dan is The Idol een goede illustratie van het gezegde dat slechte publiciteit niet bestaat.

Je kunt The Idol streamen op HBO Max.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen