search
Geweldig! Deze populaire scifi-reboot is officieel NIET van de baan
Series / Nieuws

Geweldig! Deze populaire scifi-reboot is officieel NIET van de baan

Vele fans wachten met smart op een reboot van deze fan-favoriete scifi-serie.

J. Michael Straczynski's Babylon 5 is een franchise die tot op de dag van vandaag een enorme schare trouwe fans heeft. In september 2021 kondigde de Amerikaanse zender The CW een reboot aan, die opnieuw door Straczynski ontwikkeld zou worden.

Het blijkt echter een weg met de nodige obstakels te zijn. In november 2022 werd The CW overgenomen door Nexstar, die tegenwoordig voor maar liefst 75% eigenaar is. Vele series van The CW werden gecanceld, maar Babylon 5 is buiten schot gebleven.

Orde op zaken


Dit werd destijds aangekondigd door Straczynski zelf aan The AV Club. Na de verkoop van The CW aan Nexstar wilde men eerst orde op zaken gesteld hebben voor een grote serie als Babylon 5 opnieuw op poten te zetten. De toenmalige CW-topman Mark Pedowitz was volgens Straczynski zeer te spreken over het "verdraaid goede script voor de pilot-aflevering".

Pilot-aflevering


John Sheridan wordt gestationeerd op het ruimtestation Babylon 5. Een missie verkenners van Aarde veroorzaakt per ongeluk een conflict met een geavanceerde beschaving. Sheridans heeft zijn handen vol, en zijn tijd op Babylon 5 verandert zijn levensloop op manieren die hij nooit voor mogelijk had gehouden.

Babylon 5: The Road Home


De geliefde serie is met andere woorden zeker niet van de baan, maar loopt nu tegen de huidige schrijversstaking in Hollywood aan. Gelukkig hebben de fans iets anders om naar uit te kijken. Op 15 augustus komt namelijk de animatiefilm Babylon 5: The Road Home uit, die een direct vervolg is op de oorspronkelijke serie.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen