search
Geweldig bericht voor de fans van de legendarische scifi-serie 'Babylon 5'
Series / Nieuws

Geweldig bericht voor de fans van de legendarische scifi-serie 'Babylon 5'

Zoals beloofd op Twitter komt J. Michael Straczynski met een geweldig bericht, en het betreft 'Babylon 5'!

Een week geleden kwam de maker van de geliefde serie Babylon 5 met een tease. Nu is daar dan de officiële aankondiging: er is een animatiefilm gemaakt in het Babylon 5-universum.

Straczynski licht op Twitter toe dat hijzelf en de overige makers het bewust stilgehouden hebben. In zijn eigen woorden: "We hebben een bloedeed gezworen".

Compleet nieuw verhaal


De reden hiervoor ligt in het feit dat "science fiction-fans het meest uitgebuit worden. Er zijn veel hypes waar vervolgens niets van komt". Straczynski voegt hier aan toe dat de premièredatum volgende week wordt bekendgemaakt. Ook zullen de fans dan horen welke oude bekenden we gaan terugzien.

Straczynski kreeg van Warner Bros. alle vrijheid bij het schrijven van zijn verhaal, wat "voelt als het meest B5-achtige dat we hebben gedaan sinds de serie zelf". Op vragen hoe het zit met de reboot van de serie geeft de schrijver aan dat dit door de schrijversstaking is stilgezet.

Niet op de plank


Sommige Twitteraars maakten zich zorgen dat de film zomaar op de plank zou kunnen belanden. Dit weerlegt Straczynski met klem: "Deze berichten zijn juist een aanloop richting de officiële bekendmaking van de premièredatum. Ik weet niet hoe ik het duidelijker moet zeggen: de film gaat uitkomen, en wel binnenkort". Uiteraard houden we jullie op de hoogte.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen