search
Donkere 'That '70s Show'-theorie verklaart waarom de laatste seizoenen zo slecht waren
Series / Nieuws

Donkere 'That '70s Show'-theorie verklaart waarom de laatste seizoenen zo slecht waren

Waren de laatste seizoenen van 'That '70s Show' gewoon slecht, of zit er meer achter?

De laatste seizoenen van That '70s Show zijn notoir slecht in vergelijking met de rest van de serie. Deze duistere fan-theorie zou misschien wel kunnen verklaren waarom…

Het plot van de sitcom ging vanaf seizoen 7 een andere richting op en tegen seizoen 8 waren de personages en hun omstandigheden onherkenbaar geworden. Dit had veel te maken met het vertrek van acteur Topher Grace (Eric). Zonder het hoofdpersonage leek That '70s Show niet te werken.

Ging Eric dood?


Via fan-theorieën proberen fans al tijden de vreemde veranderingen aan het einde van de serie te verklaren. Een voorbeeld is een theorie van Redditor NurseBerry, die beweert dat Eric in seizoen 4 overleden is en dat de rest van de serie een coma-droom was.

Een andere theorie van SMithsonIANPictures komt tot een vergelijkbare conclusie. In plaats van dat Eric jaren eerder stierf, vermoedde deze Redditor echter dat het personage stierf terwijl hij in Afrika was en dat Donna haar liefde voor schrijven gebruikte om het allemaal te verwerken in seizoen 8.

Verhaal van Donna


In seizoen 7 zagen we het verval van de relatie tussen Donna en Eric. Voordat we het wisten was Eric op weg naar Afrika, waar hij bijna heel seizoen 8 verbleef. Vanuit Afrika maakte hij het uit met Donna, wat ze geheim hield voor de rest. Dit is de basis voor de theorie van SMithsonIANPictures.



Het idee hier is dat in plaats van een telefoontje van Eric, Donna bericht kreeg dat haar vriend op de een of andere manier was overleden. Ze deed vervolgens het enige wat ze kon om een schijn van controle over haar leven te behouden: ze schreef een verhaal over haar vrienden, en That '70s Show seizoen 7 en 8 brachten dit verhaal tot leven.

Vreemd gedrag


Het zou geen verrassing zijn als het resultaat van dit verdriet een verhaal was dat nergens op sloeg. Ze begon met het herschrijven van de omstandigheden waarin Eric Point Place verliet (daarom gedroeg hij zich zo vreemd gedurende seizoen 7) en ging verder met het beschrijven van een scenario waarin hij het uitgemaakt had, wat makkelijker te verwerken was geweest.



Het gedrag van de andere personages in het laatste seizoen lijkt dit te ondersteunen. Hoewel elk groepslid zijn basiskenmerken behield, werden deze eigenschappen overdreven en verloren ze hun complexiteit. Dit ondersteunt het idee dat Donna over haar vrienden schreef in plaats van dat ze organisch hun leven leidden.

Niet de intentie


De terugkeer van Eric aan het einde van seizoen 8 kan in deze theorie gezien worden als een poging van Donna om hun verhaal goed te laten eindigen. Al met al kunnen we wel concluderen dat deze theorie hoogstwaarschijnlijk niet overeenkomt met de intentie van de schrijvers. Maar het is wel interessant om over na te denken.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen