search
Deze mysterieuze serie had eigenlijk gewoon na één seizoen moeten eindigen
Series / Nieuws

Deze mysterieuze serie had eigenlijk gewoon na één seizoen moeten eindigen

Het originele plan van David Lynch en Mark Frost was om de moordenaar van Laura Palmer nooit te onthullen.

Er zijn series die van seizoen tot seizoen op hetzelfde niveau blijven en er zijn series die met elk seizoen beter worden. Maar er zijn ook series waarvan de kwaliteit na het hoogtepunt van het eerste seizoen achteruit gaat. De iconische serie Twin Peaks is daar helaas een voorbeeld van.

Veel Twin Peaks-fans ontkennen het liefste het bestaan van het tweede seizoen. Voor hen heeft het seizoen gewoon maar één seizoen: het eerste. Maar na het succes van dit eerste seizoen wilde ABC de serie voortzetten.

Moord opgelost


Een van de voorwaarden voor het tweede seizoen was de onthulling van de moordenaar van Laura Palmer. Dat was vooral een eis van fans. Daar kwamen ze later wel op terug, want het tweede seizoen bleek een veel minder groot succes dan het eerste.

David Lynch was niet erg enthousiast over deze plannen, maar onder druk van het netwerk werd de moordenaar onthuld. Nadat het mysterie van Twin Peaks was opgelost, trok Lynch zich een tijdje terug uit het maken van de serie.

Derde seizoen


Gastregisseurs namen zijn plaats in voor de meeste afleveringen van seizoen 2. En dat was te merken. Nu de moord was opgelost, was de serie gewoon minder intrigerend. En zonder Lynch werd hier ook geen goede oplossing op gevonden.Na het tweede seizoen stopte de serie dan ook voor een lange tijd. Maar niet voor eeuwig, want in 2017 kwam er een derde seizoen uit. Een stuk later dan de eerste twee seizoenen, die in 1990 en 1991 te zien waren. Het derde seizoen werd wel in zijn geheeld geregisseerd door Lynch en Mark Frost. Alle seizoenen van Twin Peaks zijn te zien op SkyShowtime.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen