search
Deze gecancelde scifi-serie verdient zoveel meer: wanneer keert 'V' terug?
Series / Featured

Deze gecancelde scifi-serie verdient zoveel meer: wanneer keert 'V' terug?

In de jaren 80 en in 2009 wist deze serie veel los te maken.

In de jaren 80 was de serie V een opvallende release. In 1983 verscheen de scifi-serie als een miniserie met twee afleveringen, tegenwoordig V: The Original Miniseries, en daarna verscheen er alsnog een driedelige afronding. Vervolgens was er een seizoen met wekelijkse avonturen.

De serie was geliefd, maar uiteindelijk bleef een echt doorlopend succes uit. Bedenker Kenneth Johnson kon het tijdens de opnames voor V: The Final Battle niet eens worden met Warner Bros. Television en vertrok.

Wekelijkse serie en remake


In 1984 verscheen V: The Series met 19 afleveringen, met een "story of the week"-insteek. Warner Bros. trok er na één seizoen de stekker uit. Later vertelde de producent dat het onmogelijk was de serie te maken met slechts de helft van het budget van de originele serie, wat $13 miljoen bedroeg.

In 2009 verscheen er een remake van de zender ABC, opnieuw zonder de betrokkenheid van bedenker Johnson. Uiteindelijk verschenen er een eerste seizoen van twaalf afleveringen en een seizoen van tien afleveringen. In 2011 cancelde ABC de remake.

V


Maar waar gaat V over? In de scifi-serie wordt de wereld langzaam maar zeker overgenomen door een buitenaards ras, de "Visitors", reptielachtigen die zich vermommen als mensen. We volgen hun poging om de aarde over te nemen en de opstand die er is onder de aardlingen.In de series uit de jaren 80 waren er belangrijke rollen weggelegd voor onder meer Marc Singer, Faye Grant, Richard Lawson, Jane Badler en Richard Herd. In de remake uit 2009 waren onder meer Elizabeth Mitchell, Morris Chestnut, Laura Vandervoort en Morena Baccarin te zien.

Filmplannen


In 2018 verscheen er het bericht dat Johnson de V-film zou gaan maken die moest leiden tot een V-filmtrilogie. Later onthulde Johnson dat de optie die productiemaatschappij Desilu Studios had om een V-film te maken was verlopen.Sindsdien is het helaas stil rond de franchise, die van 1984 tot en met 1988 een eerste boekenreeks kreeg met 16 delen. Ook verschenen er achttien comics van DC Comics. In 2008 verschenen nog twee boeken. In 1986 verscheen een V-computerspel.

Toekomst


De afgelopen jaren is het stil rond V. Met alle scifi-franchises en streamingdiensten die op zoek zijn naar een nieuwe hit, is het amper voor te stellen dat Johnson dit keer geen studio vindt die heil ziet in V. Laten we voor de fans hopen dat er snel verandering in komt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen