search
Horrorkoning Stephen King raadt je aan om deze serie zeker te gaan kijken
Series / Nieuws

Horrorkoning Stephen King raadt je aan om deze serie zeker te gaan kijken

De meesterschrijver geeft fans een zeer persoonlijke kijktip voor de zomer.

De zomer staat niet bekend als het horrorseizoen, maar dat weerhoudt horrorlegende Stephen King er niet van de mensheid een kijktip te geven. De Amerikaanse schrijver laat via Twitter weten wat de perfecte serie is voor de maand juli.

Het betreft de mini-serie Lisey's Story, die twee jaar geleden in juli in première ging. De serie vertelt het verhaal van een weduwe die te maken krijgt met een gevaarlijke stalker die geobsedeerd is met het werk van haar overleden man.

Stephen King


De serie is een adaptatie van het gelijknamige boek, geschreven door King. Hij schreef zelf ook de scripts voor de serie. De kijktip lijkt dus misschien vooral eigenbelang, maar het is dan ook een diep persoonlijk verhaal voor King.

Na een ziekenhuisopname vanwege een longontsteking vond hij thuis al zijn bezittingen ingepakt in dozen. Dat was vanwege een verbouwing, maar hij zag voor zich dat als hij was overleden dit was hoe zijn werkkamer eruit zou zien.

Julianne Moore


Zijn vrouw zou vervolgens met deze erfenis geconfronteerd worden, en dat is wat in Lisey's Story gebeurt. Lisey wordt gespeeld door Oscarwinnares Julianne Moore.Lisey's Story is te bekijken op Apple Tv+.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen