Een week in het Italiaanse hotel uit 'The White Lotus' kost je een rib uit het lijf

Als jij er zo bij wil liggen als de sterrencast uit de serie moet je flink de portemonnee trekken.

Glenn Walsh, 11-07-2023 10:43

In HBO's The White Lotus werd de kijker meegenomen naar de meest luxueuze plaatsen om te overnachten. Seizoen twee vond plaats in het idyllische Sicilië, in een hotel dat voor Jan Modaal onbetaalbaar blijkt te zijn.
Een ding wat zeker is; het San Domenico Palace hotel staat voor kwaliteit. Het vijfsterren restaurant, in een prachtige locatie met uitzicht op het strand, is werkelijk een waar paradijs. Maar wel voor de hoofdprijs.

Het was even zoeken

Regisseur Mike White heeft voor seizoen twee maar liefst dertig verschillende hotels bezocht, van het zuiden van Frankrijk tot het zuiden van Italië, en kwam dus uiteindelijk uit bij hotel San Domenico Palace.

Het was in de 14e eeuw nog een klooster en werd in 1896 geopend als hotel. Gelukkig had White de creditcard van HBO bij zich, want van de prijzen sla je steil achterover. Wij hebben uitgezocht wat je ongeveer kwijt bent voor een bezoek.

Is het al die poen waard?

In San Domenico Palace zijn er verschillende accommodaties. Voor de meest basale kamer betaal je €3.706 per nacht en voor de allerduurste 'Royal Prinses Cecilie' suite ben je €8.233 per nacht kwijt. Gelukkig is ontbijt wel inbegrepen.


Daar komt nog eens bovenop dat je minimaal vier overnachtingen moet boeken, dus reken maar op een prijs tussen de €14.824 en €32.930 voor een bezoekje. Of kijk in plaats daarvan gewoon nog eens alle afleveringen van The White Lotus op HBO Max.

Lees meer over: The White Lotus, Mike White, San Domenico Palace, HBO, HBO Max, Max

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Populair nieuws

Miniserie over ramp gooit hoge ogen op Netflix

Miniserie over ramp gooit hoge ogen op Netflix