search
Epische trailer 'The Winter King' blaast Arthurlegende nieuw leven in
Series / Trailer

Epische trailer 'The Winter King' blaast Arthurlegende nieuw leven in

Bereid je voor op een wereld vol intriges, zwaardgevechten en gekonkel aan het hof.

Van het Amerikaanse netwerk MGM+ komt er een gloednieuwe revisie aan van de Arthurlegende, genaamd The Winter King. Een nieuwe trailer belooft een intrigerende wereld vol intriges, zwaardgevechten en gekonkel aan het hof.

De nieuwe serie is een bewerking van de 'Warlord Chronicles'-boeken van Bernard Cornwell. In de hoofdrol keert Iain De Caestecker, bekend van zijn rol in Agents of SHIELD, terug naar het kleine scherm in de iconische rol van Arthur Pendragon.

Plot


Gesitueerd in de vijfde eeuw na Christus zal de tiendelige serie de legende nieuwe invulling geven in een door oorlog verscheurd land. Groot-Brittannië heeft een leider nodig, en mocht die nu net klaar staan om zijn zwaard uit de steen te trekken.



In de serie volgt de kijker de opkomst van de nieuwe koning, die ooit begon als een verschoppeling. Langzaam zal hij uitgroeien tot een machtig krijger en erkend koning.

Cast en crew


Nathaniel Martello-White zal te zien zijn als Merlijn, Eddie Marsan als Hoge Koning Uther, Ellie James als Nimue en Stuart Campbell als Derfel.

Otto Bathurst, regisseur van Robin Hood uit 2018, is co-regisseur, samen met Toby Leslie.

Release


Op 20 augustus zal de serie uitkomen bij MGM+. De zender is beschikbaar via Prime Video in Nederland voor een kleine €3,99 per maand na de proefperiode van één maand.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen