search

Ons nieuws van donderdag 13 juli 2023

'The Wheel of Time' onthult opnieuw gecast hoofdpersonage via opvallende poster
Series / Posters

'The Wheel of Time' onthult opnieuw gecast hoofdpersonage via opvallende poster

Prime Video hintte eerder op een nieuwe trailer, maar plaatst eerst een nieuwe poster.

Prime Videos The Wheel of Time gaat binnenkort van start. In de aanloop hiernaartoe is op het officiële Twitter-account een vette poster geplaatst. Hierop zijn de vertrouwde gezichten te zien, op een personage na.

De poster is hier te bewonderen. Naast Rosamund Pike als Moiraine zien we de overige bekende gezichten, tevens zien we wie Mat Cauthon vanaf nu zal spelen.

Geen officieel bericht


De dorpsgokker werd in Seizoen 1 neergezet door Barney Harris. Voor de première van het eerste seizoen bleek Harris echter vertrokken. Niettegenstaande speculatie over Harris' vertrek is er nooit officieel uitspraak over gedaan.

Op de poster zien we de acteur Dónal Finn die vanaf nu de rol van Mat neer zal zetten. Gezien de populariteit van de serie heeft Prime Video deze nu al vernieuwd met een derde seizoen. Eerder berichtte schrijver Rafe Judkins aan Deadline dat de makers hopen op acht seizoenen om het verhaal goed te vertellen. Dit betekent dat we ruim de tijd zullen krijgen om 'de nieuwe Mat' te leren kennen in het langverwachte nieuwste seizoen.

Kijk The Wheel of Time seizoen 2 vanaf 1 september op Prime Video.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Epische trailer 'The Winter King' blaast Arthurlegende nieuw leven in
Series / Trailer

Epische trailer 'The Winter King' blaast Arthurlegende nieuw leven in

Bereid je voor op een wereld vol intriges, zwaardgevechten en gekonkel aan het hof.

Van het Amerikaanse netwerk MGM+ komt er een gloednieuwe revisie aan van de Arthurlegende, genaamd The Winter King. Een nieuwe trailer belooft een intrigerende wereld vol intriges, zwaardgevechten en gekonkel aan het hof.

De nieuwe serie is een bewerking van de 'Warlord Chronicles'-boeken van Bernard Cornwell. In de hoofdrol keert Iain De Caestecker, bekend van zijn rol in Agents of SHIELD, terug naar het kleine scherm in de iconische rol van Arthur Pendragon.

Plot


Gesitueerd in de vijfde eeuw na Christus zal de tiendelige serie de legende nieuwe invulling geven in een door oorlog verscheurd land. Groot-Brittannië heeft een leider nodig, en mocht die nu net klaar staan om zijn zwaard uit de steen te trekken.



In de serie volgt de kijker de opkomst van de nieuwe koning, die ooit begon als een verschoppeling. Langzaam zal hij uitgroeien tot een machtig krijger en erkend koning.

Cast en crew


Nathaniel Martello-White zal te zien zijn als Merlijn, Eddie Marsan als Hoge Koning Uther, Ellie James als Nimue en Stuart Campbell als Derfel.

Otto Bathurst, regisseur van Robin Hood uit 2018, is co-regisseur, samen met Toby Leslie.

Release


Op 20 augustus zal de serie uitkomen bij MGM+. De zender is beschikbaar via Prime Video in Nederland voor een kleine €3,99 per maand na de proefperiode van één maand.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Oogverblindende actrice geniet van haar rol als de bloedmooie Yennefer in 'The Witcher'
Series / Nieuws

Oogverblindende actrice geniet van haar rol als de bloedmooie Yennefer in 'The Witcher'

Anya Chalotra leerde ontzettend veel van haar rol als Yennefer in 'The Witcher'

Het derde seizoen van The Witcher wordt weer goed bekeken. Toch is iedereen nog aan het bijkomen van het komende vertrek van Henry Cavill, die na dit seizoen niet langer de hoofdrol van Geralt of Rivia zal spelen.

Er is echter ook een andere fan favoriet die de fans aan de buis gekluisterd houdt en dat is de prachtige tovenares Yennefer, gespeeld door Anya Chalotra.

Ingrijpende rol


De rol van Yennefer was voor Chalotra nogal ingrijpend. Zij speelt een vrouw die een drastische fysieke en geestelijke transformatie doormaakt. Van een lelijk eendje dat sterk is getraumatiseerd kan zij zichzelf omtoveren in een onmiskenbaar mooie en begeerlijke vrouw.

Yennefer gebruikt haar nieuwe lichaam en seksualiteit om de mensen om haar heen te manipuleren en haar zin te krijgen. Het niveau van zelfvertrouwen dat ze daarbij toont, was voor Chalotra in eerste instantie ingewikkeld om te spelen.

Zelfverzekerd


Tijdens een interview vertelde Chalotra hoe het spelen van Yennefer haar leerde om veel zelfverzekerder te zijn: "Ik heb zeker geleerd vertrouwen in mijn lichaam te hebben, omdat Yennefer zoveel vertrouwen heeft in haar lichaam en ik moest dat ook hebben."



"Ik moest echt eigenaar worden van mijn lichaam, hoe ik het gebruik, de manier waarop ik sta, de manier waarop ik loop, ik, had daar echt invloed op. Ik moest echt in mezelf geloven."


Genieten


Chalotra geniet gelukkig echt van het spelen van de rol en zal, in tegenstellig tot Henry Cavill, ook volgend seizoen weer te zien zijn als Yennefer. Zie hierover: Betoverend mooie 'Yennefer' uit 'The Witcher' schrok zich kapot van dit nieuws.

Bekijk op instagram


Kijk de serie op Netflix.







Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bioscoophit 'Guardians of the Galaxy Vol. 3' kan je nu thuis kijken
Films / Nieuws

Bioscoophit 'Guardians of the Galaxy Vol. 3' kan je nu thuis kijken

Vanaf 3 mei dit jaar was het mogelijk om 'Guardians of the Galaxy Vol. 3' te zien in de bioscopen. Nu is het dan ook mogelijk om de film thuis vanaf je bank of luie stoel te zien.

Uiteindelijk zal de film te zien zijn bij Disney+. Daar moeten we nog even op wachten maar je kunt er wel voor kiezen om de film te kopen bij Pathé Thuis.

De film, geregisseerd door James Gunn, ook verantwoordelijk voor de eerdere films in de Guardians of the Galaxy-reeks, heeft een speelduur van precies tweeënhalf uur.

Synopsis


Peter Quill probeert verder te leven na het verlies van Gamora, al gaat hem dit niet goed af. Wanneer iemand anders van zijn team in groot gevaar komt, heeft hij geen keuze om het team bij elkaar te brengen en om in actie te komen.

Mochten ze deze missie niet succesvol af kunnen ronden is niet het eigen team alleen in gevaar, maar het hele universum zou hieronder kunnen lijden.

Cast


Naast de geweldige terugkerende cast bestaande uit Chris Pratt, Bradley Cooper, Vin Diesel, Pom Klementieff, Dave Bautista, Zoe Saldana, Sean Gunn en Karen Gillan zien we andere grote sterren als Chukwudi Iwuji, Maria Bakalova en Will Poulter.



Beste trilogie


Ondanks dat momenteel superheldenfilms of zelfs gezegd, Marvel films niet altijd even goed worden ontvangen is Guardians of the Galaxy Vol. 3 zeker een uitzondering daarop. De film pakt een hele mooie 8.1/10 op IMDb.

De critici bij Rotten Tomatoes scoren de film 82%. Het publiek gaat daar dik over heen en weten de film 94% te scoren. "'Guardians of the Galaxy Vol. 3 is' een fantastische uitzending naar een van de beste trilogieën van de MCU! Het op Rocket gecentreerde verhaal raakt elk doel dat je in je hart nastreeft. De thema's vriendschap, familie en opoffering schitteren helder, zelfs te midden van de verbluffende beelden."



Pathé Thuis


Pak je kans en koop de film nu bij Pathé Thuis. Momenteel is het alleen mogelijk om de film daar te kopen, vanaf 31 augustus kan je de film ook huren bij de dienst.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Probleem voor de 'Ahsoka'-serie verergert door nieuwste trailer
Series / Nieuws

Probleem voor de 'Ahsoka'-serie verergert door nieuwste trailer

Hoe goed 'Ahsoka' misschien ook zal zijn, er is een probleem voor kijkers die 'Rebels' niet gezien hebben.

Nu de release van Ahsoka over nog maar iets meer dan een maand plaatsvindt, is de promotiecampagne van de serie in volle gang. Zo is er een nieuwe trailer uitgebracht, waarin we alvast een voorproefje krijgen van de avonturen van de Jedi. Toch bevestigt deze trailer ook een probleem.

Terwijl andere live-action Star Wars-series meer op zichzelf staande verhalen waren die enkel een basiskennis van de franchise vereisen, is dat bij Ahsoka heel anders. De serie dient als een direct vervolg op de geanimeerde serie Star Wars Rebels en is een soort live-action reünie.

Te ingewikkeld


Dat kan een probleem zijn voor kijkers die niet bekend zijn met de animatieserie. Hoewel je gemakkelijk in The Mandalorian, Andor en (in mindere mate) Obi-Wan Kenobi zou kunnen duiken, zal Ahsoka waarschijnlijk een beetje te ingewikkeld zijn voor een onvoorbereide kijker.

Het hoofdverhaal waarin de bekende Rebels-personages Grand Admiral Thrawn opsporen en daarbij Ezra Bridger vinden, is een direct vervolg op de cliffhanger waarop de animatieserie geëindigd. Fans die Rebels nog niet hebben gezien vragen zich af of ze de nieuwe serie zullen begrijpen, aangezien er ongetwijfeld cameo's en verwijzingen naar de vorige gebeurtenissen zullen zijn.

Toegangsdrempel


En voorlopig lijkt het erop dat het hebben gezien van Rebels een vereiste is om jezelf volledig onder te dompelen in het verhaal. Voor de franchise kan dit op de lange termijn averechts werken. Niet iedereen is bereid om tijd te besteden aan het kijken naar vier seizoenen van elk 15 tot 22 afleveringen, ook al duren ze maar ongeveer 20 minuten.



Dit creëert dus duidelijk een toegangsdrempel die het aantal kijkers van de serie kan beïnvloeden, zelfs als deze echt goed blijkt te zijn. De eerste twee afleveringen van Ahsoka gaan op 23 augustus in première op Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eindelijk duidelijk over het lot van dit bekende 'Succession'-personage
Series / Nieuws

Eindelijk duidelijk over het lot van dit bekende 'Succession'-personage

Met een Emmy-nominatie op zak heeft Alan Ruck het over het lot van zijn Succession-personage.

Het is inmiddels alweer meerdere weken geleden sinds het definitieve einde van de HBO-serie Succession. Het einde staat vast, maar toch kunnen we nog speculeren. Wat is bijvoorbeeld het lot van Alan Rucks personage, Connor Roy?

Aan het einde van Succession is Connor Roy nog samen met Willa - ze zijn zelfs getrouwd. Maar voor liefde hebben ze het nooit gedaan. Gaat dit huwelijk goed aflopen?

Connor Roy in Succession


Connor Roy-acteur Alan Ruck denkt zelf helaas van niet. In een recent interview met Deadline - waarin de acteur zijn eerste Emmy-nominatie bespreekt - zegt hij het volgende:

"Ik denk dat Connor een tijdje gelukkig was. Ik denk dat hij en Willa een tijdje gelukkig waren en daarna denk ik dat de roze wolk vrij snel verdween, en het is echt duidelijk aan het einde van de serie dat ze niet blij is met het idee dat hij misschien niet naar Slovenië gaat."

"Zij rekende erop dat hij weg zou zijn. Dus ik weet niet hoe lang ze het zullen volhouden. Maar weet je, ze hadden dat ene momentje dat de rest niet echt kreeg. Ik bedoel, de hele familie is een ramp als het om relaties gaat."

Succes voor Succession


Vermoedelijk slecht nieuws dus voor Connor. Maar Ruck heeft gelijk: de hele Roy-familie doet het slecht op het gebied van relaties.

Wat wel goed nieuws is, is het aantal Emmy-nominaties dat Succession heeft ontvangen. Dat zijn er namelijk maar liefst 27! Hoeveel gaan ze er binnenslepen?

Bekijk op instagram


Succession is in zijn geheel te zien op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Wars: Andor'-maker Tony Gilroy maakt zich grote zorgen over de problemen in Hollywood
Series / Nieuws

'Star Wars: Andor'-maker Tony Gilroy maakt zich grote zorgen over de problemen in Hollywood

Andor-maker Tony Gilroy spreekt zich uit over de schrijversstaking, en de betere deal die de WGA eruit moet halen.

Tony Gilroy mocht deze week zijn eerste Emmy-nominatie voor de Star Wars-serie Andor binnenslepen, maar dat is niet waar de filmmaker zich momenteel druk om maakt. Hij heeft de schrijversstaking aan zijn hoofd.

De schrijversstaking in Hollywood - van de Writers Guild of America - duurt nu al ruim zeventig dagen. Het einde is nog niet in zicht, maar Gilroy hoopt dat de WGA standvastig blijft en deze keer écht een betere deal eruit weet te slepen.

Tony Gilroy over staking


In een recent artikel van Deadline heeft Gilroy het over de staking. De beste man draait al een tijdje mee, en het is niet de eerste staking die hij mee heeft gemaakt in Hollywood. In 2007-2008 duurde de staking 100 dagen, maar toen werd de optimale deal volgens Gilroy niet bereikt.

"Ik denk dat dit de existentiële strijd is waarvan ik dacht dat we die in 2007 voerden. Tot mijn grote teleurstelling hebben we die staking voortijdig beëindigd. Ik denk dat die problemen zijn uitgesteld. Ik denk dat er structurele problemen zijn die aangepakt moeten worden."

Roekeloos en onzorgvuldig


Ook noemt Gilroy de studios die verantwoordelijk zijn voor hedendaagse tv en film "roekeloos en onzorgvuldig". Maar gelukkig sluit hij af met een positief bericht, namelijk dat hij goede hoop heeft dat de schrijvers zullen overwinnen.

"Ik denk dat uiteindelijk deze keer de WGA zal winnen. Dat moeten ze wel."

Bekijk op instagram




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Last of Us'-maker over stomme fout met Bella Ramsey: "ze is geen vrouw"
Series / Nieuws

'Last of Us'-maker over stomme fout met Bella Ramsey: "ze is geen vrouw"

Bella Ramsey is genomineerd voor een geweldige Emmy, maar helaas is dit niet de goede.

Als een acteur genomineerd wordt voor een Emmy is het natuurlijk tijd voor feest. Bij Bella Ramsey uit The Last of Us ging het echter een beetje anders.

Onlangs werden de Primetime Emmy Awards-nominaties aangekondigd en The Last of Us kreeg er maar liefst 24! Er is echter wel een fout bij één van deze nominaties.

Beste hoofdrolspeelster


Bella Ramsey is namelijk genomineerd voor beste hoofdrolspeelster. Er is één probleem: Ramsey is non-binair en identificeert zich dus niet als vrouw.



Dit betekent dat de nominatie dus niet bij hen past. The Last of Us-co-maker Craig Mazin sprak over de situatie en vertelde dat hij hoopt dat non-binaire acteurs de erkenning kunnen krijgen die ze verdienen.

Gendercategorie


Hij heeft vaak met Ramsey over de categorieën gesproken en zegt dat het een "interessante uitdaging" is. Ook zei hij dat vrouwen in niet-gendergerelateerde categorieën zoals schrijven of regisseren vaak ondergewaardeerd zijn.

Het is dus inderdaad een hele uitdaging om de categorieën zo eerlijk mogelijk te maken.

Bekijk hieronder de nominatie en stream The Last of Us op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Peperdure fles bourbon echt opengetrokken in Marvel-serie 'Secret Invasion'
Series / Nieuws

Peperdure fles bourbon echt opengetrokken in Marvel-serie 'Secret Invasion'

Marvel trakteert Nick Fury op een zeer zeldzame en ongelofelijk dure bourbon.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Whisky-liefhebbers weten dat je voor een goede fles whisky wel wat geld opzij kan leggen. Marvel heeft dit ook gedaan en kwam terug met een hele dure fles.

In aflevering 4 genaamd "Beloved" van Secret Invasion kwam deze ster ineens tevoorschijn. De bourbon is geen alledaagse whisky en verdient dan ook wel wat aandacht.

Een rustig moment


Tijdens een rustig moment na alle chaos van de aflevering probeert Nick Fury de situatie te verhelpen door Skrull Rhodey een heel duur drankje van Pappy Van Winkle Bourbon aan te bieden.

Fury laat zelfs weten dat de fles bijna €5000 is en hierdoor schoot de belangstelling in de fles ineens omhoog voor Rhodey en de kijkers.

Bekijk op instagram


Te koop?


Hoewel Marvel over superhelden gaat, zijn de verhalen in Secret Invasion best gegrond. De speciale bourbon is dan dus ook gewoon te koop. Voor degenen die daar zoveel geld voor over hebben natuurlijk.

In het echt is de fles wel iets goedkoper, namelijk ongeveer €270. Jammer genoeg is deze speciale bourbon heel erg zeldzaam.

Ze wordt dan ook eigenlijk niet voor deze prijs verkocht en de prijs kan soms heel hoog uitvallen. Fury liegt dus niet wanneer hij zegt dat de fles bijna €5000 kost.

Bekijk hieronder de trailer en stream Secret Invasion op Disney+.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Daniel Radcliffe over nieuwe 'Harry Potter'-serie: "hopelijk een verbetering"
Series / Nieuws

Daniel Radcliffe over nieuwe 'Harry Potter'-serie: "hopelijk een verbetering"

Daniel Racliffe heeft heel veel hoop voor de nieuwe Harry Potter-series

De Harry Potter-films zijn voor heel veel mensen heel erg belangrijk geweest. Sommigen hadden er echter niet zo veel mee en originele Harry Potter-acteur Daniel Radcliffe hoopt dat de serie hier verandering in kan brengen.

Eerder dit jaar werd de nieuwe Harry Potter-serie aangekondigd en niet iedereen was even enthousiast over dit idee. Langzaam maar zeker beginnen steeds meer mensen echter aan de serie te wennen.

Teleurgesteld?


De Harry Potter-serie is nu in ontwikkeling voor Max en oude castleden en fans hopen dat de serie andere creatieve beslissingen gaat nemen dan de films.

Radcliffe vertelde aan Variety dat hij denkt dat de serie "waarschijnlijk meer tijd" heeft om overal op in te gaan. Hij hoopt dan ook dat alle details die uit "de films zijn geknipt" wel te zien zullen zijn in de serie.

Enthousiaste kijker


Het zou te begrijpen zijn als Radcliffe het raar vindt om de films die een groot deel van zijn leven zijn ineens te zien als een moderne serie. De acteur heeft er echter "zin in als kijker".

Bekijk hieronder de officiële aankondiging van de nieuwe serie.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Lou Llobell verklapt wat ons te wachten staat in 'Foundation' Seizoen 2 op Apple TV+
Series / Nieuws

Lou Llobell verklapt wat ons te wachten staat in 'Foundation' Seizoen 2 op Apple TV+

Lou Llobell vertelt in een interview met Screen Rant over Gaal, haar dochter en Hari.

Foundation van Isaac Asimov heeft een thuis gevonden bij Apple TV+, het streaming-platform dat zo onderhand bekendstaat als thuishaven voor sterke scifi-series. Lou Lobell speelt Gaal, een van Hari's (Jared Harris) volgelingen, en vertelt over het vervolg van de serie.

We zagen al dat Gaal haar dochter Salvor (Leah Harvey) heeft ontmoet. Daarnaast ziet zij Hari na ruim een eeuw weer terug, en de vraag is wat dit voor hun relatie betekent.

Authentieke reactie


Llobell geeft aan dat Gaal beseft dat dit haar dochter is, dit betekent echter niet dat het vanaf de start een warme relatie is. Llobell: "Salvor is teleurgesteld aangezien ze op een meer open opstelling had gehoopt. Gaal heeft echter de insteek 'luister, we kennen elkaar niet, dus laten we dit stap voor stap doen'. Ik denk dat dit de meest authentieke houding is die je in zo'n situatie kunt hebben".

Nieuwe verstandhouding


Dit is niet de enige verandering die Gaal doormaakt. In het eerste seizoen stond de band tussen Hari en Gaal centraal. In het tweede seizoen ontmoeten zij elkaar opnieuw, maar dat is nadat Hari ruim honderd jaar geïsoleerd is geweest. Hun relatie verandert hierdoor drastisch.

"Die arme man. Hij kan er niets aan doen natuurlijk, maar ze vliegen elkaar vanaf het begin in de haren. Dit blijft ook zo en er lijkt weinig hoop op verbetering. Gelukkig is Salvor een soort buffer, dus gedurende het seizoen zie je dat de verstandhouding evolueert en hierdoor fundamenteel anders wordt. Dit hoeft niet per se negatief te zijn, het is gewoon anders," aldus Llobell.

Seizoen 2 van Foundation start op 14 juli op Apple TV+.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Meerdere 'Star Trek'-series bewijzen hoe sterk de huidige reeks is
Series / Featured

Meerdere 'Star Trek'-series bewijzen hoe sterk de huidige reeks is

Zowel 'Star Trek: Picard' als 'Star Trek: Lower Decks' slepen verschillende nominaties binnen.

Star Trek sleept maar liefst 8 nominaties binnen tijdens de Hollywood Critics TV Awards van dit jaar.

Zowel het derde seizoen van Star Trek: Picard als Star Trek: Lower Decks hebben verschillende nominaties ontvangen in diverse categorieën, waaronder Best Streaming Drama Series en Best Streaming Animated Series Or Movie.

Verrassing


Daarnaast hebben ook een paar castleden van Star Trek: Picard verrassend genoeg een nominatie verdiend voor hun rol in het laatste seizoen.



Zo is Michelle Forbes, die terugkeerde als Commander Ro Laren, bijvoorbeeld genomineerd voor Best Guest Actress In A Drama Series.

In de prijzen gevallen


Dat de serie een echte hit was, blijkt wel uit de vele prijzen die Star Trek: Picard in de wacht sleept voor onder andere het schrijven, regisseren en acteren.

Zo konden we misschien al verwachten dat Picard genomineerd zou worden voor The Best Streaming Drama Series en dat Patrick Stewart en Jeri Ryan een nominatie zouden ontvangen voor hun acteertalent.



Stream Star Trek: Picard op Prime Video.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 4 duistere thrillerseries op Netflix houden je aan de buis gekluisterd
Series / Featured

Deze 4 duistere thrillerseries op Netflix houden je aan de buis gekluisterd

Met deze 4 bikkelharde series op Netflix ben je wel weer even zoet.

Van beklemmende horror tot verontrustende misdaadverhalen - deze 4 meeslepende thrillerseries nemen je mee naar de uiterste hoeken van de menselijke psyche. Welke ervan zet jij op?

Requiem | Netflix | 6 afleveringen



De persoonlijke queeste van celliste Matilda Gray om de waarheid achter de mysterieuze zelfmoord van haar moeder te achterhalen leidt haar naar een afgelegen stadje. In de bloedstollende serie wordt ze vervolgens geconfronteerd met duistere geheimen, bovennatuurlijke krachten en een sinistere connectie met een oud muziekstuk.



Perdida | Netflix | 11 afleveringen



Op een dag verdwijnt op mysterieuze wijze een vijfjarig meisje zonder een spoor achter te laten. Haar vader geeft gedurende dertien jaar de hoop niet op haar alsnog te vinden. Hij vertrekt naar Colombia om de verblijfplaats van zijn dochter te achterhalen en wordt gearresteerd met anderhalve kilo cocaïne in zijn maag. De arrestatie blijkt het eerste dominosteentje te zijn in een lange rij van ingrijpende gebeurtenissen.



Devil in Ohio | Netflix | 8 afleveringen



Mae, een tiener met een omgekeerd pentagram in haar rug gekerfd, duikt op in een ziekenhuis in Ohio. Haar bijzondere situatie wekt de interesse van ziekenhuispsychiater Suzanne Mathis, die aanbiedt het meisje bij haar thuis onder te brengen. Onwetend brengt ze haar eigen gezin en leven in gevaar…

Lees de recensie van SerieTotaal.



La Forêt | Netflix | 6 afleveringen



De verdwijning van een tienermeisje brengt een Frans dorpje in rep en roer. Politiecommandant Gaspard Decker leidt het onderzoek en komt al snel terecht in een web van geheimen, leugens en onopgeloste misdaden. Terwijl hij de waarheid probeert te ontrafelen, raakt hij steeds dieper verstrengeld in de duistere geschiedenis van de gesloten dorpsbewoners.

Bekijk de trailer.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'House of the Dragon' laat zijn tanden weer zien: de prijzenkast kan nog niet dicht
Series / Nieuws

'House of the Dragon' laat zijn tanden weer zien: de prijzenkast kan nog niet dicht

De prequelserie is onstuitbaar en verschijnt op de prestigieuze lijst met Emmy-nominaties.

Wij berichtten eerder al over de kansen van House of the Dragon om ook bij de Emmy Awards hoge ogen te gooien. Nu de nominaties officieel bekendgemaakt zijn, blijkt de populaire fantasyserie inderdaad genomineerd te zijn.

Daarnaast betreft dit ook een belangrijke categorie, namelijk die voor Beste Drama. Tijdens de Golden Globes in januari mochten de makers van de populaire fantasyserie al een beeldje mee naar huis nemen voor dezelfde categorie.

Stevige concurrentie


De competitie liegt er niet om: andere genomineerden zijn onder andere The Crown, Andor, Better Call Saul en Yellowjackets. Ook concurreert House of the Dragon met een aantal andere HBO-paradepaardjes, namelijk The Last of Us, The White Lotus en natuurlijk Succession.

Binnen de Red Keep


Eerder berichtte ComicBook dat de prequelserie zich vooral richt op de verwikkelingen van de Targaryens. In tegenstelling tot Game of Thrones biedt House of the Dragon een minder epische insteek.

Als kijker blijf je vooral binnen de Red Keep. De complexe relaties en personages worden geleidelijk aan uitgebouwd. Hierdoor gaat de serie minder over machtsstrijd en wat deze met de betrokkenen doet, en meer over de verwikkelingen binnen een complexe familie die toevallig koninklijk is.

House of the Dragon is te zien op HBO Max.

Bekijk op instagram



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De slimme zet van Netflix: de beste serie ooit van YouTube opkopen
Series / Nieuws

De slimme zet van Netflix: de beste serie ooit van YouTube opkopen

Ondanks een ijzersterke start moest de serie uiteindelijk een nieuw onderkomen vinden.

Netflix komt binnen aanzienlijke tijd met het zesde, en laatste, seizoen van de hitserie Cobra Kai. Voordat het op Netflix een van de grotere series werd, werd het oorspronkelijk op YouTube uitgebracht.

De serie is een spin-off van de reeks The Karate Kid-films uit de jaren 80 en veel fans van toen hebben de serie direct omarmd toen het op YouTube uitkwam. Uiteindelijk was er op YouTube geen plek meer voor Cobra Kai.

Verandering van strategie


Een aantal jaar geleden begon YouTube een aantal gescripte tv-series uit te brengen onder het platform YouTube Red. Series als Lifeline, Origin en natuurlijk Cobra Kai zagen het licht. Het duurde voor veel series echter niet lang.

Omstreeks 2019 besloot YouTube niet meer te investeren in 'original content'. Ze wilden zich meer inzetten als platform voor muziek, gaming en door individueel gecreëerde content met de nadruk op het genereren van advertentie-inkomsten.

Past niet meer bij YouTube


Het resulteerde in dat Cobrai Kai niet meer bij YouTube paste en na drie succesvolle seizoenen op zoek moest naar een nieuw platform. Producent SonyTV kreeg na weinig zoeken al snel een aanbod van Netflix, waar het sindsdien prima doet.



Kijk alle afleveringen van Cobra Kai op Netflix.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.