search
'Star Wars: Andor'-maker Tony Gilroy maakt zich grote zorgen over de problemen in Hollywood
Series / Nieuws

'Star Wars: Andor'-maker Tony Gilroy maakt zich grote zorgen over de problemen in Hollywood

Andor-maker Tony Gilroy spreekt zich uit over de schrijversstaking, en de betere deal die de WGA eruit moet halen.

Tony Gilroy mocht deze week zijn eerste Emmy-nominatie voor de Star Wars-serie Andor binnenslepen, maar dat is niet waar de filmmaker zich momenteel druk om maakt. Hij heeft de schrijversstaking aan zijn hoofd.

De schrijversstaking in Hollywood - van de Writers Guild of America - duurt nu al ruim zeventig dagen. Het einde is nog niet in zicht, maar Gilroy hoopt dat de WGA standvastig blijft en deze keer écht een betere deal eruit weet te slepen.

Tony Gilroy over staking


In een recent artikel van Deadline heeft Gilroy het over de staking. De beste man draait al een tijdje mee, en het is niet de eerste staking die hij mee heeft gemaakt in Hollywood. In 2007-2008 duurde de staking 100 dagen, maar toen werd de optimale deal volgens Gilroy niet bereikt.

"Ik denk dat dit de existentiële strijd is waarvan ik dacht dat we die in 2007 voerden. Tot mijn grote teleurstelling hebben we die staking voortijdig beëindigd. Ik denk dat die problemen zijn uitgesteld. Ik denk dat er structurele problemen zijn die aangepakt moeten worden."

Roekeloos en onzorgvuldig


Ook noemt Gilroy de studios die verantwoordelijk zijn voor hedendaagse tv en film "roekeloos en onzorgvuldig". Maar gelukkig sluit hij af met een positief bericht, namelijk dat hij goede hoop heeft dat de schrijvers zullen overwinnen.

"Ik denk dat uiteindelijk deze keer de WGA zal winnen. Dat moeten ze wel."

Bekijk op instagram




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen