search
Probleem voor de 'Ahsoka'-serie verergert door nieuwste trailer
Series / Nieuws

Probleem voor de 'Ahsoka'-serie verergert door nieuwste trailer

Hoe goed 'Ahsoka' misschien ook zal zijn, er is een probleem voor kijkers die 'Rebels' niet gezien hebben.

Nu de release van Ahsoka over nog maar iets meer dan een maand plaatsvindt, is de promotiecampagne van de serie in volle gang. Zo is er een nieuwe trailer uitgebracht, waarin we alvast een voorproefje krijgen van de avonturen van de Jedi. Toch bevestigt deze trailer ook een probleem.

Terwijl andere live-action Star Wars-series meer op zichzelf staande verhalen waren die enkel een basiskennis van de franchise vereisen, is dat bij Ahsoka heel anders. De serie dient als een direct vervolg op de geanimeerde serie Star Wars Rebels en is een soort live-action reünie.

Te ingewikkeld


Dat kan een probleem zijn voor kijkers die niet bekend zijn met de animatieserie. Hoewel je gemakkelijk in The Mandalorian, Andor en (in mindere mate) Obi-Wan Kenobi zou kunnen duiken, zal Ahsoka waarschijnlijk een beetje te ingewikkeld zijn voor een onvoorbereide kijker.

Het hoofdverhaal waarin de bekende Rebels-personages Grand Admiral Thrawn opsporen en daarbij Ezra Bridger vinden, is een direct vervolg op de cliffhanger waarop de animatieserie geëindigd. Fans die Rebels nog niet hebben gezien vragen zich af of ze de nieuwe serie zullen begrijpen, aangezien er ongetwijfeld cameo's en verwijzingen naar de vorige gebeurtenissen zullen zijn.

Toegangsdrempel


En voorlopig lijkt het erop dat het hebben gezien van Rebels een vereiste is om jezelf volledig onder te dompelen in het verhaal. Voor de franchise kan dit op de lange termijn averechts werken. Niet iedereen is bereid om tijd te besteden aan het kijken naar vier seizoenen van elk 15 tot 22 afleveringen, ook al duren ze maar ongeveer 20 minuten.Dit creëert dus duidelijk een toegangsdrempel die het aantal kijkers van de serie kan beïnvloeden, zelfs als deze echt goed blijkt te zijn. De eerste twee afleveringen van Ahsoka gaan op 23 augustus in première op Disney+.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen