search
Hoe lang duurt het nog tot seizoen 2 van 'The Last of Us'?
Series / Nieuws

Hoe lang duurt het nog tot seizoen 2 van 'The Last of Us'?

We moeten nog wel even geduld hebben voor 'The Last of Us' seizoen 2.

HBO's The Last of Us was een ongekend succes, dus er zijn veel fans die zitten te wachten op het tweede seizoen. Door de stakingen van zowel schrijvers als acteurs is er echter veel onzekerheid in de film- en seriewereld, dus wanneer kunnen we seizoen 2 verwachten?

Deadline sprak deze week met uitvoerend producent Craig Mazin. In dat interview vertelde hij hoe de productie van het tweede seizoen er nu uitziet. Ten eerste bevestigt hij dat verschillende nieuwe schrijvers zich bij hem en uitvoerend producent Neil Druckmann hadden gevoegd, en dat ze toen de stakingen op 1 mei begonnen al best ver waren.

2025?


"We zijn eigenlijk best ver gekomen. We waren goed bezig. Neil en ik hadden zitten praten met Halley Gross, die ook als schrijver aan de tweede game werkte, en Bo Shim, de nieuwe schrijver... We weten wat het hele seizoen is, en ik kon de eerste aflevering schrijven en indienen vlak voordat de deadline was bereikt".

Hij voegt eraan toe dat hij momenteel gewoon een beetje in zijn hoofd aan het schrijven is, aangezien ze zich ook moeten voorbereiden op de tijd dat de stakingen voorbij zijn. Eerder was het tijdschema dat de serie hoopte tegen het einde van het jaar te beginnen met filmen. De release stond gepland in 2025.

Nog steeds mogelijk


Mazin geeft aan dat het nog steeds mogelijk is dat het tweede seizoen de oorspronkelijk geplande release haalt:



"We hadden wat meer flexibiliteit, denk ik, dan normaal, alleen omdat we wat langer moesten wachten om de productie af te stemmen op het weer. Veel van wat we doen is buiten, en daarom hadden we een schema dat vreemd genoeg niet onmiddellijk vaststond".

Duimen


"Maar we komen aardig in de buurt. We kunnen onze oorspronkelijke startdata natuurlijk niet voor altijd behouden. Als deze stakingen veel langer duren, zullen we onvermijdelijk moeten pushen, en dat doet ons pijn, en het doet pijn voor het publiek, en het doet pijn voor HBO".



"We willen allemaal, iedereen wil weer aan het werk; Ik denk dat iedereen die het werk daadwerkelijk doet, inclusief de netwerkmensen die bij ons ter plaatse zijn, ik denk dat iedereen dit gewoon opgelost wil hebben. Dus laten we duimen". Bekijk The Last of Us op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen