search
Eén van de beste thrillers ooit gemaakt staat gewoon op Netflix
Films / Video/clip/featurette

Eén van de beste thrillers ooit gemaakt staat gewoon op Netflix

Het aanbod aan films kan soms overweldigend zijn bij de streamingdiensten. Al helemaal als je er meerdere hebt en even zoekende bent naar wat je wilt gaan kijken. Wij hebben weer een pareltje voor je gevonden dat je niet mag missen.

Als je van een goede thriller met een sterk verhaal houdt, dan zit je nu zeker goed. We hebben er eentje voor je gevonden die je niet mag missen.

Voor deze thriller gaan we naar het jaar 2017. In dit jaar kwam de film Wind River uit van regisseur Taylor Sheridan. De film duurt ruim honderd minuten en heeft verschillende prijzen weten te winnen.

Regie en cast van de film


Regisseur Sheridan heeft recent meerdere afleveringen geregisseerd van onder meer Yellowstone en Mayor of Kingstown. Daarnaast is hij bekend van de film Those Who Wish Me Dead.

In de film zien we Jeremy Renner, Elizabeth Olsen, Graham Greene, Kelsey Asbille, Julia Jones en Teo Briones. Renner was de eerste keuze van Sheridan voor de hoofdrol, maar omdat hij op dat moment druk bezig was met de opnames van Arrival, benaderde Sheridan Chris Pine. Deze moest echter afhaken vanwege zijn rol in Wonder Woman. Toevallig ging het schema van Renner open en werd hij ingehuurd voor de rol.

Elizabeth Olsen ervoer toch wel een erg grote uitdaging tijdens het opnemen van de film. Zij had last van sneeuwblindheid tijdens het opnemen van de gehele film.

Bevroren lijk


Cory Lambert, een ervaren jager en speurder ontdekt het bevroren lijk van een tiener. Samen met de onervaren FBI-agente Jane Banner en de Tribal politieofficier gaat hij op onderzoek uit. Hoe verder en dieper ze in het onderzoek komen, hoe gevaarlijker het voor henzelf wordt.



Achtergrond van de film


Het opnemen van de film ging op 31 maart 2016 van start in Park City (Utah). De film van Sheridan ging op 21 januari 2017 in première op het Sundance Film Festival.

Wat velen niet weten is dat de film gebaseerd is op waargebeurde verhalen. Sheridan kreeg op de set bezoek van enkele Shoshone-stamleiders die hem vertelden dat er op dat moment twaalf onopgeloste moorden op jonge vrouwen waren in een reservaat van ongeveer zesduizend mensen.

Prachtige scores


Op de site van IMDb zien we dat de film een mooie score pakt van 7.7/10. Bij Rotten Tomatoes weet de film zowel het publiek als de critici erg te boeien want de film scoort een gemiddelde van 89%. "Wat voor een standaard moordmysterie kan doorgaan, wordt in plaats daarvan een opmerkelijk complexe verkenning van verschillende malaises, waaronder de kwelling van familieverlies, het systematisch ontnemen van het kiesrecht van indianen en het altijd aanwezige kwaad van giftige mannelijkheid.", aldus een van de critici.





Bij MovieMeter zien we de film 3.67/5 neerzetten. Kijker Stekker is net als velen enthousiast over de film en zegt het volgende, "Heerlijke film.... acteurs, muziek, sfeer, spanning. Alles klopt hier .Graag meer van deze films."

Kijken


Deze thriller wil je dus zeker niet missen. Kijk Wind River bij Netflix of voeg hem toe aan je watchlist voor een later moment.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen