search
Ed Sheeran in Game of Thrones: de reden achter deze verrassende cameo onthuld
Series / Nieuws

Ed Sheeran in Game of Thrones: de reden achter deze verrassende cameo onthuld

Velen zullen het moment nog wel herinneren dat de wereldberoemde popster ineens verscheen.

In HBO's megahit Game of Thrones waren in de acht jaar dat de serie liep veel opmerkelijke momenten te zien. Eén daarvan was de plotse verschijning van de Britse singer-songwriter Ed Sheeran.

Het was ongetwijfeld bedoeld als een enorme promotiestunt, alleen vonden de Game of Thrones-fans het moment voornamelijk opmerkelijk, of zelfs onnodig. Maar hoe kwam Sheeran eigenlijk aan die cameo?

Fans op de set


In de eerste aflevering van het zevende seizoen genaamd Dragonstone was Sheeran te zien terwijl hij een liedje zong en naast Arya Stark, gespeeld door actrice Maisie Williams, rond het kampvuur zat.

Het bleek voornamelijk een strategie van makers D.B. Weiss en David Benioff om te kapitaliseren op de immense populariteit van Sheeran, alsmede het feit dat Williams een enorme fan was van de zanger, wat tot zijn cameo leidde.

Meer bekende muzikanten in GoT


Sheeran is echter niet de enige bekende muzikant die in Game of Thrones een cameo had. Zo speelde de drummer Will Champion van de band Coldplay in de Red Wedding-afllevering.



Zelfs onze eigen Michiel Huisman, die de rol van Daario Naharis speelde, is een begaafd muzikant in de band Fontane. Kijk alle afleveringen, en cameo's, van Game of Thrones op HBO Max.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen