Deze cameo in 'The Big Bang Theory' was extra bijzonder door een grap in de pilotaflevering

Van alle gastoptredens in 'The Big Bang Theory', was dit toch wel het hoogtepunt.

Nina Beerendonk, 21-07-2023 14:53

Toen Howard in de pilotaflevering van The Big Bang Theory een imitatie deed van een wel heel bekende wetenschapper, had niemand durven dromen dat deze wetenschapper een paar seizoenen later een cameo zou hebben in de serie. Toch was dit precies wat er gebeurde.
The Big Bang Theory had door de jaren heen een aantal indrukwekkende gastoptredens. Will Wheaton verscheen niet alleen als zichzelf in de serie, hij werd uiteindelijk zelfs een schurk toen hij ruzie maakte met Sheldon. Ondertussen verschenen George Takei, Stan Lee, Bob Newhart en Carrie Fisher in de loop der jaren ook allemaal in de serie, naarmate de populariteit groeide. En in de laatste aflevering was er natuurlijk Sarah Michelle Gellar.

Stephen Hawking

Maar de titel van beste cameo gaat toch echt naar niemand minder dan Stephen Hawking, die verscheen in seizoen 5, aflevering 21, "The Hawking Extraction". In deze aflevering kreeg Howard de taak om de rolstoel van Hawking te onderhouden tijdens een reis naar Caltech. Howard gaf Sheldon vervolgens een reeks gruwelijke taken om een ontmoeting met Hawking te verdienen.

Wat het optreden van Hawking in seizoen 5 zo'n slimme verrassing maakte, was dat er in de pilot van The Big Bang Theory al een opzetje naar was. In de eerste aflevering van de serie deed Howard (Simon Helberg) een imitatie van Hawking. Terwijl Howard verbeterde toen hij met Bernadette begon te daten, was hij oorspronkelijk nogal gemeen.

Pesten

Helberg merkte in een talkshow in 2012 op dat het niet zijn intentie was om de wetenschapper te pesten door zijn stem te bespotten. Helberg stond erop dat de producenten van de serie de scène vooraf met Hawking hadden overeengestemd.


Deze waarschuwing bleek echter niet nodig, want Hawking glimlachte terwijl hij toekeek hoe Helberg de riskante grap uitvoerde. Helberg was opgelucht toen hij ontdekte dat Hawking het moment grappig vond, waardoor The Big Bang Theory een grap opnieuw kon aanhalen die vijf seizoenen eerder was opgezet. Bekijk The Big Bang Theory op HBO Max.
Lees meer over: The Big Bang Theory, Stephen Hawking, Johnny Galecki, Jim Parsons, Kaley Cuoco, Simon Helberg, Kunal Nayyar, HBO, HBO Max, Max

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Recensie SkyShowtime-serie 'Fleeting Lies'

Recensie SkyShowtime-serie 'Fleeting Lies'

Populair nieuws

Miniserie over ramp gooit hoge ogen op Netflix

Miniserie over ramp gooit hoge ogen op Netflix