search
Met 'Reacher' seizoen 2 waagt Prime Video een grote gok
Series / Featured

Met 'Reacher' seizoen 2 waagt Prime Video een grote gok

Het verfilmen van Lee Childs boekenserie is niet zo eenvoudig als het lijkt.

Reacher met Alan Ritchson is prima in de smaak gevallen bij het publiek. Rotten Tomatoes laat maar liefst 91% zien, dus over gebrek aan belangstelling heeft spierbundel Jack Reacher niet te klagen. Toch is niet alles zo voor de hand liggend.

Seizoen 2 zal namelijk het elfde boek uit de serie verfilmen. Bad Luck & Trouble is in het Nederlands vertaald als De rekening en gaat dieper in op Reachers verleden. De makers nemen hiermee een aanzienlijk risico dat desondanks goed kan uitpakken.

Verwachting inlossen


Lee Childs boekenserie bestaat uit maar liefst 27 boeken en een tv-serie duurt gemiddels zes seizoenen. Aangezien er per seizoen een boek verfilmd wordt is de kans dat alle delen aan de beurt komen uitermate klein. De makers moeten dus verstandige keuzes maken.

De Rekening wordt door velen gezien als een van de sterkste boeken uit de serie. Reachers verleden komt hierin aan bod en laat zien hoe hij degene is geworden die hij vandaag de dag is. Gezien de flashbacks in het eerste seizoen is de nieuwsgierigheid van de kijker gewekt. Het tweede seizoen zal op deze manier een belangrijke verwachting inlossen.

Trouw aan het bronmateriaal


Feit blijft echter dat fans het doorgaans ontzettend belangrijk vinden dat het bronmateriaal op een correcte manier bewerkt wordt. Door negen boeken over te slaan zullen bepaalde ontwikkelingen in Reachers verhaallijn niet aan bod komen. De schrijvers zullen hier rekening mee moeten houden. De uitdaging is er in gelegen om de kern van Reachers ontwikkeling goed weer te geven zonder daarbij het oorspronkelijke verhaal geweld aan te doen.

Seizoen 2 van Reacher wordt verwacht in december 2023 op Prime Video.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen