search
Hoe is het nu toch met 'Amy Amanda',  de enige vrouw die een hoofdrol had in 'The A-Team'?
Series / Featured

Hoe is het nu toch met 'Amy Amanda', de enige vrouw die een hoofdrol had in 'The A-Team'?

Melinda Culea speelde in de jaren 80 twee seizoenen lang de rol van Amy Amanda Allen in 'The A-Team'.

In de jaren 80 veroverde The A-Team de harten van miljoenen kijkers wereldwijd. Deze iconische actieserie volgde een groep voormalige militairen die op de vlucht waren voor de autoriteiten terwijl ze onschuldigen hielpen die nergens anders terecht konden. Een belangrijk personage in de eerste twee seizoenen van deze geliefde serie was Amy Amanda Allen, gespeeld door de actrice Melinda Culea.

Amy Amanda Allen was een intelligente en vastberaden journaliste die de hulp inriep van The A-Team om haar verhalen te onderzoeken en misdaden op te lossen. Haar vasthoudendheid en bereidheid om het juiste te doen, zelfs als dit gevaar met zich meebracht, maakten haar een waardevol lid van het team.

Scherpe geest


Hoewel ze geen getrainde soldaat was zoals de andere leden, compenseerde ze dit met haar scherpe geest en vaardigheid om uit penibele situaties te komen.

Ze had na de eerste paar afleveringen doorgaans nog maar een kleine rol. In die tijd gaf Culea ook aan ontevreden te zijn met haar onbetekenende rol, en begon er bij de schrijvers op aan te dringen om Amy meer van betekenis te laten zijn.

Uit serie geschreven


Een paar weken later werd ze uit de serie geschreven. Het is nooit helemaal duidelijk geworden waarom ze ontslagen is. Nieuwsberichten uit die tijd stellen dat ze niet goed overweg kon met 'Hannibal', gespeeld door George Peppard, die vond dat de show geen vrouwelijke hoofdrollen kon gebruiken.



Na The A-Team speelde ze nog de nodige rollen, met haar grootste rol eind jaren 80 in Knots Landing. Tegenwoordig is zij niet meer actief als actrice en geniet ze van haar pensioen.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen