search
Stream deze ultieme jaren '70 misdaadfilm bij HBO Max
Films / Video/clip/featurette

Stream deze ultieme jaren '70 misdaadfilm bij HBO Max

'A Clockwork Orange' kan je streamen bij HBO Max. Als je deze klassieker uit de jaren '70 nog niet gezien hebt, is het zeker aan te raden dit te gaan doen.

Deze misdaadfilm is geregisseerd door Stanley Kubrick, hij is ook wel bekend van zijn meer recentere films als Eyes Wide Shut en Full Metal Jacket.

A Clockwork Orange komt uit het jaar 1971 maar weet een ieder die naar de film kijkt, nog steeds te boeien. De film duurt zo ongeveer 135 minuten maar deze zijn het allemaal waard.

Vernieling en geweld


Alex en zijn jonge bende van tieners gaan elke avond op pad en laten een spoor van vernieling achter en plegen geweld tegen weerlozen. Op den duur wordt Alex opgepakt en opgesloten.

Alex stemt ermee in om een lange therapie in te gaan om hem weer klaar te maken voor de gewone maatschappij. Wanneer hij uiteindelijk vrijkomt, heeft hij een hekel aan geweld. De problemen stapelen zich echter snel voor hem op.

Cast


In de misdaadfilm zien we Malcolm McDowell, Patrick Magee, Michael Bates, Warren Clarke, John Clive, Adrienne Corri en Carl Duering.



Briljant verhaal


De film pakt op IMDb echt wel een topscore van 8.3/10. Op de site van Rotten Tomatoes pakt de film een gemiddelde score van 91%. "Met Kubrick's briljante regie en scenario (naar de roman van Anthony Burgess), verbluffende beelden en intrigerende thema's, is de film een ​​onvergetelijke filmervaring die veel discussie en analyse blijft uitlokken.", aldus een van de critici.

Ook op MovieMeter doet de film het erg goed met een 3.92/5. Mitakcor zegt het volgende over de film, "Malcolm McDowell haalde letterlijk alles uit zijn rol in de film. Mijn mond viel gewoon open. De verhaallijn is briljant. Kubrick is een fenomeen als het gaat om het meeslepen van kijkers in een overtuigende vertelling."



Kijken


Stream de film thuis vanaf je bank of luie stoel.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen