search
Nostalgie voor 'Star Trek'-fans: Bekend gezicht keert terug in 'Strange New Worlds'

Nostalgie voor 'Star Trek'-fans: Bekend gezicht keert terug in 'Strange New Worlds'

'Star Trek'-fans zullen de gastster in de nieuwe aflevering van 'Strange New Worlds' zeker herkennen.

Nina Beerendonk
Er staat Star Trek-fans een bijzondere aflevering te wachten. Clint Howard, een van de eerste gaststerren in Star Trek: The Original Series, keert terug in de nieuwste aflevering van Strange New Worlds.

De aankomende aflevering van Strange New Worlds seizoen 2, "Under the Cloak of War", is misschien wel het donkerste en meest moreel uitdagende deel van de serie tot nu toe. Dak'Rah's aanwezigheid op de Enterprise zorgt voor verstoringen, vooral tijdens een ongemakkelijk diner georganiseerd door kapitein Christopher Pike (Anson Mount).

Buck Martinez


"Under the Cloak of War" flitst ook terug naar de Klingon-oorlog en laat zien hoe Dr. M'Benga Nurse Chapel ontmoette toen ze dienden op een Starfleet-basis op de maan van J'Gal. M'Benga en Chapel overleefden de massamoord op Starfleet door de Klingons waar Dak'Rah opdracht toe gegeven, en ze blijven de emotionele littekens dragen.

In aflevering 8 zien we echter ook de verrassende terugkeer van Clint Howard. Hij speelt Commander Buck Martinez, de Chief Medical Officer van J'Gal's Starfleet-basis. Onder extreme druk in een wanhopige situatie, trok Martinez aan de touwtjes om zuster Chapel naar J'Gal te brengen na de dood van hun vorige verpleegster. Martinez laat Chapel de basis zien, en hij is diep in de gruwel door het bloedbad op J'Gal.

Balok


Clint Howard is het meest bekend bij Star Trek-fans door zijn gastrol als Balok in de Star Trek: The Original Series seizoen 1. Howard was pas 9 jaar oud toen hij Balok speelde, een jong lid van de Eerste Federatie. Kapitein James T. Kirk (William Shatner) en zijn USS Enterprise werden "getest" door Balok.Ze werden vervolgens uitgenodigd om hem te ontmoeten en zijn geliefde drankje, tranya, te delen op Baloks schip. Howard is sindsdien onderdeel gebleven van de Star Trek-franchise. Na een onuitwisbare indruk te hebben gemaakt als Balok, keerde Howard 29 jaar later terug naar de franchise.

Unieke prestatie


Howard speelde Grady in de aflevering "Past Tense, Part II" van seizoen 3 van Star Trek: Deep Space Nine. Acht jaar later kwam Howard weer terug om een Ferengi genaamd Muk te spelen in de aflevering "Acquisition" van seizoen 1 van Star Trek: Enterprise.

Bekijk op instagram


Vervolgens is er 16 jaar voorbij gegaan totdat Howard weer terugkeerde, dit keer om een Orion te spelen in de finale van seizoen 1 van Star Trek: Discovery. En nu zien we hem dus weer in Strange New Worlds. Howard heeft een unieke prestatie geleverd door in iedere generatie te verschijnen. Bekijk Strange New Worlds iedere vrijdag op SkyShowtime.Aanbevolen artikelen