search
'Good Omens' seizoen 2 zit weer vol cameo's van grote sterren
Series / Nieuws

'Good Omens' seizoen 2 zit weer vol cameo's van grote sterren

'Good Omens' seizoen 2 heeft een geheel nieuwe verhaallijn, maar we zien wel weer veel cameo's van bekende acteurs.

Good Omens seizoen 2 zet het avontuur van Aziraphale (Michael Sheen) en Crowley (David Tennant) voort. En net als in het eerste seizoen, zien we gedurende de serie weer een hoop geweldige cameo's.

De gastrollen in het tweede seizoen van de Prime Video-serie bestaan niet alleen uit nieuwe gezichten, maar voor een groot deel ook uit bekende acteurs. De serie vertelt het verhaal van het gelijknamige boek van Neil Gaiman en Terry Pratchett. Seizoen 1 volgde de roman op de voet, maar in seizoen 2 is dat anders.

Nieuw verhaal


Het gehele boek was in seizoen 1 al verfilmd, dus was er geen vervolgmateriaal meer om uit te putten. Good Omens seizoen 2 presenteert een geheel nieuwe verhaallijn, gemaakt door Gaiman, waarin de relatie tussen Aziraphale en Crowley centraal staat.

Good Omens seizoen 2 gaat dieper in op de tijdloze band tussen Aziraphale en Crowley. Seizoen 1 staat onder andere bekend om zijn opmerkelijke gastoptredens, zoals die van David Morrissey, Benedict Cumberbatch en zelfs Gaiman zelf. Gelukkig stelt seizoen 2 ook niet teleur op dit vlak, dankzij cameo's van Oscarwinnaars en oude bekende acteurs.

Peter Davison


Peter Davison, de schoonvader van Tennant, verschijnt bijvoorbeeld in de tweede aflevering van het seizoen als Job. Davison speelt Gods meest toegewijde volgeling, die later het onderwerp is van een weddenschap tussen de almachtige godheid en Satan.Davisons doorbraak kwam in 1978 met de BBC-televisiebewerking van James Herriots All Creatures Great and Small. Davisons meest bekende rol is die van The Fifth Doctor in Doctor Who, wat ook de eerste serie is die hem in verband bracht met Tennant.

Frances McDormand


Een andere cameo was viervoudig Oscarwinnares Frances McDormand (Fargo, Nomadland, Women Talking). Zij was een belangrijk deel van seizoen 1 en vertelde daarin delen van de serie als de stem van God. Ondanks dat ze niet gepland stond om terug te keren voor het tweede seizoen, maakt ze een verrassend gastoptreden in aflevering 2.

Bekijk op instagram


Verder zien we in het seizoen ook gastoptredens van Tennants zoon Ty Tennant, Steve Pemberton (Inside No. 9), Mark Gatiss (Game of Thrones, Sherlock), Derek Jacobi (I, Claudius, Gladiator) en Siân Phillips (I, Claudius, Dune). Bekijk Good Omens seizoen 2 op Prime Video.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen