search
'The Acolyte' gaat lightsaber problemen van 'Obi-Wan Kenobi' oplossen
Series / Nieuws

'The Acolyte' gaat lightsaber problemen van 'Obi-Wan Kenobi' oplossen

In 'The Acolyte' gaan we enorm veel Jedi's zien, dus moeten de lightsabers wel optimaal in beeld gebracht worden.

Hoewel Obi-Wan Kenobi goed ontvangen werd door Star Wars-fans, waren de meeste kijkers het erover eens dat de serie grote problemen had met de verlichting van de Jedi-lightsabers. Gelukkig zal de aankomende serie The Acolyte dit probleem koste wat het kost vermijden.

De lightsaber-duels in Obi-Wan Kenobi waren geweldig. We zagen in de serie een paar van de meest indrukwekkende vechtchoreografieën uit de gehele Star Wars-franchise. De nieuwe norm die in gezet zal zeker worden opgevolgd in The Acolyte.

Hoge lat


Een eeuw voor de gebeurtenissen van Star Wars: Episode I - The Phantom Menace, zal The Acolyte de Sith de Jedi Order zien infiltreren. De serie zal dus meer Jedi op het scherm vertonen dan ooit tevoren en aan fans zijn de beste lightsaber-duels beloofd sinds The Phantom Menace.

Dit is zeker een hoge lat, maar door één probleem in Obi-Wan Kenobi te vermijden, zal de aankomende serie deze kunnen overstijgen. Het probleem zit hem in het fluorescerende blauwe lightsaber van Obi-Wan Kenobi.

Blauwe lightsabers


Een van de redenen waarom blauwe lightsabers er in andere Star Wars-projecten beter uitzagen, was omdat ze op film waren gemaakt en niet met digitale camera's, die werden gebruikt in Obi-Wan Kenobi. De digitale camera zorgt ervoor dat fluorescerende kleuren zoals blauw worden gereflecteerd en waargenomen door digitale camera's, waardoor de beelden er slechter uitzien.Vanwege de manier waarop digitale camera's kleur opnemen, deed de hoeveelheid blauw licht die werd gebruikt voor Obi-Wan's lightsaber af aan het beeld door de omgeving donkerder te maken. Dit maakte het moeilijk voor het publiek om alles goed te kunnen volgen.

Verschillende kleuren


Gelukkig heeft The Acolyte lightsabers in veel verschillende kleuren, variërend van geel tot paars. In een shot in de trailer die exclusief tijdens Star Wars Celebration werd getoond, waren maar liefst zes verschillende kleuren te zien.Hoewel er ten minste twee blauwe lichtzwaarden zullen zijn, betekent de verscheidenheid aan kleuren dat de verlichting van The Acolyte de problemen vermijdt die we zagen in Obi-Wan Kenobi. De releasedatum van The Acolyte is nog niet bekend.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen