Is de terugkeer van de beroemde serie 'Sherlock' na zes jaar nog mogelijk?

"We zouden dolgraag een Sherlock-film maken, het is de meest logische stap"

Daan Kusen, 29-07-2023 18:05

Let op: dit bericht bevat mogelijk spoilers

Zes jaar sinds het einde van de geliefde BBC-detectiveserie Sherlock, komt maker Mark Gatiss met een reactie op de mogelijkheid van een film rond de geliefde personages.

Sherlock

Het eerste seizoen van Sherlock, gecreëerd door Mark Gatiss en Steven Moffat, ging in 2010 in première.

De serie, met Benedict Cumberbatch als Sherlock en Martin Freeman als trouwe sidekick John Watson, telde vier seizoenen en een speciale aflevering, waarna het in 2017 eindigde.

Gatiss Spreekt

Nu, zes jaar na het einde van Sherlock, spreekt Mark Gatiss in een recent interview over de mogelijkheid van een film.

"We (Gatiss en Steven Moffat) waren ook oprecht geïnteresseerd in het maken van films voor televisie, omdat we van televisie houden," vertelt Gatiss.

"We zouden dolgraag een Sherlock-film maken. Het is de logische stap om te nemen."Kan een Sherlock-revival echt gebeuren?

Sherlock werd geprezen door critici en behaalde hoge kijkcijfers gedurende de vier seizoenen, maar tot nu toe is er nog geen vijfde seizoen gekomen.

Eerder dit jaar gaf Steven Moffat aan dat hij graag een vijfde seizoen wilde schrijven, maar dat het lot van de serie in handen ligt van Cumberbatch en Freeman.

Beide acteurs hebben sinds hun tijd bij Sherlock veel succes geboekt, vooral in het Marvel Cinematic Universe.

Benedict Cumberbatch

Cumberbatch speelde de rol van Doctor Strange in verschillende MCU-films en Freeman's karakter Everett Ross werd ook een bekend gezicht in de Marvel-film- en tv-wereld.

Ondanks hun succes in de superheldenwereld hebben beide acteurs echter laten doorschemeren dat ze openstaan voor terugkeer als de omstandigheden juist zijn.

Cumberbatch vertelde Esquire in 2021 dat het "te vroeg" is om meteen terug te keren, maar hij hint wel op een mogelijke "andere vorm" in de toekomst.

Martin Freeman

Martin Freeman benadrukt dat hij bereid is om terug te keren voor Sherlock seizoen 5 of een film als het scenario goed is en als alle belangrijke acteurs en makers weer meedoen.

Een eenmalige special lijkt op dit moment waarschijnlijker dan een volledig vijfde seizoen.

Met zowel de makers als de hoofdrolspelers open voor meer Sherlock in de toekomst, lijkt het erop dat fans de hoop zeker nog niet op moeten geven.


Kun je ook geen genoeg krijgen van Sherlock? Alle vier de seizoenen zijn te streamen op op HBO Max of Prime Video en natuurlijk in de BBC iPlayer.Lees meer over: sherlock, bbc, benedict cumberbatch, martin freeman, mark gatiss, steven moffat

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Deze aflevering van 'Stranger Things' is barslecht

Deze aflevering van 'Stranger Things' is barslecht

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in