search
'Ragnarok' finale komt eraan: volgt de plot de mythologie of komt er een twist?
Series / Nieuws

'Ragnarok' finale komt eraan: volgt de plot de mythologie of komt er een twist?

Op 24 augustus is het zover en bij deze alvast een korte vooruitblik.

Het slotseizoen van de Noorse fantasy-hitserie Ragnarok is binnen een maand te zien op Netflix. Eerder gaf Netflix al foto's vrij, maar tot op heden is er nog geen trailer online gezet.

Dat de eindstrijd gaat losbarsten staat vast. Gelet op de Noorse mythologie waarop de serie geïnspireerd is volgen hieronder wat mogelijkheden voor het einde van het verhaal.

Volgens de mythes?


Eerder zagen we dat Laurits (Jonas Strand Gravli), oftewel Loki, een slang ter wereld heeft gebracht. Weliswaar werd dit als lintworm gediagnosticeerd, maar de parallel met Loki's kind, de reuzenslang Jörmungandr, is overduidelijk. Jörmungandr is een vijand van Thor in de mythes, het is dus mogelijk dat de slang een geduchte tegenstander van Magne (David Storkston) zal worden.

In seizoen 2 zagen we verder dat Saxa (Theresa Frostad Eggesbø) is overgelopen van de Jutuls naar Magne. Ook zijn Saxa en Magne met elkaar naar bed geweest. Dit doet denken aan het verhaal van Thor en de reuzin Járnsaxa. In de mythologie krijgen deze twee een kind genaamd Magni dat deelneemt aan de eindstrijd. Het zou kunnen dat de makers dit in seizoen 3 willen verwerken waardoor we in de serie straks Magne als vader zullen zien.

Eerdere hints


Wat we wel weten is dat de Jutuls het zonder Vidar (Gísli Örn Garðarsson) moeten stellen, maar Ran (Synnøve Macody Lund) en Fjor (Herman Tømmeraas) zijn helemaal klaar voor het gevecht tegen Magne. Deze heeft echter Mjölnir inmiddels opnieuw gesmeed en op de eerdere foto's zagen we Ran en Fjor knielen voor Magne. De trailer zal ongetwijfeld meer hints tonen voor het epische slot van start gaat.

Vanaf 24 augustus is het derde seizoen van Ragnarok te streamen op Netflix.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen