search
Sheldon is al lang niet meer de hoofdpersoon in 'Young Sheldon'

Sheldon is al lang niet meer de hoofdpersoon in 'Young Sheldon'

'Young Sheldon' focust al een tijdje niet meer alleen op Sheldon, maar vooral ook op zijn familie.

Nina Beerendonk
Hoewel zijn naam in de titel van de serie zit en de eerste seizoenen vooral om hem draaiden, is Sheldon eigenlijk al lang niet meer het hoofdpersonage in Young Sheldon. Missy-actrice Raegan Revord zorgt voor het ultieme bewijs daarvoor.

Jim Parsons weergave van het sociaal onbeholpen genie Sheldon Cooper in The Big Bang Theory werd zo populair dat CBS besloot de franchise uit te breiden. Dit gebeurde via een prequel die de jeugd van het personage in Texas aanpakt.

Los van de originele serie


Meer dan zes jaar na zijn debuut is de familiekomedie in veel opzichten geëvolueerd, waardoor deze nu zo ongeveer losstaat van The Big Bang Theory. Dit betekent dat de spin-off ook zijn oorspronkelijke uitgangspunt is ontgroeid. Revord heeft bevestigd dat Sheldon niet meer het hoofdpersonage van Young Sheldon is.

Naarmate de prequel zich los begon te maken van de originele serie, kwam er steeds meer aandacht voor de rest van de Coopers. Dat bleek goed te zijn voor de serie, omdat de verhalen minder eentonig werden. Dit betekent echter wel dat Sheldon soms een ondersteunende rol moet spelen in verhalen die de rest van zijn familie aangaan.

Ups en downs


Seizoen 6 probeert dit recht te zetten door hem meer te doen te geven, maar het verandert weinig aan het feit dat hij niet langer het centrale personage van Young Sheldon is. Zoals Revord zegt (via Popternative), is de huidige primaire aantrekkingskracht van de serie niet langer de band met de The Big Bang Theory. In plaats daarvan laat het de ups en downs van een gezin zien.Het feit dat Sheldon nu grotendeels van zijn familie gescheiden is, helpt ook niet. Omdat de meeste van zijn verhaallijnen zich afspelen in East Texas Tech, is hij verwijderd van de grotere verhaallijnen in Young Sheldon. Zijn persoonlijke ontwikkeling spreekt nou eenmaal minder mensen aan dan die van zijn familie.

Universelere verhalen


De romance van Mandy en Georgie is misschien wel het beste originele plot dat de prequel heeft bedacht. Missy daarentegen probeert haar eigen identiteit te vinden in een gezin waar ze vaak over het hoofd wordt gezien. Dit alles terwijl George en Mary hun huwelijksproblemen oplossen. Deze verhalen zijn universeler dan Sheldons wetenschappelijke inspanningen op de universiteit.

Bekijk op instagram


Het kan zelfs zo zijn dat de serie doorgaat wanneer Sheldon uit de serie verdwijnt, maar we zien hem in ieder geval nog wel in seizoen 7. Kijk Young Sheldon op HBO Max.Aanbevolen artikelen