search
Dit wordt een groot probleem voor seizoen 7 van 'Young Sheldon'
Series / Nieuws

Dit wordt een groot probleem voor seizoen 7 van 'Young Sheldon'

De schrijversstakingen hebben een nog grotere invloed op 'Young Sheldon' dan verwacht.

De Amerikaanse televisiezender CBS heeft bekend gemaakt dat het uitzendingsschema van Young Sheldon voorlopig hetzelfde blijft, wat erg gunstig is voor de serie. Helaas is er wel een ander probleem dat een grote invloed kan hebben.

Seizoen 7 van Young Sheldon zal deze herfst op het gebruikelijke tijdstip debuteren in Amerika: 20:00 op donderdag. Dat is goed, want dat betekent dat de serie nog populair genoeg is.

Ingekort?


Dat gezegd hebbende, moeten fans zich toch schrap zetten voor een aantal veranderingen die op komst zijn. Onlangs kondigde CBS namelijk een stap aan om hun programmering stakingsbestendig te maken. CEO George Cheeks deelde mee dat er overwogen wordt om Paramount+-originals uit te zender in plaats van de geplande series.

Daardoor is het nu waarschijnlijk dat seizoen 7 toch nog wordt uitgesteld. Dan zullen fans minstens tot begin 2024 moeten wachten. Afhankelijk van hoe lang de WGA-stakingen duren, kan dit zelfs nog veel langer duren. En het zou zelfs kunnen dat het seizoen ingekort wordt door de late start.

Gevolgen


Dit is niet alleen teleurstellend voor fans, maar heeft ook grote gevolgen voor het verhaal. Er zullen veel verhaallijnen geschrapt moeten worden. Omdat de serie een prequel is, kan dit ook serieuze problemen opleveren voor de continuïteit met The Big Bang Theory.



Young Sheldon is te bekijken op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen