search
Deze verschrikkelijke families uit 'Game of Thrones' doen je bloed koken
Series / Nieuws

Deze verschrikkelijke families uit 'Game of Thrones' doen je bloed koken

'Game of Thrones' zit vol met verraad en intriges. Wat waren nu eigenlijk de meest nare families in de serie?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Game of Thrones zit vol met verraad en intriges. Er zijn een aantal families die nog net wat slechter in elkaar zitten dan anderen. De fans hebben twee families op de korrel, die het meest meedogenloos zijn.

In Game of Thrones zijn de Lannisters de zittende macht. Westeros wordt door hen geterroriseerd. De familie wordt geleid door de meedogenloze en slinkse Lord Tywin, die de machtsverhoudingen op de IJzeren Troon bepaalt en zijn kinderen veelal als pionnen gebruikt in zijn spel om wereldheerschappij.

Greyjoy


Er is echter een familie die nog dieper wordt gehaat door de fans en dat is de familie Greyjoy. De heersers van de IJzeren eilanden staan bekend om hun onvergeeflijke aard, brute aanvallen op onschuldige nederzettingen, plunderingen en geweld.

Een van de redenen waarom Huis Greyjoy wordt veracht, is hun behandeling van hun eigen volk. Ze geloven in een strikte hiërarchische samenleving waar de sterksten heersen en de zwaksten aan hun lot worden overgelaten, wat leidt tot een samenleving geteisterd door geweld en wanhoop.

Theon Greyjoy


Theon Greyjoy is aanvankelijk een wat hooghartige maar loyale en symphatieke bondgenoot van de Stark-familie. Nadat hij Robb Stark verraadt en Winterfell innam, werd Theon echter een van de meest gehate personages in de serie.



Zijn meedogenloze vader, Balon, en zijn oom, Euron, zijn evenmin geliefde figuren in de serie. Balon Greyjoy is een koude en gewetenloze leider die weinig geeft om het welzijn van zijn eigen familie. Euron Greyjoy, de jongere broer van Balon, is nogal sadistisch en zijn verlangen naar macht brengen hem ertoe om verschrikkelijke daden te plegen en uiteindelijk een alliantie tot stand te brengen met Cersei Lannister.

Niet fijn


De Lannisters en de Greyjoys, laten we het erop houden dat het beiden geen fijne families zijn.

Kijk Game of Thrones op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen