search
Gaat het wel goed met 'House of the Dragon'? George R. R. Martin geeft een update
Series / Featured

Gaat het wel goed met 'House of the Dragon'? George R. R. Martin geeft een update

Veel films en series worden hard geraakt door de schrijversstaking, maar 'House of the Dragon' lijkt er goed vanaf te komen...

George R.R. Martin, de schrijver van de Game of Thrones-boekenserie, heeft een update gegeven over de productie van het tweede seizoen van de spin-off House of the Dragon.

Bijna elk groot film- of serieproject is zwaar getroffen door de schrijversstaking in Amerika, maar er zijn nog enkele producties die kunnen doorgaan vanwege gemaakte afspraken en juridische vereisten.

HOTD gaat door


Een van de meeste bekende series die niet wordt beïnvloed is misschien wel House of the Dragon. Naar verwachting zal het nieuwe seizoen dan ook gewoon in de zomer van 2024 in première gaan.



In een recent bericht op zijn blog Not A Blog bevestigt Martin dat de productie van seizoen 2 op de helft is en dat ze goed op weg zijn. Bekijk zijn bericht hieronder.

Goed op weg


De blog begon met: "House of the Dragon is een van de weinige series die doorgaat met opnames, zoals je misschien hebt gelezen. Dat klopt. Er wordt mij verteld dat het tweede seizoen voor de helft klaar is. Alle scripts waren al maanden voor de WGA-staking voltooid. Sindsdien is er naar mijn weten niet meer geschreven."

Daarna vervolgt hij: "HOTD wordt voornamelijk opgenomen in Londen (en een klein beetje in Wales, Spanje en verschillende andere locaties), daarom zijn de opnames doorgegaan. De acteurs zijn lid van de Britse Vakbond, Equity, en niet van SAG-AFTRA."

En: "Hoewel Equity hun Amerikaanse collega's sterk steunt (ze hebben een grote bijeenkomst gepland om die steun te tonen), verbiedt de Britse wet hen om een sympathiestaking te organiseren. Als ze het werk neerleggen, hebben ze geen bescherming tegen ontslag wegens contractbreuk, of zelfs een mogelijke rechtszaak."



Stream House of the Dragon op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen