search
Ahsoka Tano is inderdaad geïnspireerd op dit iconische fantasy-personage volgens hoofdrolspeelster Rosario Dawson
Series / Nieuws

Ahsoka Tano is inderdaad geïnspireerd op dit iconische fantasy-personage volgens hoofdrolspeelster Rosario Dawson

Dawson en schrijver Dave Filoni hebben dit onderdeel goed uitgewerkt.

De trailers van Ahsoka laten een belangrijke verandering zien ten opzichte van Star Wars: Rebels. Aan het einde van de animatieserie zagen we Ahsoka Tano immers terugkeren in het wit in plaats van haar gebruikelijke grijze cape. In Ahsoka draagt zij echter weer haar eerdere grijze cape.

Fans zagen in de overgang van grijs naar wit een parallel met Gandalf in The Lord of the Rings. De tovenaar onderging een belangrijke transformatie, en hierdoor werd hij van bondgenoot een leider. Het terugdraaien van wit naar grijs hint erop dat Ahsoka kennelijk geen transformatie ondergaan heeft.

Nog een weg te gaan


Hoofdrolspeelster Rosario Dawson legt echter uit dat met dit terugdraaien (oftewel 'retconning') Ahsoka's transformatie allesbehalve van de baan is.

In gesprek met Entertainment Weekly zei Dawson hierover het volgende: Dave [Filoni] en ik hebben de nodige gesprekken gevoerd over Gandalf de Grijze en Gandalf de Witte. Dit was in de context van Ahsoka's verandering. Hoewel ze capabel is en mensen tegen haar opkijken, heeft ze echt wel nog een weg te gaan".

Gruwelijke strijd


De reden voor het terugdraaien betekent dus niet dat Ahsoka's ontwikkeling niet zal plaatsvinden. Per slot van rekening transformeerde Gandalf pas na de gruwelijke strijd tegen de Balrog, die hem bijna alles kostte.



Het is dus aannemelijk dat Ahsoka's witte cape tevoorschijn zal komen na hevige strijd tegen Thrawn (Lars Mikkelsen) en het Keizerrijk. Ahsoka vertelt hiermee de achtergrond van de transformatie. De witte cape aan het einde van Star Wars: Rebels is met andere woorden door herinterpretatie een hint geworden met betrekking tot Ahsoka's verhaal.



Star Wars: Ahsoka is vanaf 23 augustus te zien op Disney+.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen