Ahsoka Tano is inderdaad geïnspireerd op dit iconische fantasy-personage volgens hoofdrolspeelster Rosario Dawson

Dawson en schrijver Dave Filoni hebben dit onderdeel goed uitgewerkt.

Valeria Milić, 05-08-2023 08:36

De trailers van Ahsoka laten een belangrijke verandering zien ten opzichte van Star Wars: Rebels. Aan het einde van de animatieserie zagen we Ahsoka Tano immers terugkeren in het wit in plaats van haar gebruikelijke grijze cape. In Ahsoka draagt zij echter weer haar eerdere grijze cape.
Fans zagen in de overgang van grijs naar wit een parallel met Gandalf in The Lord of the Rings. De tovenaar onderging een belangrijke transformatie, en hierdoor werd hij van bondgenoot een leider. Het terugdraaien van wit naar grijs hint erop dat Ahsoka kennelijk geen transformatie ondergaan heeft.

Nog een weg te gaan

Hoofdrolspeelster Rosario Dawson legt echter uit dat met dit terugdraaien (oftewel 'retconning') Ahsoka's transformatie allesbehalve van de baan is.

In gesprek met Entertainment Weekly zei Dawson hierover het volgende: Dave [Filoni] en ik hebben de nodige gesprekken gevoerd over Gandalf de Grijze en Gandalf de Witte. Dit was in de context van Ahsoka's verandering. Hoewel ze capabel is en mensen tegen haar opkijken, heeft ze echt wel nog een weg te gaan".

Gruwelijke strijd

De reden voor het terugdraaien betekent dus niet dat Ahsoka's ontwikkeling niet zal plaatsvinden. Per slot van rekening transformeerde Gandalf pas na de gruwelijke strijd tegen de Balrog, die hem bijna alles kostte.


Het is dus aannemelijk dat Ahsoka's witte cape tevoorschijn zal komen na hevige strijd tegen Thrawn (Lars Mikkelsen) en het Keizerrijk. Ahsoka vertelt hiermee de achtergrond van de transformatie. De witte cape aan het einde van Star Wars: Rebels is met andere woorden door herinterpretatie een hint geworden met betrekking tot Ahsoka's verhaal.


Star Wars: Ahsoka is vanaf 23 augustus te zien op Disney+.
Lees meer over: Ahsoka, Rosario Dawson, Mary Elizabeth Winstead, Hayden Christensen, Lars Mikkelsen, Ray Stevenson, Ivanna Sakhno, Diana Lee Inosanto, Gandalf, The Lord of the Rings

Populair nieuws

Laatste serienieuws

4 internationaal bekroonde series op NPO Plus

4 internationaal bekroonde series op NPO Plus

Populair nieuws

Spannende Netflix-thriller blijft een aanrader

Spannende Netflix-thriller blijft een aanrader