Deze serie eindigde nog slechter dan 'Game of Thrones' en iedereen hoopt op een herkansing

De serie Sherlock van BBC kreeg vier seizoenen en eindigde zeer teleurstellend met de aflevering The Final Problem.

Bram de Groot, 06-08-2023 20:23

In 2019 eindigde de serie Game of Thrones zeer teleurstellend met een kort seizoen. Nog altijd zijn de fans er niet over uitgesproken. Dit geldt in mindere mate voor de serie Sherlock, maar het einde van die serie was misschien nog frustrerender.
Sherlock startte in 2010 op BBC One met een seizoen van drie afleveringen. Ook de drie vervolgseizoenen kregen slechts drie afleveringen en in januari 2016 verscheen een speciale aflevering.

Seizoen 4

In januari 2017 verscheen het laatste seizoen van de serie met de grote namen Benedict Cumberbatch als Sherlock Holmes en Martin Freeman als Doctor John Watson. Het duo lost mysteries op in een hedendaags Londen.

De allerlaatste aflevering bleek voor veel kijkers een teleurstelling. In "The Final Problem" werd er geen duidelijk afronding gegeven aan de twee hoofdfiguren en er werd ook nog grootschalig een nieuw personage geïntroduceerd.

Eurus Holmes

De aflevering richtte zich bijna helemaal op Eurus Holmes, gespeeld door Sian Brooke. Eurus is de vermiste zus van Sherlock. Ze speelt een belangrijke rol voor Sherlock in de complete serie.


Dat de laatste aflevering uiteindelijk heel wat losse eindjes heeft en dus helemaal geen punt zet achter het verhaal van Sherlock en Holmes viel veel kijkers vies tegen.

Nieuw seizoen?

Regelmatig verschijnen er berichten over dat er mogelijk nog een vijfde seizoen komt. De kans daarop lijkt echter klein. Cumberbatch en Freeman zijn nu nog grotere namen dan in 2017. De tijd zal het uitwijzen of we nog drie afleveringen krijgen die wel voor een goede afronding zorgen.


Je kijkt Sherlock op de streamingdiensten HBO Max of Prime Video.Lees meer over: Sherlock, 2007, The Final Problem, BBC, Benedict Cumberbatch, Sherlock Holmes, Martin Freeman, Doctor John Watson

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in