search
'Blade Runner' krijgt een tv-serie: Ridley Scott verklapt waar deze over gaat
Series / Nieuws

'Blade Runner' krijgt een tv-serie: Ridley Scott verklapt waar deze over gaat

De regisseur komt met een spannende update over het plot van de televisieserie.

De cinematische grootmeester Ridley Scott heeft een spannende update gegeven over de aankomende televisieserie van Blade Runner, genaamd Blade Runner 2099.

De originele scifi-klassieker uit 1982 was gebaseerd op het verhaal 'Do Androids Dream of Electric Sheep' van Philip K. Dick. Nu laat Scott weten dat deze spinoff-serie een ander literair werk als uitgangspunt neemt.

Leeslijst


Vele mensen zullen het boek nog wel kennen van hun Engelse leeslijst: 'Brave New World' van Aldous Huxley uit 1932. In het verhaal worden de burgers van een futuristische wereldstaat gemanipuleerd om zich te schikken naar een sociale hiërarchie, gebaseerd op intelligentie.Scott zei over de aankomende serie: "Ik ben een van de producenten. Het speelt zich allemaal jaren later af. Voor mij omcirkelt het het idee van Aldous Huxley's 'Brave New World'."

Meer spin-offs


Zoals de titel al verraadt, speelt Blade Runner 2099 zich vijftig jaar af na de speelfilm Blade Runner 2049. Voor de rest is er nog maar weinig bekend, maar er is nog veel meer gemaakt dan enkel de originele film. In 2017 volgde onder andere de vervolgfilm Blade Runner: 2019 van Denis Villeneuve.Ook kwam er een trilogie uit van korte films, alsmede een animatieserie getiteld Blade Runner: Black Lotus. De kortfilms zijn hieronder te bekijken, maar de animatieserie is helaas niet beschikbaar in Nederland.

Release


Door de schrijversstakingen is Blade Runner 2099 helaas uitgesteld. De opnamen hadden al moeten beginnen in de Noord-Ierse Belfast Harbour Studios, maar recente berichten gaven aan dat het filmen waarschijnlijk is uitgesteld tot de lente van 2024.

Bekijk hier de kortfilms, die gemaakt werden als prequels voor de film Blade Runner 2049.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen