Dit moment in seizoen 7 van 'Game of Thrones' is volgens Jaime-acteur "de beste scène" uit de serie

Volgens acteur Nikolaj Coster-Waldau was deze prachtscène zijn hoogtepunt in de serie.

Mitchell van Vuren, 09-08-2023 07:20

Het leven van Jaime Lannister ging in Game of Thrones niet bepaald over rozen, maar men kan er zeker van zijn dat er genoeg spektakel in voor kwam. Hij draaide zijn hand niet om voor een brute poging tot kindermoord, en was een echte prins op het witte paard totdat het de Lannisters minder gunstig voor de wind ging. Nu deelt de acteur zijn favoriete moment uit de hele serie.
Volgens een interview op het officiële YouTube-kanaal van de serie heeft acteur Nikolaj Coster-Waldau enorm genoten van zijn rol als Jaime. In de video vertelt hij meer over de beste scènes uit de serie vanuit zijn perspectief.

Beste moment

Zijn beste moment vond volgens Coster-Waldau plaats in de vierde aflevering van seizoen 7, 'The Spoils of War'. De aflevering begon met Cersei die de Iron Bank ervan probeerde te overtuigen dat ze het geld had om hen terug te betalen, terwijl Jaime op een wagen zat, op weg naar King's Landing met het goud dat ze uit Highgarden hadden gehaald.

Jaime gaf zijn trouwe vriend Bronn een deel van het goud als beloning, maar Bronn wilde het kasteel dat hem beloofd was. Maar toen kwam plots Daenerys langs op haar reusachtige draak Drogon, die de wagen compleet vernietigde.

Bijna dood

Tijdens het gevecht werd de draak verwond door Bronn, zodat het beest moest landen. Op de grond probeerde Daenarys de draak te helpen, waardoor Jaime de kans kreeg om haar aan te vallen. Helaas stak Drogon daar een stokje voor.


Toen Drogon probeerde Jaime te veranderen in een aanmaakblokje, duwde Bronn Jaime in een plas water. Zo kon Jaime op het nippertje ontsnappen aan de dood.

In eigen woorden

Al met al was het een geweldige scène met veel actie en speciale effecten, die je als acteur maar weinig mee mag maken. Nikolaj Coster-Waldau zei erover: "We namen het op in Spanje, net buiten een stad genaamd Cáceres. Het was zo'n mooie locatie en het had iets om elke dag buiten te zijn en te paard te zitten. Ik hou van paardrijden."


Hij ging verder: "Het was gewoon - weet je, door de jaren heen is deze serie gegroeid, weet je, het is nu zo groot. Ik denk niet dat je iets groters kunt vinden, zelfs niet als je naar speelfilms gaat. Het is zo belachelijk. Maar het laatste jaar, in Spanje, had je de grootsheid, maar het was nog steeds intiem. En ja, je voelt je echt gelukkig als je dat mag meemaken."

Herkijken

Zin om de hele aflevering meteen weer te bekijken? Alle seizoenen van Game of Thrones zijn nu te vinden bij HBO Max.
Lees meer over: jaime lannister, game of thrones, draak, drogon, moment, scene, beste, Nikolaj Coster Waldau

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Populair nieuws

Miniserie over ramp gooit hoge ogen op Netflix

Miniserie over ramp gooit hoge ogen op Netflix