search
'The Witcher' seizoen 3 gaat goed de fout in: Cruciaal moment overgeslagen
Series / Nieuws

'The Witcher' seizoen 3 gaat goed de fout in: Cruciaal moment overgeslagen

Het derde seizoen zag een belangrijk verhaalelement over het hoofd.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De wereld van het Continent heeft een verscheidenheid aan verhalen en intrigerende personages. De ingewikkelde politieke verwikkelingen bieden een aanvullende mogelijkheid om dit boeiende verhaal op het scherm te vertellen.

The Witcher richtte zich vanaf het begin op Geralt (Henry Cavill), Yennefer (Anya Chalotra), Ciri (Freya Allen) en Jaskier (Joey Batey). Daarnaast maakt de kijker kennis met bijvoorbeeld Francesca (Mecia Simson) en Tissaia (MyAnna Buring). Je leert ze echter nooit echt goed kennen waardoor het derde seizoen flets aanvoelt.

Alleen centrale personages


Het derde seizoen maakt meer ruimte voor politieke verwikkelingen. Voor de kijker is dit een nieuwe ontwikkeling en stelt dus een redelijk drastische overgang voor. Het blijkt uiteindelijk voornamelijk interessant voor zover het invloed heeft op Geralt, Yennefer, Ciri en Jaskier.

Gebrek aan connectie


Een dergelijk effect speelt ook met betrekking tot de Elfenkoningin Francesca. Hoewel zij genoeg doormaakt en op zich een interessante achtergrond heeft komt zij desalniettemin niet zo goed uit de verf. Dit terwijl de mythologie uit de boeken hier genoeg aanknopingspunten voor biedt. Francesca is voornamelijk 'weer iemand die achter Ciri aanzit'.

Een andere bekende is Tissaia, die een ongelooflijk belangrijke rol heeft gespeeld in Yennefers leven. Tissaia's dood heeft om begrijpelijke redenen een invloed op Yennefer, maar heeft niet het effect dat deze had kunnen hebben. Doordat de makers vanaf het allereerste begin de grootste nadruk legden op vier hoofdpersonen kregen andere boeiende figuren niet de ruimte om te groeien.

Je kunt The Witcher streamen op Netflix.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen