search
Regisseur 'The Witcher' verklaart Henry Cavills allerlaatste scène: "bewust opgebouwd"
Series / Nieuws

Regisseur 'The Witcher' verklaart Henry Cavills allerlaatste scène: "bewust opgebouwd"

Het derde seizoen heeft een insteek die past bij Cavills afscheid.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het langverwachte derde seizoen van The Witcher is inmiddels in zijn geheel te bekijken. Bola Ogun regisseerde de laatste twee afleveringen en hiermee het afscheid van Henry Cavill.

Na een stevig gevecht zien we Geralt vertrekken terwijl hij op zoek gaat naar Ciri (Freya Allen). De voice-over van Yennefer (Anya Chalotra) voegt een melancholieke lading toe aan deze scène. In een interview met Polygon licht Ogun toe dat het gehele derde seizoen hiernaartoe heeft gewerkt.

Emotioneler van toon


Volgens Ogun speelde er meer dan alleen Cavills afscheid, ook het verhaal zelf slaat een nieuwe richting in. Ogun: "Door de manier waarop het is geschreven, en de manier waarop het seizoen is opgebouwd krijg je het gevoel dat een hoofdstuk op zich wordt afgesloten. Er gebeurt niet alleen veel, er verandert ook ontzettend veel".

Volgens de regisseur is het derde seizoen hierdoor met opzet wat emotioneler van toon. "We wilden enerzijds duidelijk maken dat het verhaal verder gaat, maar ook dat een bepaalde fase voorgoed is afgesloten. Seizoen 3 is hiermee een lang, zacht afscheid geworden," besluit Ogun.

Je kunt The Witcher streamen op Netflix.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen