search
Bryan Cranston speelde ooit Lucifer: weet jij nog in welke tv-serie?
Series / Featured

Bryan Cranston speelde ooit Lucifer: weet jij nog in welke tv-serie?

Cranston speelde ooit een totaal ander duister type in deze miniserie.

Bryan Cranston heeft de nodige rollen op zijn conto. Het is wat minder bekend dat de rol van Lucifer hier een van was. Dit betrof de miniserie Fallen gebaseerd op de boeken van Thomas Sniegoski.

Het betrof in totaal drie afleveringen die elk ongeveer de duur van een speelfilm hadden. Fallen werd in de VS in de loop van 2006-2007 uitgezonden.

Nog een bekende naam


Cranston is niet de enige bekende naam die aan deze productie verbonden was. De hoofdrol werd namelijk gespeeld door Paul Wesley, die ook wel bekend is als James T. Kirk in Star Trek: Strange New Worlds.

Wesley speelde de rol van Aaron, een gewone tiener die er achter komt dat hij half-mens en half-engel is. Hij heeft hierdoor bepaalde vermogens die hem in staat stellen om de mensheid te redden dan wel om haar te vernietigen.

Veelzijdige carrière


Cranston was uiteraard een geduchte tegenstander die Aaron het leven flink zuur maakte. De rol van Lucifer laat opnieuw zien hoe veelzijdig de carrière van Cranston is geweest: hij speelde een hippie-achtige vader in Malcolm in the Middle, een platte slechterik in The X-Files en in Fallen zette hij een overtuigende Lucifer neer.



Deze rollen hebben stuk voor stuk ongetwijfeld bijgedragen aan zijn grote doorbraak als Walter White in Breaking Bad in 2008. Fallen is momenteel niet in Nederland te zien, Breaking Bad kun je streamen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen