search
Drie vette wraakscènes uit deze hitseries, de personages lieten zich heftig gelden
Series / Featured

Drie vette wraakscènes uit deze hitseries, de personages lieten zich heftig gelden

Personages die op verschillende manieren hun gram haalden, en waarom zij dit deden.

Zonder een flinke portie drama wordt een verhaal al gauw saai. Wat de personages overkomt en hoe zij hiermee omgaan illustreert de thema's van een serie. Daarnaast kan het momenten van genoegdoening opleveren.

Hieronder lees je hoe verschillende types schurken krijgen wat ze verdienen. The Wire, Dexter en Game of Thrones hadden wat dat betreft zo hun momenten.

The Wire


Omar Little (Michael K. Williams) is een intrigerend figuur in deze serie. Hij berooft drugdealers, is openlijk homoseksueel en lijkt daarnaast volgens een code te leven. Wanneer zijn vriend en 'zakenpartner' Brandon (Michael Kevin Darnall) wordt doodgemarteld denkt Omar in eerste instantie dat huurmoordenaar Brother Mouzone (Michael Potts) de dader is.

De verantwoordelijke is echter Stringer Bell (Idris Elba), die in de plaatselijke drugshandel zit. Omar en Brother Mouzone komen achter de waarheid en dit betekent het einde voor Stringer.



De scène zelf is niet buitengewoon spectaculair, maar de genoegdoening is er niet minder om. Stringer wist zich altijd goed te presenteren en hierdoor kwam hij slimmer over dan hij was.

Stringers opdracht om Brandon te laten martelen was zijn manier om zich te laten gelden en feitelijk de zoveelste domme beslissing die hij nam in de serie. Had hij Brandon dood laten schieten dan had Omar dit kunnen accepteren als 'beroepsrisico', iets waarvan zijn lijfspreuk "It's all in de game" ook getuigt. Stringer ging altijd goed gekleed en kwam welbespraakt over, maar uiteindelijk ontbrak het hem aan inzicht en bleek hij niet uit het juiste hout gesneden.

Dexter


Seizoen 5 van de serie over seriemoordenaar Dexter Morgan (Michael C. Hall) is anders qua stijl. In plaats van de gebruikelijke rol van anti-held zien we Dexter in een meer behulpzame rol. Lumen Pierce (Julia Stiles) is een jonge vrouw die jaren geleden verkracht en gemarteld is door een groep ontaarde figuren onder leiding van de krankzinnige Jordan Chase (Jonnie Lee Miller).

Lumen is vastbesloten om in het reine te komen met haar verleden en voelt de drang om de daders stuk voor stuk te vermoorden. Dexter besluit uiteindelijk om haar bij te staan. Hij wil namelijk voorkomen dat Lumen mensen vermoordt waarvan achteraf blijkt dat zij geen onderdeel uitmaakten van deze bende waanzinnigen.

Jordans einde is vanaf 10:22 te zien:



Nadat met de overige daders is afgerekend krijgt uiteindelijk ook Jordan met Dexters vorm van gerechtigheid te maken. Hierna merkt Lumen dat zij geen drang meer voelt om te doden en weer verder kan met haar leven.

Game of Thrones


De fantasyserie kent genoeg intriges en wraakplannen, maar het personage dat leefde voor wraak was natuurlijk Arya Stark (Maisie Williams). Zij is nog maar een kind wanneer ze vrijwel haar hele familie verliest. Walder Frey (David Bradley) spant samen met de Lannisters om haar moeder Catelyn (Michelle Farley) en broer Robb (Richard Madden) te vermoorden.

Wanneer Arya eenmaal een getrainde huurmoordenaar is rekent zij in twee stappen met de Freys af. Eerst krijgt Walder zijn twee zoons letterlijk geserveerd als maaltijd, Arya heeft hun lichamen namelijk verwerkt in een pastei. Vervolgens worden de overige Freys, op een na, gedood. Dit gebeurt onder het mom van een feest waarbij de gasten vergiftigde wijn krijgen.



Wat deze twee scènes zo ijzingwekkend maakt is Arya's rust en enorme beheersing. Wanneer ze zich aan Walder bekendmaakt als de Stark die haar gram komt halen is er geen spoor van emotie te bekennen. Dezelfde dodelijke focus is te zien wanneer zij met de laatste overlevende Frey praat. Dit jonge meisje kreeg als enige geen wijn. Arya vertelt haar op rustige toon om mensen te berichten dat de Starks niet met zich laten spotten en loopt vervolgens de feestzaal uit.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen