search

Ons nieuws van vrijdag 11 augustus 2023

Grote Netflix-actiefilm 'Heart of Stone' met Gal Gadot krijgt draai om de oren van recensenten
Films / Nieuws

Grote Netflix-actiefilm 'Heart of Stone' met Gal Gadot krijgt draai om de oren van recensenten

Vanaf vrijdag 11 augustus was het mogelijk om de nieuwe Netflix-film te streamen bij Netflix. De eerste recensenten hebben van zich laten horen.

De actiethriller met Gadot, Jamie Dornan, Paul Ready, Jing Lusi, Alia Bhatt en anderen, waar al tijden reikhalzend naar werd uitgekeken, heeft de eerste reacties binnen. En helaas voor de film en voor Netflix, zijn deze niet mals.

Heart of Stone is door Netflix goed aangekondigd en kwam op het laatste moment nog met een promovideo met Gal Gadot en Arnold Schwarzenegger. Tot nu lijkt dat niet te mogen baten.

Het verhaal


In Heart of Stone volgen we de doorgewinterde CIA-agente Rachel Stone. Zij blijkt de enige vrouw te zijn die tussen haar machtige, wereldwijde, vredeshandhavingsorganisatie en het verlies van haar meest waardevolle en gevaarlijke bezit in staat.

Al snel raakt ze verwikkeld in een grootse en mysterieuze samenzwering.

De eerste reacties


Met nog net geen 1000 stemmen pakt de film op IMDb tot nu toe een matige 5.2/10. Op Rotten Tomatoes zien de cijfers er nog matiger uit. Daar scoort de film voor nu 31% onder de critici.



"Hoewel het naarmate het vordert beter wordt en een aantal solide uitvoeringen biedt van onze hoofdleads en af ​​en toe een leuke actiescènes. Dit is helaas weer de zoveelste vergeetbare Netflix-actiefilm die je al 1000 keer hebt gezien."

"'Heart of Stone' is een behoorlijke introductie tot een potentiële franchise dankzij een charismatische leidende wending van Gal Gadot en enkele solide actiescènes."

"'Heart of Stone' is een ideologische puinhoop. AI is geweldig totdat het dat niet meer is, en dan is het prima, want Gal Gadot kan iemand gewoon in het gezicht trappen. Het is tegenstrijdig zonder dat conflict te omarmen, wat resulteert in een film die eigenlijk helemaal nergens over gaat."

Wisselend


De critici op Rotten Tomatoes zijn allesbehalve enthousiast over de film. Op Twitter zijn de reacties op de film momenteel erg wisselend.







Netflix


Je kan voor jezelf beoordelen of Heart of Stone tot een van de betere films of tot een van de slechtere films behoort, stream de film nu bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze scifi-reboot was zowaar beter dan het sowieso al voortreffelijke origineel
Series / Featured

Deze scifi-reboot was zowaar beter dan het sowieso al voortreffelijke origineel

Star Trek heeft vele series gehad, maar deze serie was (zowat) beter dan het origineel.

In 1965 verscheen de serie Star Trek en deze was de start van de franchise die de toon zou zetten voor vele futuristische scifi-series (en films) die zich in de ruimte afspelen. Er verschenen ook heel wat afgeleide Star Trek-series, waaronder Star Trek: The Next Generation.

De Star Trek-series zijn geliefd, en dan niet alleen onder Trekkies. De originele serie heeft al heel wat technologische ontwikkelingen voorspeld en misschien is dat een van de belangrijkste redenen waarom er zoveel mensen de serie(s) op handen dragen.

The Next Generation


In 1987 verscheen het eerste seizoen van The Next Generation met uiteraard Patrick Stewart als Captain Jean-Luc Picard en vele anderen. Er verschenen uiteindelijk zeven seizoenen met 187 afleveringen.

Daarnaast waren er enkele goed ontvangen bioscoopfilms en recent verscheen nog het vervolg Star Trek: Picard met drie seizoenen. Hierin stond Jean-Luc Picard weer centraal en dit jaar verscheen het afrondende seizoen.

Beter dan het origineel?


Veel fans dragen The Next Generation op handen en dat is waarschijnlijk ook de reden dat Picard erg geliefd is.



Zowel de originele serie als The Next Generation kijk je in Nederland op Netflix. Ook op SkyShowtime vind je heel wat Star Trek-series.

Synopsis


Star Trek: The Next Generation volgt het ruimteschip USS Enterprise-D onder leiding van Kapitein Jean-Luc Picard. De bemanning verkent het heelal, bemiddelt in interstellaire geschillen en ontmoet diverse buitenaardse levensvormen. Dit alles terwijl ze de idealen van de Federatie hooghouden: vreedzaam onderzoek, samenwerking, en wederzijds begrip tussen culturen en beschavingen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wat hebben de sterren uit 'The Big Bang Theory' tegenwoordig op de bankrekening staan?
Series / Nieuws

Wat hebben de sterren uit 'The Big Bang Theory' tegenwoordig op de bankrekening staan?

Een mooi inkijkje in de huidige vermogens van de sterrencast uit 'The Big Bang Theory'

Het is alweer even geleden dat de hitserie The Big Bang Theory ermee stopte. De serie heeft de acteurs geen windeieren gelegd. Wie is nu de rijkste van de The Big Bang Theory-groep geworden? Wij zetten het, met dank aan CelebrityNetWorth voor je op een rijtje:

Voordat we je informeren over de drie rijkste sterren, noemen we eerst de rest even kort: Melissa Rauch: $ 20 miljoen, Mayim Bialik: $ 25 miljoen, Kunal Nayyar $ 45 miljoen, Simon Helberg $ 55 miljoen. Ja, de miljoenen vliegen ons hier echt om de oren en dan hebben we de rijkste sterren nog niet gemoemd.

Johnny Galecki


Galecki speelde Leonard Hofstadter en verdiende daarmee op een gegeven moment zelfs $1 miljoen per aflevering. Galecki is momenteel goed voor een vermogen van $ 100 miljoen.

Kaley Cuoco


Cuoco speelde Penny en verdiende soortgelijke bedragen als Galecki tijdens de opnames. Cuoco speelt inmiddels ook in de door haarzelf geproduceerde serie The Flight Attendant, waarmee zij ook nog de nodige verdiensten binnenkrijgt. Cuoco heeft een geschat vermogen van $ 110 miljoen.

Jim Parsons


Parsons speelde de hoofdrol in de serie als Sheldon Cooper. Parsons is nog altijd actief in de filmscène en spreekt ook nog altijd de voice-over in van de spin-off The Young Sheldon. Het geschatte vermogen van Parsons bedraagt maar liefst $ 160 miljoen.

Bekijk op instagram


Kijk hier naar The Big Bang Theory op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Onverwachte hint over een 'spin-off' van het zo succesvolle 'Sex Education'?
Series / Nieuws

Onverwachte hint over een 'spin-off' van het zo succesvolle 'Sex Education'?

Maker Lauren Dunn heeft aangegeven dat er mogelijk meer in het vat zit na 'Sex Education'.

Op 21 september van de komende maand zal het vierde en laatste seizoen van Sex Education beschikbaar worden gesteld op Netflix. De door de fans zo geliefde personages zullen voor een laatste keer met elkaar worden verenigd.

Hoewel dit het laatste seizoen is, is het nog niet zeker dat we de personages hierna nooit meer in actie zullen zien. De maker van de serie, Lauren Dunn, heeft aangegeven dat er mogelijk een spin-off in het vat zit. "Ik ga eerst zeker een lange pauze nemen. Maar Moordale is een rijke wereld en ik schrijf graag verhalen over jongeren. Dus ik zie absoluut potentieel om deze wereld verder te verkennen," aldus Dunn.

Plot seizoen 4


Het vierde seizoen zal een andere toon aanslaan dan de eerdere seizoenen. In het laatste derde seizoen zagen we dat de Moordale Highschool haar deuren sloot en Maeve is vertrokken naar de Verenigde Staten.

In het vierde seizoen zal het verhaal zich dus op meerdere plekken in de wereld moeten gaan afspelen en daarbij vertrekken er ook de nodige acteurs.
Simone Ashley (Olivia), Patricia Allison (Ola), Tanya Reynolds (Lily) en Rakhee Thakrar (Emily), zullen niet terugkeren in het laatste seizoen.

Kijk de serie hier op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw seizoen van 'The Wheel of Time': verbluffende actie en grandioze avonturen op Prime Video
Series / Nieuws

Nieuw seizoen van 'The Wheel of Time': verbluffende actie en grandioze avonturen op Prime Video

De makers komen met behoorlijke beloftes voor fans van Prime Video's fantasyserie.

Het televisielandschap is de afgelopen jaren flink verrijkt met de nodige fantasyseries. Het epische The Wheel of Time hoort daar ook bij, en nu het tweede seizoen in aantocht is beloven de makers alvast veel goeds.

Makers Sanaa Hamri en Marigo Kehoe geven alvast een glimp van wat we het komende seizoen kunnen verwachten. Ze beloven in ieder geval dat de serie groter wordt, met gevechten van ongekende omvang.

Een nieuw, angstaanjagend kwaad


Het verhaal gaat door na de opkomst van Rand al'Thor, gespeeld door acteur Josha Stradowski, als de herboren draak die al eerder aangekondigd werd in de profetie. Maar er is meer op komst.

Tegelijkertijd wordt er een nieuw angstaanjagend kwaad geïntroduceerd in de vorm van de Seanchan, een leger van tot slaaf gemaakte magiërs. Het tweede seizoen belooft wel nog meer een eigen kant op te gaan ten opzichte van het bronmateriaal.

Meer actie, meer personage-focus


Het is altijd lastig om een film of serie te maken dat gebaseerd is op bronmateriaal, zonder de die-hard fans tegen de borst te stuiten. Showrunner Rafe Judkin heeft voor Prime Video's serie meer de focus gelegd op wat werkt voor televisie, in plaats van in een boek.



Kijk vanaf 1 september het tweede seizoen van The Wheel of Time op Prime Video.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Good Omens' gaat veel worden, maar van een ding zijn we verzekerd
Series / Nieuws

'Good Omens' gaat veel worden, maar van een ding zijn we verzekerd

Gaiman beantwoordt fanvragen op zijn Tumblr-blog en heeft iedereen van een ding verzekerd.

Het huidige seizoen van Good Omens heeft als een malle gescoord, maar bood geen afronding van het verhaal. De co-schrijver van het boek legde uit dat het verhaal van Crowley (David Tennant) en Aziraphale (Michael Sheen) bewust gepland is.

Zo bevestigt Gaiman dat seizoen 3 het verhaal zal afronden. Mocht Prime Video toch besluiten om geen derde seizoen te laten filmen, dan schrijft hij gewoon een boek.

Kijkers trekken


In eerste instantie gingen de makers voor nog twee seizoenen, maar kregen slechts toestemming voor seizoen 2. Op zijn blog zei de schrijver hierover het volgende: "Het verhaal is ruim vooruit gepland. Het tweede seizoen is dusdanig gefilmd dat we op een natuurlijke manier het verhaal in seizoen 3 kunnen voortzetten. Prime Video gaf in eerste instantie geen akkoord voor een derde seizoen, we zouden eerst genoeg kijkers moeten trekken".

Dat het met de kijkcijfers goed zit is inmiddels duidelijk. Jammer genoeg zijn kijkcijfers niet altijd een garantie dat een serie verlengd wordt. In dat geval hoeven de fans zich echter geen zorgen te maken. Gaiman is vastbesloten om het verhaal af te maken, en mocht dit op het scherm niet lukken dan komt er een boek. Het hemelse verhaal zal dus afgerond worden ongeacht wat hogerhand besluit.

Good Omens is op Prime Video te bekijken.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Drie vette wraakscènes uit deze hitseries, de personages lieten zich heftig gelden
Series / Featured

Drie vette wraakscènes uit deze hitseries, de personages lieten zich heftig gelden

Personages die op verschillende manieren hun gram haalden, en waarom zij dit deden.

Zonder een flinke portie drama wordt een verhaal al gauw saai. Wat de personages overkomt en hoe zij hiermee omgaan illustreert de thema's van een serie. Daarnaast kan het momenten van genoegdoening opleveren.

Hieronder lees je hoe verschillende types schurken krijgen wat ze verdienen. The Wire, Dexter en Game of Thrones hadden wat dat betreft zo hun momenten.

The Wire


Omar Little (Michael K. Williams) is een intrigerend figuur in deze serie. Hij berooft drugdealers, is openlijk homoseksueel en lijkt daarnaast volgens een code te leven. Wanneer zijn vriend en 'zakenpartner' Brandon (Michael Kevin Darnall) wordt doodgemarteld denkt Omar in eerste instantie dat huurmoordenaar Brother Mouzone (Michael Potts) de dader is.

De verantwoordelijke is echter Stringer Bell (Idris Elba), die in de plaatselijke drugshandel zit. Omar en Brother Mouzone komen achter de waarheid en dit betekent het einde voor Stringer.



De scène zelf is niet buitengewoon spectaculair, maar de genoegdoening is er niet minder om. Stringer wist zich altijd goed te presenteren en hierdoor kwam hij slimmer over dan hij was.

Stringers opdracht om Brandon te laten martelen was zijn manier om zich te laten gelden en feitelijk de zoveelste domme beslissing die hij nam in de serie. Had hij Brandon dood laten schieten dan had Omar dit kunnen accepteren als 'beroepsrisico', iets waarvan zijn lijfspreuk "It's all in de game" ook getuigt. Stringer ging altijd goed gekleed en kwam welbespraakt over, maar uiteindelijk ontbrak het hem aan inzicht en bleek hij niet uit het juiste hout gesneden.

Dexter


Seizoen 5 van de serie over seriemoordenaar Dexter Morgan (Michael C. Hall) is anders qua stijl. In plaats van de gebruikelijke rol van anti-held zien we Dexter in een meer behulpzame rol. Lumen Pierce (Julia Stiles) is een jonge vrouw die jaren geleden verkracht en gemarteld is door een groep ontaarde figuren onder leiding van de krankzinnige Jordan Chase (Jonnie Lee Miller).

Lumen is vastbesloten om in het reine te komen met haar verleden en voelt de drang om de daders stuk voor stuk te vermoorden. Dexter besluit uiteindelijk om haar bij te staan. Hij wil namelijk voorkomen dat Lumen mensen vermoordt waarvan achteraf blijkt dat zij geen onderdeel uitmaakten van deze bende waanzinnigen.

Jordans einde is vanaf 10:22 te zien:



Nadat met de overige daders is afgerekend krijgt uiteindelijk ook Jordan met Dexters vorm van gerechtigheid te maken. Hierna merkt Lumen dat zij geen drang meer voelt om te doden en weer verder kan met haar leven.

Game of Thrones


De fantasyserie kent genoeg intriges en wraakplannen, maar het personage dat leefde voor wraak was natuurlijk Arya Stark (Maisie Williams). Zij is nog maar een kind wanneer ze vrijwel haar hele familie verliest. Walder Frey (David Bradley) spant samen met de Lannisters om haar moeder Catelyn (Michelle Farley) en broer Robb (Richard Madden) te vermoorden.

Wanneer Arya eenmaal een getrainde huurmoordenaar is rekent zij in twee stappen met de Freys af. Eerst krijgt Walder zijn twee zoons letterlijk geserveerd als maaltijd, Arya heeft hun lichamen namelijk verwerkt in een pastei. Vervolgens worden de overige Freys, op een na, gedood. Dit gebeurt onder het mom van een feest waarbij de gasten vergiftigde wijn krijgen.



Wat deze twee scènes zo ijzingwekkend maakt is Arya's rust en enorme beheersing. Wanneer ze zich aan Walder bekendmaakt als de Stark die haar gram komt halen is er geen spoor van emotie te bekennen. Dezelfde dodelijke focus is te zien wanneer zij met de laatste overlevende Frey praat. Dit jonge meisje kreeg als enige geen wijn. Arya vertelt haar op rustige toon om mensen te berichten dat de Starks niet met zich laten spotten en loopt vervolgens de feestzaal uit.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.