Deze scifi-reboot was zowaar beter dan het sowieso al voortreffelijke origineel

Star Trek heeft vele series gehad, maar deze serie was (zowat) beter dan het origineel.

Bram de Groot, 11-08-2023 19:38

In 1965 verscheen de serie Star Trek en deze was de start van de franchise die de toon zou zetten voor vele futuristische scifi-series (en films) die zich in de ruimte afspelen. Er verschenen ook heel wat afgeleide Star Trek-series, waaronder Star Trek: The Next Generation.
De Star Trek-series zijn geliefd, en dan niet alleen onder Trekkies. De originele serie heeft al heel wat technologische ontwikkelingen voorspeld en misschien is dat een van de belangrijkste redenen waarom er zoveel mensen de serie(s) op handen dragen.

The Next Generation

In 1987 verscheen het eerste seizoen van The Next Generation met uiteraard Patrick Stewart als Captain Jean-Luc Picard en vele anderen. Er verschenen uiteindelijk zeven seizoenen met 187 afleveringen.

Daarnaast waren er enkele goed ontvangen bioscoopfilms en recent verscheen nog het vervolg Star Trek: Picard met drie seizoenen. Hierin stond Jean-Luc Picard weer centraal en dit jaar verscheen het afrondende seizoen.

Beter dan het origineel?

Veel fans dragen The Next Generation op handen en dat is waarschijnlijk ook de reden dat Picard erg geliefd is.


Zowel de originele serie als The Next Generation kijk je in Nederland op Netflix. Ook op SkyShowtime vind je heel wat Star Trek-series.

Synopsis

Star Trek: The Next Generation volgt het ruimteschip USS Enterprise-D onder leiding van Kapitein Jean-Luc Picard. De bemanning verkent het heelal, bemiddelt in interstellaire geschillen en ontmoet diverse buitenaardse levensvormen. Dit alles terwijl ze de idealen van de Federatie hooghouden: vreedzaam onderzoek, samenwerking, en wederzijds begrip tussen culturen en beschavingen.


Lees meer over: Star Trek, The Next Generation, Netflix, picard

Populair nieuws

Laatste serienieuws

'Doctor Who'-acteurs in scène kennen elkaar niet

'Doctor Who'-acteurs in scène kennen elkaar niet

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in