search
Netflix komt met vampierfilm 'El Conde': 250 jaar oud monster neemt ingrijpend besluit
Films / Nieuws

Netflix komt met vampierfilm 'El Conde': 250 jaar oud monster neemt ingrijpend besluit

Vanaf vrijdag 15 september komt Netflix met de satirische horror-komedie 'El Conde'. De dienst gaf vandaag een trailer vrij voor de film.

De laatste tijd lijken vampierfilms toch weer in trek te zijn. Eerder dit jaar zagen we al Renfield en straks geeft Netflix ons de volgende vampierfilm.

El Conde is geregisseerd door Pablo Larrain. Hij is onder meer te kennen van zijn werk aan Spencer, Jackie en No.

Synopsis


De film volgt de tweehonderdvijftig jaar oude vampier Augusto Pinochet die leeft in een vervallen landhuis in het koude zuidelijke puntje van het continent. Na tweehonderdvijftig jaar leven heeft Pinochet besloten te stoppen met het drinken van bloed en afstand te doen van het voorrecht van het eeuwige leven.

Hij kan het niet langer verdragen dat de wereld hem herinnert als een dief. Toch weet hij een onverwachte band met een boekhouder te ontwikkelen en komt inspiratie om te blijven leven toch weer terug.

In de film


De cast bestaat uit onder meer Alfredo Castro, Antonia Zegers, Paula Luchsinger, Amparo Noguera, Diego Munoz en Catalina Guera.



Over El Conde


De film is opgenomen op een locatie in de afgelegen regio's van Chili en wordt weergegeven in verbluffende zwart-wit cinematografie.

El Conde is niet gebaseerd op een boek maar geïnspireerd door een echt persoon, de voormalige Chileense heerser Pinochet (1915-2006, aan de macht van 1974-1990), al is hij gefictionaliseerd in dit zeer satirische, fantastische verhaal.

Netflix


Stream de film vanaf vrijdag 15 september op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen